Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:22, 18 lut 2014

Do góry
Ciekawe czy beda mialy tak cudny kolor jak zakwitną Pelna lilie mam czerwoną i tez ma taki intensywny kolor. A do jak duzych pojemnikow je sadzisz? Zaciekawilo mnie to? Ale i tak musisz je chowac. U mnie problem ze znoszeniem po schodach do piwnicy, jak mam tego duzo to męczy mnie to i ciezar duzy. Wole kupowac dalie niskie bo lzejsze
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:12, 18 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Martus zaszalałas Oj zaszalalas no i dobrze Sama radosc Fajne zakupy a mi tak sie zal zrobiło, ze zaraz zakupilam 10 szt. Orienpendow przez internet a co? A te fioletowe to co masz? Tez lilie? Kuszą mnie te dalie ale dopiero co pozbylam sie ze 40 szt bo juz sil nie mam tego znosic do piwnicy. Ale piekne masz te dalie Kolory co lubie A jak tam corcia Martus? Bo to juz chyba pierwsze egzaminy? Zadowolona z wyboru? Pozdrawiam serdecznie

Danusia no zaszalałam-tak jak na każdą wiosnę A te fioletowe to lilie

A dalie Danusia kupiłam do pojemników-sprawdziły mi się w tamtym roku Córcia ma się dobrze,egzaminy pozdawała,ogolnie jest zadowolona co i mnie bardzo cieszy,chodzi teraz na zumbę i ma straszne zakwasy
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:57, 18 lut 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Danusia u nas też było dzisiaj ślicznie no ale do południa robiłam duże gotowanie dla mojej studentki,a popołudnie spędziłam w Rzeszowie,pociecha taka że kupiłam sobie trochę kwiatuszków i katalog roślin

Martus zaszalałas Oj zaszalalas no i dobrze Sama radosc Fajne zakupy a mi tak sie zal zrobiło, ze zaraz zakupilam 10 szt. Orienpendow przez internet a co? A te fioletowe to co masz? Tez lilie? Kuszą mnie te dalie ale dopiero co pozbylam sie ze 40 szt bo juz sil nie mam tego znosic do piwnicy. Ale piekne masz te dalie Kolory co lubie A jak tam corcia Martus? Bo to juz chyba pierwsze egzaminy? Zadowolona z wyboru? Pozdrawiam serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 18 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Aneta, czy u Ciebie juz cosik kwitnie?
nieeee ale tulipany wyłażą to tu to tam nawet lilie dzisiaj wypatrzyłam i jeszcze chwasty-dużo chwastów, a w żurawkach nowe listeczki, ... muszę ciąć trawy. KONIECZNIE
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:05, 18 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Agania najczęściej wysyłają po 30 marca Łukaszek kiedy obrywasz stare listki żurawek? dzisiaj aż mnie korciło, żeby te brzydkie poobcinać ja tez potrzymam kciuki

Stare listki żurawek obrywam w sumie na wyczucie jak już widać wyraźnie, że roślinki zaczynają startować z przyrostami Za trzymanie kciuków dziękuje jeszcze tydzień oczekiwania został

anna_g napisał(a)

Każdy już chyba na to czeka przytupując niecierpliwie zwłaszcza że słoneczko już tak pięknie świeci, śpiew ptaków zaczyna być słychać, zielone z ziemi wyłazi... wiosna się "przebija" - już by się chciało do ogrodu... już by się wsadziło łapki w ziemię Ale ja się jeszcze zdecydowanie wstrzymuję, co przychodzi mi o tyle łatwo że z pracy wracam o 17.30 i było nie było ciemno robi się za chwilę
Pozdrawiam Luki

Jak pogoda jutro dopisze to ruszam na porządki i może zaczne wykopywać lilie na rabacie, któa idzie do zmian. Mam tyle do zrobienia, że nawet nie wiem od czego zacząć
Pozdrawiam również
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:13, 18 lut 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Muszę przyznać, że zawitałam do ciebie z rewizytą... O rety trzy wątki... przeszłam mniej więcej, głównie zdjęcia... i muszę powiedzieć, że więcej mi się podoba... faktycznie widać, że kochasz kwiaty.... róże, lilie i powojniki, które tak kocham... ach przecież nie będę wypisywać... Chciałam się tylko przywitać...i podglądnąć co nieco....

Oglądaj do woli kiedy tylko przyjdzie Ci na to ochota pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 19:56, 18 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oj widzę, że prace ogrodowe zaczęły się na całego a dwa tygodnie temu nie wierzylaś mi, że wiosne w tym roku powitamy w lutym
Ja dzisiaj otrzymałam przesyłkę róż, potem dotrą lilie, rubensy i szukam drzewek

Już wysyłaja czy prosiłaś o taką wczesna wysyłkę? Też mam zamówione w trzech sklepach , jak przyślą będzie dopiero kłopot gdzie to posadzic.Pozdrówka Marzenko.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:47, 18 lut 2014

Do góry
Muszę przyznać, że zawitałam do ciebie z rewizytą... O rety trzy wątki... przeszłam mniej więcej, główni zdjęcia... i muszę powiedzieć, że więcej mi się podoba... faktycznie widać, że kochasz kwiaty.... róże, lilie i powojniki, które tak kocham... ach przecież nie będę wypisywać... Chciałam się tylko przywitać...i podglądnąć co nieco....
Rododendronowy ogród II. 19:37, 18 lut 2014

Do góry
Oj widzę, że prace ogrodowe zaczęły się na całego a dwa tygodnie temu nie wierzylaś mi, że wiosne w tym roku powitamy w lutym
Ja dzisiaj otrzymałam przesyłkę róż, potem dotrą lilie, rubensy i szukam drzewek
Liliowo i kolorowo:) 18:41, 18 lut 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

a gdzie te lilie zamawiacie?

Pojechałm do Castoramy po doniczke do storczykow no i nakupiłam lilii A zamawiac najlepiej zaraz Ci posle na pr. Zawsze kupuje na targu u nas w dni targowe, wiosna, jak bedziesz chciala to dam Ci znac jak juz beda w sprzedazy i duzy wybor i tanio.
Rododendronowy ogród II. 18:01, 18 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)

Lilie też zamówiłam dzisiaj tnę badylki, Jeszcze nie wszystko rozgarniam ,bo różnie może być .

pogoda świetna pozdrawiam

U mnie tez dziś śliczny dzień był. Do 5 marca ma nie byc nawet nocnych przymrozków (u mnie ) wiec chyba trzeba poważnie sie zabrac za prace ogródkowe.Pozdrówka Celinko.
Liliowo i kolorowo:) 17:36, 18 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Danusiu lilie już kupiłaś,ja zamówiłam w marcu będą wysyłaćPozdrawiam

a gdzie te lilie zamawiacie?
W cieniu - zacieniona 17:24, 18 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia a jakie lilie wysiałaś?
...nie bardzo wiem o co pytasz...lilie?
W cieniu - zacieniona 17:21, 18 lut 2014

Do góry
Bogusia a jakie lilie wysiałaś?
Liliowo i kolorowo:) 17:17, 18 lut 2014

Do góry
Danusiu lilie już kupiłaś,ja zamówiłam w marcu będą wysyłaćPozdrawiam
Moja działka. 15:47, 18 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)
Hiacynty też mi powychodziły. Lilie schowaj . za wcześnie wyszła!!

Chociaż kiedyś miałam podobnie. i im wyższy kopczyk robiłam to tym bardziej wyłaziła. Ciepło jej było! i nie rozumiała o co chodzi

Tulipy mam już 10 centymetrowe. Dzisiaj trochę powycinam staroci.

U mnie pięknie jest. Ale sama nie pójdę na działkę. Muszę czekać tradycyjnie na M

Lilie przykryłam niech jeszcze siedzi w ziemi
Ja tez sama nie chodzę,chyba że latem ja są sąsiedzi
Mielyśmy oprysk na brzoskwinie robić, ale się zachmurzyło,myślę że jeszcze jest czas ,
ale chwaściory rosną
Liliowo i kolorowo:) 12:29, 18 lut 2014

Do góry
Celina napisał(a)

Też mam wątpliwości, ,że jeszcze luty. Ale dzisiaj powycinam resztki bylin . Wyłażą już wilczomlecze i rozchodniki więc muszę im zrobić miejsce.

Danusiu zamówiłaś jakieś nowe lilie?

Celinko tez chyba tylko resztki bylin usune chociaz one ochraniaja tez te nowe co wypuszczaja, sama juz nie wiem. Liscie wygrabie co mi nawiało. Lilie kupiłam tylko drzewiastą On Stage i orientalna Muscadet. U nas na targu mozna pozniej kupic lilie i duzo taniej niz w wysyłkowych więc poczekam, bo tak wczesnie kupione to potem problem bo szybko wyrastają. Mam swoją Panią co juz sie znamy bo jestem stałą klientką i mam do niej zaufanie Ma tez nasiona i inne byliny więc lubie u niej kupowac.
Liliowo i kolorowo:) 11:12, 18 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

nie ide jeszcze do ogrodu przycinac i obcinac bo się jednak obawiam mrozow bo to przeciez luty dopiero i moge im zaszkodzic. Wierzba sie u mnie zieleni i ciekawe czy do niedzieli przy tym slonku sie całkiem zazieleni, trawa zresztą również A ile kretowisk u mnie, bedzie pracy oj bedzie ale ruch to samo zrowie

Też mam wątpliwości, ,że jeszcze luty. Ale dzisiaj powycinam resztki bylin . Wyłażą już wilczomlecze i rozchodniki więc muszę im zrobić miejsce.

Danusiu zamówiłaś jakieś nowe lilie?

Rododendronowy ogród II. 10:47, 18 lut 2014

Do góry

Ja dziś obcinałam byliny , mój M podcinał żywopłoty, a juto może opryski ale bylin jeszcze masa do obcięcia wystarczy na długo tej pracy . I zamówiłam dzis nowe liliowce , nie mam pojęcia gdzie je posadzę bo ani grama ziemi wolnej nie mam.A wcześniej juz zamówiłam lilie i byliny. Chyba na drodze dojazdowej bedę sadzic.Spotkanie było świetne a w środę znów mam spotkanie choc nie ogrodowiskowe.Pozdrawiam.

Lilie też zamówiłam dzisiaj tnę badylki, Jeszcze nie wszystko rozgarniam ,bo różnie może być .

pogoda świetna pozdrawiam
Moja działka. 10:12, 18 lut 2014

Do góry
Hiacynty też mi powychodziły. Lilie schowaj . za wcześnie wyszła!!

Chociaż kiedyś miałam podobnie. i im wyższy kopczyk robiłam to tym bardziej wyłaziła. Ciepło jej było! i nie rozumiała o co chodzi

Tulipy mam już 10 centymetrowe. Dzisiaj trochę powycinam staroci.

U mnie pięknie jest. Ale sama nie pójdę na działkę. Muszę czekać tradycyjnie na M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies