Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój 4 arowy azyl... 22:55, 09 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)

o to zamówiłyśmy to samo prawie i też tam tylko ja lilie trąbkowe i są już posadzone w donicach i są na zewnątrz
kroksomie jakie masz ja lucyferki

Ja też lucyferki
A lilie, jak dobrze pójdzie, posadzę jutro
Mój 4 arowy azyl... 22:18, 09 mar 2014

Do góry
A jakie lilie zamówiłaś?
Cebulki krokosmii faktycznie duże, widziałam w sklepie takie małe, wielkości cebulek dymki i to małej.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:51, 09 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
No proszę i u Ciebie oczko! Jakie wymiary foli kupiłaś? Jak sie kładło? Kto kopał? Fajne półki zrobiliście, dzięki temu brzegów foli nie widać, jeszcze roslinki i bedzie suuuuper!

Kasiu wystarczyło 4 x 5 czyli ,kładło się ok ,pół soboty i jest ,M kopał pod moje dyktando ,pomagała nasza suczka ,na półkach posadzę jutro irysy żółte i chcę kupić jeszcze kaczeńce i pałki ,lilie i tyle w oczku no i roślinki w koło .pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 21:45, 09 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Przysłano mi pierwsze zamówione cebule: krokosmię i lilie. Nawóz i mieczyki w gratisie Bulwki krokosmii są niewiele mniejsze od mieczykowych. Liczę na ładną kępkę

o to zamówiłyśmy to samo prawie i też tam tylko ja lilie trąbkowe i są już posadzone w donicach i są na zewnątrz
kroksomie jakie masz ja lucyferki
Mój 4 arowy azyl... 21:40, 09 mar 2014

Do góry
Ja też twierdzę że nie szaro buro tylko kolorowo Lilie zakupiłam ale pisali ze w maju przyślą a tobie już przysłali?? Może moje też wcześniej poślą Pozdrawiam
Zapach ziemi 20:20, 09 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Mam te same odczucia Tylko w ostatecznosci i jak jestem w okolicy, jezdze tam tez do mechanika czasami to zagladam co mają. Wole do Jankowic W internecie pierwszy raz lilie zamowilam poki co bez echa no i zobaczymy jakie beda

A ja w Jankowicach nigdy jeszcze nie byłam . Czas to zmienić. Możesz namiary podać dokładniejsze.
Mój 4 arowy azyl... 20:12, 09 mar 2014

Do góry
Tak Basiu na Gruszowej lilie tam zamawiałam bo tylko oni mieli tą lilie LANKON.
Ogród cioci 20:02, 09 mar 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Gosieńko czytam że ledwo chodzisz, to lepiej do lekarza jutro idź i zdrowiej nam!!!
A zakupy prześliczne i te lilie promocji, Ty to umiesz robisz zakupy
Buźkam mocno i pozdrawiam

Jak będzie tak jak dzisiaj to będę zmuszona bo nie wsiądę do samochodu
A w sklepie była strasznie miła kasjerka i to ona powiedziała że jak tak pisze to tak a cena mi się należy
Zapach ziemi 19:58, 09 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

W ogrodach zwykle coś kupuję , ale bez entuzjazmu i raczej rzadko. Ceny mają z kosmosu. Jednak wole targ i internet

też pozdrawiam

Mam te same odczucia Tylko w ostatecznosci i jak jestem w okolicy, jezdze tam tez do mechanika czasami to zagladam co mają. Wole do Jankowic W internecie pierwszy raz lilie zamowilam poki co bez echa no i zobaczymy jakie beda
Mój 4 arowy azyl... 19:28, 09 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też lilie zamówiłam ,ale jeszcze się nie odzywają i to z Częstochowy

Może liliowce ze szkółki na ul. Gruszowej? Za kilka dni mam zamiar tam zajrzeć i odebrać swoje zamówienie. Do mnie też się jeszcze nie odezwali
Ogród cioci 19:20, 09 mar 2014

Do góry
Gosieńko czytam że ledwo chodzisz, to lepiej do lekarza jutro idź i zdrowiej nam!!!
A zakupy prześliczne i te lilie promocji, Ty to umiesz robisz zakupy
Buźkam mocno i pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 18:55, 09 mar 2014

Do góry
Ja też lilie zamówiłam ,ale jeszcze się nie odzywają i to z Częstochowy
Mój 4 arowy azyl... 18:38, 09 mar 2014

Do góry
Przysłano mi pierwsze zamówione cebule: krokosmię i lilie. Nawóz i mieczyki w gratisie Bulwki krokosmii są niewiele mniejsze od mieczykowych. Liczę na ładną kępkę

Ogród cioci 14:48, 09 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ciocia wcześniej łanami krokusów nas mamiła,
później wszystkim chęci na bukszpany i lilie narobiła,
teraz tylko zostaje, cóż poradzić,
czekać, aż skończy remont i zacznie sadzić...
Muszę już zmykać bo eM o kolację prosi,
jutro znów zajrzę do naszej Gosi

Jaki śliczny wierszyk Dzięki Buziolki i zapraszam
Ogród cioci 14:26, 09 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jasny gwint!!! Trochę tego kupiłaś!!!

I bardzo jestem ciekawa jak te lilie zimują...mam takie same, w zeszłym roku piękne były, teraz też mam nadzieję, że zakwitną...ostatecznie po takiej zimie by mogły

Kasiu te lilie kupiłam po 3,5 zł Była taka kartka. na kasie 9,90 ale kasjerka miła zadzwoniła do obsługi i musieli po tyle sprzedać Widziałabyś jak lecieli kartkę wymieniać
Gdzie diabeł nie może... 22:57, 08 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)

Tak wyglądała kiedyś moja różanka zdejmowałam darń i planowałam i w końcu wyszło to:

potem kiedy roślinki trochę urosły było nieco lepiej

i stan obecny:

nadal nie wiem co posadzić różom u stóp wiem że kocimiętka i lawenda to dobre towarzystwo ale jakoś nie umiem się zdecydować. Póki co trochę wiosennych cebulowych, lilie żurawki i kilka host
kocimietka bedzie sie wylewać na trawnik i jak będziesz kosić to będziesz ja tarmosić i zapach bedzie czuć za sobą hi hii a lawenda jest sztywna i nie bedzie sie wylewać wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć ewentualnie bukszpan jest zimozielony i ci zasłoni róże jak sa łyse wzimie i na wiosnę
Gdzie diabeł nie może... 22:05, 08 mar 2014

Do góry

Tak wyglądała kiedyś moja różanka zdejmowałam darń i planowałam i w końcu wyszło to:

potem kiedy roślinki trochę urosły było nieco lepiej

i stan obecny:

nadal nie wiem co posadzić różom u stóp wiem że kocimiętka i lawenda to dobre towarzystwo ale jakoś nie umiem się zdecydować. Póki co trochę wiosennych cebulowych, lilie żurawki i kilka host
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:51, 08 mar 2014

Do góry
Łukasz dziękuję za życzenia, a przede wszystkim za to, że wczoraj mogłam pójść spać

Bukszpan przesadzony...Zerkniesz?... Posadzenie wszystkiego co miałam do tej pory zajeło nam w październiku 1 dzień i nie wykończyło mnie tak jak dzisiejszy dzień (czyszenie trawy łącznie z jej opłakiwaniem oraz adopcja bukszpanu.) Żeby nie było... przy wykopywaniu pomagał nam wprawdzie 1 bardzo miły pan, ale transport na miejsce i sadzenie to ja własnymi i męża "ręcami" A ciężki był jak jasny gwint

Lilie ...piękne kwiaty. W wakacje w okolicach Dolistowa Starego (nad Biebrzą) byłam u miłośnika tego kwiatu. Miejscowy lekarz ma 1 ha obsadzony liliami. Oczopląs gwarantowany.... Kolekcjonuje odmiany i jesli dobrze pamiętam sam je tworzy. Na własne oczy widziałam go w akcji... Biegał między nimi z zeszytem, wąchał...notował...ogładał liście...notował...rozgrzebywał ziemię...notował. Ależ pasja
Przepraszam rozpisałam się
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:25, 08 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
No oczko super a jak bedą roślinkę bedzie miód malina hi hi hi

Konrad ,Iryski żółte wodne ,już kupione ,może jutro powkładam do doniczek ,ale widać będzie za jakiś czas ,wsadzone też mam irysy syberyjskie w 3 miejscach w koło oczka ,chciałabym w oczku jeszcze pałki oraz lilie .pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 08 mar 2014

Do góry
miałam w planie dziś zakup bratków ale pomyślałam że w tygodniu przy słonku będzie ich wiecej a ponadto mam nie wsadzone lilie które kupiłam i najpierw wsadzić to co jest a potem dalej
to tyle na dziś

i dla wszystkich coś letniego bo wiosnę chyba już każdy ma i się nią napawa

ta naparstnica to ta co tak kiepsko przezimowała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies