Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:51, 27 kwi 2014

Do góry
No widze, że rozchodnik Matrona upolowany, coś mi się zdjae, że jak nie będzie Ci się podobać to będzie na mnie Też sobie kupiłem ostatnio, chyba troszkę większy.
Kurcze, może w końcu dorobie się jakiejś piwoni, bo piękne są. W bylinowym jak byłem mieli pełno piwoni i nawet kilka było bardzo dużych... muszę nad tym pomyśleć
Ogród cioci 15:43, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu takie stipy za piątaka to skarb, sam bym kilkanaście zabrał ze sobą, nawet jak ma być tylko na jeden rok
Rabata teraz po dodaniu tych wszystkich smaczków wygląda cudnie, niech no tylko żurawy pokażą na co je stać.

Ja mam nadzieję że przezimują bo to z zeszłego roku okazy chyba
Ogród cioci 15:41, 27 kwi 2014

Do góry
Gosiu takie stipy za piątaka to skarb, sam bym kilkanaście zabrał ze sobą, nawet jak ma być tylko na jeden rok
Rabata teraz po dodaniu tych wszystkich smaczków wygląda cudnie, niech no tylko żurawy pokażą na co je stać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:38, 27 kwi 2014

Do góry
Luki bingo obie te żurawki kupiłam Tam tylko byliny i rośliny skalne w wielkiej ilości
Niestety i ja znalazłam to paskudztwo na jednej z rabat. larwan zamówiony
Rabata nawet bez dosadzeń ładna No a skalniak piękny jak miałabym go likwidować to chyba bym ryczała
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:33, 27 kwi 2014

Do góry
Gosiu dziękuje za wszystkie informacje. Łane masz te trawki, a w żurawkach rozpoznałem chyba Sweet Tea i Berry Smothie, ale pewien nie jestm Szkoda, że w tej Bestwince tak słabo, ale te zdjęcia z ich strony jakoś nie dawały mi spokoju i chyba rzeczywiście najładniejsze to mają rośliny sklane

Marzenko niestety to najekologiczniejszy sposób Najgorsze jest chwytanie tego paskudztwa w paluchy, gruba rękawiczka nie zdaje egzaminu bo po dotknięciu robaki dretwieją i zazwyczaj spadają z liści, trzeba w cienkiej, a na dodatek już w paluchach wierzgają łapkami paskudna robota.
Tym sposobem już z 25 chrząszczy zostało zgnieconych, wczoraj zrobiłem oprysk Calypso i będę teraz chodził na zwiady wieczorami. Dzisiaj w dzień też jednego znalazłem, foto powyżej.

Kasiu zapisane i będę pamiętał za informacje dziękuje.

Aniu dziękuje mimo wszystko za zainteresowanie. Wychodzi na to, że Bestwinka szału ni robi. Mozę w pełnym sezonie będą mieli lepszy mateiał. Najważniejsze, że spotkanie się udało.

Bogusiu zazwyczaj szkoda mi skalniaka własnie w maju i czerwcu, bo wtedy wygląda najładniej, później zawsze chce go przenieść i tak już 2 rok Zniszczyć go nie zniszcze, a kiedyś tylko przeniose w inne miejsce na 'zapleczu'
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:21, 27 kwi 2014

Do góry
Jeszcze widoczek na rabate buksikową z korą, czeka na reszte nasadzeń i chyba się nie doczeka.

I jeszcze raz skalniak w słońcu, nie widać jak okropnie jest zachwaszczony ale teraz jak jednak zostaje, trzeba o niego zadbać.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:03, 27 kwi 2014

Do góry
Mint Julep

Stoplight

Pierwszy kwitnący RH, ale nie rośnie on u mnie za dobrze i za wcześnie kwitnie miał kwitnąć z resztą, ale tak to jest jak kupuje się bez wiedzy

I niestety to co żżera liście.... a później to nawet nie myśle
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:00, 27 kwi 2014

Do góry
Dla tradycji żurawki.
Circus

Kira Black Forest

Solar Power

Citrus Shock
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:51, 27 kwi 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:49, 27 kwi 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:43, 27 kwi 2014

Do góry
Dalej tkwie w dole ogrodowym. Roślinki cieszą, ale puste rabaty już nie... Pmysłów brak itd Brakuje porządnych zakupów, ale to co jest mi potrzebne to w znanych mi szkółkach w pobliżu jest niedostępne, a przez internety wychodzi za drogo bo musiałbym w kilku miejscach kupić (przesyłki) i dochodzi ryzyko otrzymania słabego materiału... No i jeszcze opuchalki, które nie wiadomo skąd się do mnie teleportowały.

Wychodzi na to, że w tym roku skalniaka nie zlikwiduje(przeniose) bo nie mam pomysłu co w zamian, a rozkopać i posadzić co popadnie. Dokupie sobie rojniczków i tyle. Straciłem kilka, bo miały za mokro na dzień dzisiejszy 2 odmian. Kilka foteczek w całości i poszczególnych.
Wczoraj w pochmurny dzień

i dzisiejsze zdjęcia w słoneczku

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:08, 27 kwi 2014

Do góry
Zdjęcia prosimy No i doszły mnie słuchy, że w bestwince najlepiej po rośliny na skalniak się wybrać
Mój 4 arowy azyl... 11:18, 27 kwi 2014

Do góry
Basiu cudne kwiaty, na swoje jabłonie również czeka, lae chyba tak obficie nie zakwitną.
Mam większą kępke goryczki a tylko 6 kwiatów, coś chyba robie nie tak
Szmaragdowy Zakątek 01:47, 27 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Uuu domek pełna profeska, mucha nie siada Funkie uwielbiam o tej porze roku

No własnie ma siadać.....i to nie tylko mucha !
Ale domek super rzeczywiście ci wyszedł, pokazowy !

A co do zamieszczonych fotek to gdybym nie wiedziała w którym miejscu mieści sie twój ogród to mysłałąbym że ze 200 km ode mnie na południe a nie te 15 km..........u ciebie rosliny jak z innej planety niz u mnie, masz już konwalie ??!! bez ci kwitnie??!! hosty z wielgasnymi liśćmi ?!!.......dajesz im jakieś dopalacze?!!!
Buziaki na niedziele !
Moja "przyziemna" :) pasja 23:58, 26 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i gdzie nie spojrze to będą mnie jeszcze bardziej dołować trawkami Zakupy cudne, a thuja za taką cene to skarb, czaem za metrową w doniczce więcej chcą

Luki, to jak u mnie z tulipanami! wszędzie się na nie natykam w masowych, pięknych ilościach, a u mnie chyba trzy, takie z poprzedniej wersji ogrodu .

Na temat mojego Szmaragda mam takie samo zdanie , żeby tylko się przyjął...
Szmaragdowy Zakątek 23:35, 26 kwi 2014

Do góry
Krys, malgorzata_s, Luki, Ivvvona, Kasik - domek wyszedł naprawdę fajnie...aż sąsiad przyleciał zobaczyć co ja tak w ten deszcz dłubię...stukam..pukam...i też mu się spodobał.
A hosty bardzo lubię...mam ich więcej...ale na razie tylko kilka liski pokazało...pozostałe jeszcze zakonspirowane, tylko "kły" z ziemi wystają ....
Moja "przyziemna" :) pasja 22:34, 26 kwi 2014

Do góry
No i gdzie nie spojrze to będą mnie jeszcze bardziej dołować trawkami Zakupy cudne, a thuja za taką cene to skarb, czaem za metrową w doniczce więcej chcą
Szmaragdowy Zakątek 22:32, 26 kwi 2014

Do góry
Uuu domek pełna profeska, mucha nie siada Funkie uwielbiam o tej porze roku
Starorzecze na górce 22:01, 26 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No ja się nie dziwie, że Andantino Cię uwiódł, sam bym takiego przygarnął. Piękny jest, oczywiście reszta również

Luki, dziekuję Ci za dobre słowo, lzej mi, bo jakoś do tej pory czułam, ze musze się tłumaczyć z tego zakupu. Lecę do Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 26 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Co tu dużo mówić, ilości cebulowych w kwitnieniu to istna bajka. No i kapusta cudnie zakwitła

bergenie z tej strony domu nie ucierpiały podczas osttnich przymrozków, gorzej wyglądają te pod brzozami...
Masz rację ilość robi efekt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies