Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

nicol21 21:44, 26 kwi 2014

Pięknie!!! podziwiam konsekwencję .... i jej rezultat czyli piękno
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ana_art 21:47, 26 kwi 2014

admete napisał(a)
Cześć Ana
Nie wiem czy już dawno temu nie witałam u Ciebie .
Teraz jestem dopiero co po obejrzeniu Twojej wizytówki i brak mi słów żeby opisać mój zachwyt.
Tysiąca stron nie dam rady przejrzeć , a bardzo bym chciała, ale ten sezon obejrzę dokładnie
Ilość cebulowych jest zachwycająca wiosną!!!!!!!!!
Twój ogród tak cudnie się zmienia o każdej porze roku .
Wszystko jest tak dopracowane i tak cudnie się łaczy!!!!
Oj będę jutro chyba cały dzień studiować zdjęcia z Twojej wizytówki hahahahaha.

Pozdrawiam serdecznie Aga

Ps Ana takie małe pytanko mi się nasunęło, a pro po tulipanów/ cebulowych
Jak to jest z nimi u Ciebie w kolejnych sezonach? Wyrasta ich tyle samo? czy mniej?.
Bo ja po moich widzę że ten rok jest dużo gorszy
Ja póki co u siebie sadziłam w koszykach (głupia robota ), ale za rok jak już będę miała zrobione rabaty to będę szła już w ilości hurtowe prosto do ziemi - Twoje zdjęcia jeszcze bardziej mnie do tego pprzekonują .

kochana miło mi
co o tulipanów nie wykopywałam póki co, z tego co widzę jednym tulipanom to nie przeszkadza inne kwitną gorzej... zapewne lepiej by kwitły gdyby się je wykopało, ale jest to dość czasochłonne...
ana_art 21:48, 26 kwi 2014

Tess napisał(a)
Cudnie skomponowałaś kolory.
No, ale ty masz arystyczne uzdolnienia, to jakże mogłoby być inaczej?

prawda????

niech żyje skromność
Zielona 21:50, 26 kwi 2014

ana_art napisał(a)
też tak mam nie wiem które są najciekawsze, może dlatego jest ich taka różnorodność Dzisiaj rozmawiałam sobie z Martą i patrzyłam przez okno i zachwycałam się pomarańczowymi pełnymi,a za chwilę patrzyłam na te różowe pełne z drugiej strony domu i myślałam to samo

A ja patrzyłam przez moje okno i myślałam: za rok też będę miała takie widoki
ana_art 21:51, 26 kwi 2014

Luki napisał(a)
Co tu dużo mówić, ilości cebulowych w kwitnieniu to istna bajka. No i kapusta cudnie zakwitła

bergenie z tej strony domu nie ucierpiały podczas osttnich przymrozków, gorzej wyglądają te pod brzozami...
Masz rację ilość robi efekt
ana_art 21:54, 26 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)

Ana połączenie bergenii z tulipanami o tym kolorze do skopiowania ślicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, bardzo fajnie to wygląda, tam są jeszcze bladoróżowe angele no i czarne szachownice perskie tylko że bez kwiatów.
ana_art 21:56, 26 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
Ana a ta kapusta to kwitnie co roku? Bo ja mam trzy i ani jedna nic nie puściła

pogroź jej palcem, moje kwitną co roku a nawet zdarzyło im się kwitnąć podwójnie. Przy brzozach mam inną odmianę i tylko część kwitnie bo ją przymroziło którejś nocy...
ana_art 21:58, 26 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
haaaaaaaa ... tak sobie dziś pomyslałam w przyszłym roku fuzja bergenii i tulipków a tu proszę ... już to wymysliłaś ... i juz widzę, ze bosssko to wygląda ..

no widzisz... czekam jeszcze aż zakwitną tam angele, do uzupełnienia kompozycji
ana_art 22:00, 26 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Piekna masz wiosnę zmotywowalas mnie zeby na jesień posadzić więcej cebulowych hi hi hi

Mogę z czystym sumieniem powiedzieć zgadzam się z Tobą, cieszą mnie niesamowicie te kolory.
Jeśli te zdjęcia zmotywują kogoś do sadzenia jesiennego a potem będą wiosną uszczęśliwiać to cieszę się podwójnie
Juzia 22:01, 26 kwi 2014

ana_art napisał(a)

pogroź jej palcem, moje kwitną co roku a nawet zdarzyło im się kwitnąć podwójnie. Przy brzozach mam inną odmianę i tylko część kwitnie bo ją przymroziło którejś nocy...

To może moje też jakieś wrażliwe ...
Jutro idę z nimi pogadać...na ostro