Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 15:00, 27 kwi 2014

Dla tradycji żurawki.
Circus

Kira Black Forest

Solar Power

Citrus Shock
Luki 15:03, 27 kwi 2014

Mint Julep

Stoplight

Pierwszy kwitnący RH, ale nie rośnie on u mnie za dobrze i za wcześnie kwitnie miał kwitnąć z resztą, ale tak to jest jak kupuje się bez wiedzy

I niestety to co żżera liście.... a później to nawet nie myśle
Luki 15:21, 27 kwi 2014

Jeszcze widoczek na rabate buksikową z korą, czeka na reszte nasadzeń i chyba się nie doczeka.

I jeszcze raz skalniak w słońcu, nie widać jak okropnie jest zachwaszczony ale teraz jak jednak zostaje, trzeba o niego zadbać.

Luki 15:33, 27 kwi 2014

Gosiu dziękuje za wszystkie informacje. Łane masz te trawki, a w żurawkach rozpoznałem chyba Sweet Tea i Berry Smothie, ale pewien nie jestm Szkoda, że w tej Bestwince tak słabo, ale te zdjęcia z ich strony jakoś nie dawały mi spokoju i chyba rzeczywiście najładniejsze to mają rośliny sklane

Marzenko niestety to najekologiczniejszy sposób Najgorsze jest chwytanie tego paskudztwa w paluchy, gruba rękawiczka nie zdaje egzaminu bo po dotknięciu robaki dretwieją i zazwyczaj spadają z liści, trzeba w cienkiej, a na dodatek już w paluchach wierzgają łapkami paskudna robota.
Tym sposobem już z 25 chrząszczy zostało zgnieconych, wczoraj zrobiłem oprysk Calypso i będę teraz chodził na zwiady wieczorami. Dzisiaj w dzień też jednego znalazłem, foto powyżej.

Kasiu zapisane i będę pamiętał za informacje dziękuje.

Aniu dziękuje mimo wszystko za zainteresowanie. Wychodzi na to, że Bestwinka szału ni robi. Mozę w pełnym sezonie będą mieli lepszy mateiał. Najważniejsze, że spotkanie się udało.

Bogusiu zazwyczaj szkoda mi skalniaka własnie w maju i czerwcu, bo wtedy wygląda najładniej, później zawsze chce go przenieść i tak już 2 rok Zniszczyć go nie zniszcze, a kiedyś tylko przeniose w inne miejsce na 'zapleczu'
malgorzata_s... 15:38, 27 kwi 2014

Luki bingo obie te żurawki kupiłam Tam tylko byliny i rośliny skalne w wielkiej ilości
Niestety i ja znalazłam to paskudztwo na jednej z rabat. larwan zamówiony
Rabata nawet bez dosadzeń ładna No a skalniak piękny jak miałabym go likwidować to chyba bym ryczała
Luki 15:59, 27 kwi 2014

Gosiu nie wiem czy masz już tyle larw, ale najlepiej teraz pryskać krzewy na dorosłe osobniki. Bogdzia poleca Calypso. Larwanem to na larwy w ziemi. Jeżeli nie masz jeszcze plagi to może warto spróbować tańszego sposobu i zlać rabaty wyciągiem z wrotyczu. Właśnie muszę zacząć szukać w zielarskich suszonego wrotyczu
dorciabe 16:50, 27 kwi 2014

Łukasz Twoja rabata buksikowa powaliła mnie Jak czyściutko, elegancko, niesamowite wrażenie
admete 17:55, 27 kwi 2014

Łukasz rabata z buksikami jest wspaniała, nie smutaj się tylko ciesz!!!
Kawał roboty odwaliłeś i już z tegorocznych prac masz widoczne efekty.

Skalniakiem się nie przejmuj - bo naprawdę ładnie wygląda i cieszy oczy............a pomysł na zmiany przyjdzie, po prostu może jeszcze nie czas na tą rabatę

Pozdrawiam i ślę pozytywną energię
anna_g 21:30, 27 kwi 2014

Łukasz ten skalniak naprawdę jest ładny Rojniczki masz śliczne. W Bestwince faktycznie i rojników i rozchodników było dużo i ładne to fakt. I widzę u Ciebie na skalniaku goryczkę - bardzo ją lubię - powiedz mi czy tam masz kilka roślin czy tak Ci się rozrosła? I powiedz mi jeszcze - bo jakoś nie moge tego skojarzyć - masz hortensje bukietowe ?
Na pewno jakieś zakupy zrobisz w Pisarzowicach A rabata buksikowa może sobie bardzo, bardzo spokojnie czekać na dokończenie - bo ona wygląda świetnie i nawet gdybyś ją taką zostawił to już byłoby bardzo ładnie.

Wczorajszej nocy coś mi zjadło prawie wszystkie i prawie w całości zakupione w tym roku całkiem młode tiarelle - zobaczę jutro czy jeszcze coś z nich zostało czy już całkiem nic - jak zniszczenia będą jeszcze większe to idę szukać winnego jutrzejszej nocy....
malgorzata_s... 22:06, 27 kwi 2014

Łukasz wrotycz powiadasz? Gierczusia warzyła w zeszłym roku Plagi chyba jeszcze nie mam. Pomyślę
Ale przyszłam z prośba o identyfikację żurawki. Mógłbyś Proszę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2800-w-kamiennym-kregu-od-poczatku