Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci 21:08, 26 kwi 2014

Do góry
Oh zakupy cudne, jeszcze mi powiedz, że te trawki to Amazon Mist lub Frosted Curls to się chyba zastrzele... Siedzę i czekam na cd
Ogród z łezką 20:59, 26 kwi 2014

Do góry
Ojj jak dobrze, że ja nie mogłem jechać przecież takich rojników przytachałbym z pół bagażnika. Mimo, że chcę się pozbyć skalniaka to rojnikom nigdy nie potrafie się oprzeć Jak chcesz więcej to pisz, przywioze do Pisarzowic, a mam ok 30 odmian
Ogród cioci 20:28, 26 kwi 2014

Do góry
Luki no niestety ogrodnika zawsze coś gryzie razem z roślinkami Torcika już dzisiaj nie ma Zrobiłam zakupy, zaraz pokażę

Kasiu torcik zjedzony a nowe fotki będą

Jolu rano torcik był mam nadzieję że zdążyłaś na kawałek
Ogród cioci 22:16, 25 kwi 2014

Do góry
No tak narzekają na te ślimate ja właśnie wróciłem z wieczornych łowów na opuchalki i przy okazji musze przeprosić ślimaki, które obwiniałem za zjadanie liści żurawek. Okazało się, że jakieś szare tłuste gąsienice je konsumją i to bardzo skutecznie, do tego mają dobry kamuflaż. Opuchalki niestety dalej żerują, ale dzisiaj 4 razy mniej niż wczoraj. Teraz chemia ii...
Dobrze bo chciałem pochwalić cudne torciki, a ja o paskudach gadam
Ogródek Agam 21:58, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak dla mnie miejsce dla wiśni , które pokazałas idealne jeżeli nie ma być symetri. Ładne masz te iglaczki na tej rabacie
Żurawki małe, ale mogą iśc do gruntu, najlepiej posadzić w ziemię z worka z domieszką kompostu jeżeli masz, z ciekawości zapytam jaka to odmiana bo nie rozpoznaje.
Te twoje trawki tylko 5 zł.... no ja to się tak nie bawie u mnie nawet nie ma Frosted Curls.
Już zobaczyłem w sklepie Przy potrzebnej mi ilości z przesyłką wychodzą po dyszke... szkoda

Łukasz zawsze mogę podjechać, kupić i Ci wysłać. Nie ma problemu . Na miejscu 5zł płaciłam.

Żurawki "Berry Smoothie".

Ogródek Agam 21:19, 25 kwi 2014

Do góry
Jak dla mnie miejsce dla wiśni , które pokazałas idealne jeżeli nie ma być symetri. Ładne masz te iglaczki na tej rabacie
Żurawki małe, ale mogą iśc do gruntu, najlepiej posadzić w ziemię z worka z domieszką kompostu jeżeli masz, z ciekawości zapytam jaka to odmiana bo nie rozpoznaje.
Te twoje trawki tylko 5 zł.... no ja to się tak nie bawie u mnie nawet nie ma Frosted Curls.
Już zobaczyłem w sklepie Przy potrzebnej mi ilości z przesyłką wychodzą po dyszke... szkoda
Hirutkowy raj:)) 21:07, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Krysiu, rozchodnika moższ podzielić i najbezpieczniej jest to robić z boku. Jak wykopiesz to wbić z boku kępy jakieś widełki lub nawet łopatką można odciąć lub przeciąć. Dzieląc od góry, można zbyt dużo zniszczyć

Łukasz dziękuję za radę ,jutro będę dzielić,porobię sadzone to może komuś podaruje ,pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:53, 25 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Bardzo lubię , jak jest tak wszytsko ładnie podpisane .. Wtedy nawet takie cielę - ogrodnik jak ja wie czego ma szukać w ogrodniczym

Dzieki

Ps.. Malduję ,że hosta Irena Miłek miewa się dobrze

Gierczusiu, toś ty już przeca wyszkolona ja sama jeszcze mam luki
cieszę się ogromnie, tylko pamiętaj, będzie wielka, tu pokaz rabaty, gdzie rosną 3 sztuki, póki co łysawo, ale zaraz palca się nie wetknie, bo równocześnie trawy, hosty, lilie, ostróżki, jeżówki, orliki i sama nie wiem, co bo nie rozpoznaję!!!!
a miała magnolia taki stożkowy kształt

a teraz dla porównania, jak to miejsce wyglądało wcześniej; widać że metasekwoja ciut wyższa do beczki
kwiecień 2012

aktualnie tak, choć to nie koniec, na efekt mus czekac z 2 lata i będzie tak, jak sobie zaplanowałam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:59, 25 kwi 2014

Do góry
Aniu z tym wyjazdem do Pisarzowic tak zrobie po drodze wszystko postaram się obskoczyć , albo przynajmniej część. Co mają w Bestwince to po waszej wizycie będę wiedział. Dużoo zdjęć
Nornica chyba już padła po suplementach diety bo żadnych strat już nie odnotowałem i ruch w korytarzach już się raczej skończył. Zobaczymy, jeszcze dzisiaj nasypie dokładke i jeżeli jutro tunel nie będzie tknięty to jutro przekopie przynajmniej całą rabat i posadze to co mam.
Opuchlakami nie martwie się na zapas, z tego co czytałem na razie zachwycają się liścmi Rh, zapodam im Calypso lub Fastac i jeszcze zrobie dwa razy nocne łowy. Może wytępie szkodnika. Następnie w połowie maja zleje rabate wrotyczem i przy okazji reszte ogrodu też. Jakaś ta rabata po lewej stronie jest pechowa dla wszystkich roślin. Straciłem tam ogrom roślin i cebul. Jak tak dalej pójdzie będzie trzeba z bylin zrezygnować w tym miejscu i wymyślić kompozycje z krzewów.
Cierpliwy jestem, ale okropnie irytują mnie pustki na rabacie przy wejściu. Najbardziej chciałbym frosted Curlsy i trzmieline.
Najnowsze odmiany żrawek, które mają być na tej rabacie rosną już zarezerwowane w szkółce. Za ok 3 tygodnie będą do odbioru, ale z tym nie lamentuje bo wcześniej i tak nigdzie ich nie dostane

Kasiu opuchalkami nie martwie się na zapas, musiały przymaszerować z innego podwórka, bo u mnie żadnych szkód, a żurawki siedzą mocno w ziemi. Jedyne co to liście w jednym miejscu mam zjadane przez ślimaki, ale systematycznie je zbieram bo nie ma ich dużo.
Opuchlaki dostaną Calypso plus moją wlakę ręczną. Później rabaty zostaną zawrotyczowane

Agato dziękuje i również pozdrawiam.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:04, 25 kwi 2014

Do góry
Luki, bardzo ładne zakupy. A zdjęcia również
Pozdraw
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:37, 25 kwi 2014

Do góry
Aniu przychodze z listą Nie będzie długa, głownie chodzi mi o trawki, ale jak zaczne pisać to z 50 rzeczy mi się będzie przypominać
Jak byś mogła sprawdzić turzyce Evergold i Frosted Curls, Miskant Morning Light i Gracillimus, szałwie i przyrotniki. Głupio mi o tyle prosić, ale jak będziesz robiła zdjęcia to tylko fotki rozchodników i host, tak z ciekawości co mają dostępne. Przepraszam, że tak dużo.

Jeszcze co do rabaty. to może miezy trzmieliny posadzić 2 Berberysy Bagatelle lub Artropurpurea Nana, do tego jakieś pomarńczowe żurawki (Southern Comfort, Marmelade, Kassandra(moja ulubiona), Redstone Falls, coś bardziej w czerwieni Rio lub Paprika), bluszcz na ściane i Miskanty ML
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:34, 25 kwi 2014

Do góry
20 sztuk??? Dobrze, że je dorwałeś i "zginęły śmiercią plaskatą", jak to Gierczusia mówi...może już dużo nie zostało...
Czyli nie jest to dobry czas na żurawki w Twoim ogrodzie...
Trzymaj się Luki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:30, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i jak plany się mają sypać to hurtem, a miał być nawet zakupowy weekend... aż się wszystkiego odechciewa. No, a rabat to nie skończe chyba nigdy.
Na dodatek coś nie dawało mi spokoju przy Rh i w nocy wybrałem się z latarką na łowy i potwierdziły się obawy... liście zżerane przez opuchlaki. Skąd się te cholery biorą to ja nie wiem, nie miałem, nigdy nic wygryzione, a roślin praktycznie nie kupowałem. A to co kupione było sprawdzane. Z 20 dorosłych osobników uśmierciłem. To się chyba rozprzestrzenia wirtualnie

O kurde... to niedobrze... Z tym wirtualnym rozprzestrzenianiam to chyba masz rację. Trzeba jakiś antywirus opuchlakowy założyć czy cuś... Nornice, opuchlaki, inne pędraki i takie tam... no ciężki jest żywot ogrodnika i co gorsza niepewny... Ale i tak się cieszymy, no nie... Plany mają to do siebie, że trzeba je zmieniać - oj wiem coś o tym, jestem miszczem nieplanowania Rabatę skończysz, bez obaw. Nie pamiętasz że największą cnotą ogrodnika jest.... cierpliwość Uszy do góry i uśmiech na twarz Wiosna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:27, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Aniu taki wyjazd w każdym aspekcie byłby przyjemno-pożyteczny Niestety nie ma szans, muszę zostać w domu, babcia wiekowa, a reszta nagle sobie zaplanowała wyjazdy, ktoś w domu musi zostać.
Przybiegne jednak prosić o dużo zdjęć i zorientowanie się czy konkretne roślinki mają dostępne. Pozostanie mi czekać na 17 maja na Pisarzowice.

Pewnie Łukasz że są sprawy ważne i ważniejsze... i każdy wie które ważniejsze Właśnie miałam dopytywać czy do Pisarzowic jedziesz - to już jest niedługo. Możesz w tym samym dniu podjechać do Kapiasa to masz niemal po drodze. A potem Bestwinka to też po drodze do Pisarzowic. Przyjedziesz wcześniej to zdążysz. Jakbyś tak chciał - to daj znać - jakoś to zorganizujemy żeby Cię oprowadzić tu i tam i żebyś się nie zgubił O roślinki pytaj koniecznie i to najlepiej już dzisiaj bo jutro podejrzewam że rano nie odpalę kompa przed wyjazdem. Spiszemy Ci dostępnąć i ceny.

Edit: teraz dopiero dopatrzyłam co Ci Kindzia poradziła Ale i tak popatrzymy i zdamy relację
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:24, 25 kwi 2014

Do góry
No i jak plany się mają sypać to hurtem, a miał być nawet zakupowy weekend... aż się wszystkiego odechciewa. No, a rabat to nie skończe chyba nigdy.
Na dodatek coś nie dawało mi spokoju przy Rh i w nocy wybrałem się z latarką na łowy i potwierdziły się obawy... liście zżerane przez opuchlaki. Skąd się te cholery biorą to ja nie wiem, nie miałem, nigdy nic wygryzione, a roślin praktycznie nie kupowałem. A to co kupione było sprawdzane. Z 20 dorosłych osobników uśmierciłem. To się chyba rozprzestrzenia wirtualnie

Agnieszko prac będzie mało i nawet połowy z planów nie będę mógł wykonać, ale nic nie poradze już na to. Pierwiosnków niestety nie obfociłem.

Aniu taki wyjazd w każdym aspekcie byłby przyjemno-pożyteczny Niestety nie ma szans, muszę zostać w domu, babcia wiekowa, a reszta nagle sobie zaplanowała wyjazdy, ktoś w domu musi zostać.
Przybiegne jednak prosić o dużo zdjęć i zorientowanie się czy konkretne roślinki mają dostępne. Pozostanie mi czekać na 17 maja na Pisarzowice.

Kasiu dziękuje za zainteresowanie. Teraz już nie mam o co pytać ale realcje z ogromną przyjemnością będę śledził.

Gosiu zakupy bedę podziwiał. Ja mam uraz do zakupów internetowych,a denerwuje mnie zawsze to, że rośliny są droższe, nie wiadomo co dostaniemy i tą przeklętą przesyłke trzeba zawsze doliczć. Fajnie się macie tak blisko do tylu szkółek
Ogród z łezką 08:49, 25 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ale kusicie tą bestwinką, ciekaw jestem co mają dokładnie w ofercie bo na stronie zero informacji, a trawki są mi potrzebne

Zadzwoń i popytaj, na tel.komórkowy podany na stronie. Wczoraj dzwoniłam, bo o formę płatności chciałam dopytać. Rozmawiałam z miłym panem I wszystko będziesz wiedział
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:04, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu właśnie nad tym intensywnie myśle i nie wiem co wymyśle. Ciekaw jestem oferty w tej bestwince, czy mają trawy itd. Kuszące to wszystko tym bardziej, że to w sumie tylko 100km.
W jakiej cenie były te trawki ? Mieli może turzyce Evergold?

Myśl Łukaszu i wymyśl dobrze Mała Mi mówi że to nie Frosted Curls - ja niestety nie wiem bo trawki nie były opisane - na doniczce pisze tylko "byliny".Kosztowały 8 zł. sztuka... Ale w trawkach nie było wyboru. Te mi się spodobały tak "na oko" Były jeszcze bronze form (tak sądzę) a poza tym nic ciekawego. Napisz co by Cię interesowało w Bestwince to Ci sprawdzimy w sobotę i dam znać.
Ogród cioci 22:35, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kuście mnie dalej tą bestwinką i jeszcze kapias bardzo blisko... wyjdzie na to, że z obecnych planów sobotnich będą nici

Łukasz plany są po to żeby móc je zmienić Kapias od Bestwinki około 15 km
Ogród cioci 22:21, 24 kwi 2014

Do góry
Kuście mnie dalej tą bestwinką i jeszcze kapias bardzo blisko... wyjdzie na to, że z obecnych planów sobotnich będą nici
Ogród z łezką 20:55, 24 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ale kusicie tą bestwinką, ciekaw jestem co mają dokładnie w ofercie bo na stronie zero informacji, a trawki są mi potrzebne

Łukasz nie przejmuj się jabyś tam nie kupił to zaraz jest szkółka u Kapiasów i parę innych dziewczyny zadbają żebyś wszystko kupił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies