Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 19:30, 26 kwi 2014

Od Ciepluchy, część mniej pokraczna, ale za to sporo mniejsza

Jak przystało, najlepiej prezentuje się para królewska: Kazimierz Odnowiciel oraz Królowa Jadwiga. Choć z innych epok historycznych, stoją obok siebie

A teraz Andantino, który po prostu mnie uwiódł kwiatem i chyba zahipnotyzował, bo juz nie patrzyłam mu na nóżki. Ach, ta ślepa miłość! Z nóżek coś wybija dla pocieszenia, pewnie dlatego, że - sądząc po kwitnieniu (za wczesnym jak dla niego!) - co najmniej tą zimę spędził w lepszych warunkach.... Ciekawe, czy mi nie będzie marzł.

Muszę zrobić zdjęcie kwiecia w lepszym świetle, bo patrząc na te zdjęcia, to sama się zastanawiam, o co mi z nim chodziło
Kasya 19:35, 26 kwi 2014

cudne masz narcyzy
i wisnie czy to ponizej amonogawa ?

agatanowa napisał(a)

Wiśnie (na jadalnej mrówka, więc szykuja się mszyce...)

Bogdzia 19:40, 26 kwi 2014

Warunki podróży miały luksusowe . Te które już pokazałas są śliczne, czekamy na pokraki
agatanowa 19:42, 26 kwi 2014

Kasiek, potwór z zawijasem też mi się podoba

Kasik, Ty wiesz, że ja nie przepadam za rododendronami? I co? I już mam 6 szt, a z azaliami łącznie 8 szt., a ogródek mały. Pewnie na tym skończę. Oby cieszyły oko wczesną wiosną.

Zawitko, a gdziez ja napisałam, że chcę idealny ogród? Chyba musiałam być spiąca, albo nasłoneczniona Nie, nie, chcę mieć mój ogródek własny, więc na pewno nieidealny, bo ja błądzę

Bogdziu, Aniu, zamieszczę zdjęcia pokrak-paragrafów. Ania, Twój CW przy moim jak malowanie. Moje po prostu duże na tył rabatki, a nie chcieliśmy się rujnować, więc postanowiliśmy z mężem zaeksperymentować. Zresztą ja mam jakąś słabość do pokręconych drzew (choćby ta robinia, co jak dziad wygląda, o tym świadczy). Ale nie lubię bonsai. A tulipek żólty chyba był nieopisany, bo z biedronki pochodził.I bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, jest chyba jednym z moich ulubieńców.
agatanowa 19:49, 26 kwi 2014

Kasya napisał(a)
cudne masz narcyzy
i wisnie czy to ponizej amonogawa ?

Tak, Kasiu, to amonogawa. I u Ciebie ją wypatrzyłam, ale Twoja zdaje się juz większa. A w ogóle to zaraził mnie nią Richie (na marginesie: on to ma dopiero wyniesione rabatki!, patrz: https://www.ogrodowisko.pl/watek/377-ogrod-w-tarnowie?page=373; Maja w ogrodzie odcinek 445: http://majawogrodzie.tvn.pl/158,Starannie-wypielegnowany-ogrod-tarasowy-odc-445,odcinek.html )
Luckaa 19:53, 26 kwi 2014

Oj ja tez już bym chciała rododendrona, ale Twoje nie ma to tamto, bezpieczne w pasie
agatanowa 19:56, 26 kwi 2014

Luckaa napisał(a)
Oj ja tez już bym chciała rododendrona, ale Twoje nie ma to tamto, bezpieczne w pasie

Mowa Mąż zabezpieczał.
Luckaa, a co stoi na przeszkodzie RH u Ciebie? Miejsce masz
monteverde 20:58, 26 kwi 2014

Agatko mój Monte Carlo, porównaj
Kasiek 21:09, 26 kwi 2014

Moja Amanogawa trafila do mnie przypadkiem,- bo mial byc Kanzan...Pokochalam ja tak wiec calkiem przypadkowo i ...dokupilam nastepnych 6 sztuk

Twoje zakupki piekne Od momentu wejscia na Ogrodowisko, przynajmniej u mnie, zmienilo sie zdanie na temat wielu roslin...ktorych napewno nie mialo byc w moim ogrodzie...a dziwnym trafem sa I chyba dobrze mi z tym i mam nadzieje ze ,, roslinom niechcianym´´ rowniez
Luki 21:19, 26 kwi 2014

No ja się nie dziwie, że Andantino Cię uwiódł, sam bym takiego przygarnął. Piękny jest, oczywiście reszta również