Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:01, 12 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
u mnei tez już po krokusach teraz czekam co dalej nawkitnie. aktualnei rządzą szafirki
u mnie szafirki od strony tarasu zaczęły kwitnąć ale wkurza mnie tam FC i wogóle zdjęć nie robię...a w kulkach bukszpanowych dopiero wystawiają łebki. Pogoda średnio zachęcająca do przebywania w ogrodzie
Z miłości do bukszpanów... 08:52, 12 kwi 2016

Do góry
nei marudż tylko foty nam zapodaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:51, 12 kwi 2016

Do góry
u mnei tez już po krokusach teraz czekam co dalej nawkitnie. aktualnei rządzą szafirki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:27, 11 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

chesz szkolenie z malowania trawy?

Oj moja jeszcze musi chile poczekać, bo nie mam czasu na wertykulację. Ale niech no się nią zajmę, tą zieloną farbkę kupię...
(co roku mamy z sąsiadem nieformalny konkurs na najpiękniejszy trawnik na osiedlu, co prawda "konkurs" nie jest traktowany zbyt serio ale... każde się mocno stara )
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 11 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Spadlam ze stołka na widok rzek tulipanowych!!!

oj tam oj tam ... spaść ze stołka to ja u Ciebie mogę
U mnie może jedynie będzie na czym oko zawiesić ...
Blyxa i elipsa 22:28, 11 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Cudności poakazłaś wiśnia różowa pendula - piękna

Oj piękna - ale jaki teren trzeba mieć Choć pewnie ten okaz nie jest młody - więc zawsze można posadzić i problem zostawić spadkobiercom
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:22, 11 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Prawda

beata_m napisał(a)
ale wizualizacja czyli dumania nad kolorem ciąg dalszy

Noo, hehe

07_Rene napisał(a)
Po pomoc jeszcze raz przychodzę...
Pamiętasz moją hortensje ogrodową, jedną mam białą, w sierpniu kupiłam. Zimowałam ją w donicy... Ledwo przeżyła, bo przesuszyłam Mam ją w domu od kilku tygodni i nawet ładnie ruszyła po tym incydencie. Przesadziłam do większej donicy, lepszej ziemi, ale znowu spaściłam Sypłam jej nawozu do hortensji i przedobrzyłam, bo kilka młodych przyrostów po prostu zwiędło, a pojedyncze listki uschły. To było ok 2 tyg temu. Na razie się zatrzymało, ani nie usycha, ani nie rośnie. I co mam teraz robić? Zostawić i czekać, czy może ziemie znowu jej wymienić? Ściąć, żeby się wzmocniła? Poratuj

Ekspertem nie jestem ale najlepiej będzie jak ja zostawisz tak jak jest. Te uschnięte listki na końcach mogą skrywać pod sobą pąki z których ruszą liście. Ona teraz prawdopodobnie pozornie śpi. Pomału możesz już ją hartować.
W tym artykule jest cały zbiór wiadomości na temat cięcia hortek w tym ogrodowych H. macrophylla
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

A wiesz, że ja moje dwie zimowałam na zewnątrz w donicach i przeżyły ? Ale nic pewnie z nich nie będzie bo nie wypuszczają pąków. Nie chciało mi się ich okrywać i teraz mam

07_Rene napisał(a)
Ale Cię ciągnie do tego szaro-buro-niebieskiego
Taki niebieski-grecki moim zdaniem nie pasuje. Odcienie szarości są tak uniwersalne, że można rozważyć...
Rozumiem Twoją chęć zmiany, ale z drugiej strony te brązy wcale nie są złe tym bardziej jak przełamiesz je drewnem z pergoli czy huśtawki.

Chciałabym zmiany ale radykalna narazie nie wchodzi w gre więc póki co jestem skazane na brązy

mateuszmichn napisał(a)
Jeśli nie chcesz takiego brązu, to możesz oczyścić okiennice i drzwi i pomalować je lakierobejca, na jakiś mniej intensywny brąz

Albo niebieski (ale taki jak Juzia ma skrzynie ) albo niech już zostanie ten brąż

malkul napisał(a)

heheheh Greece

No co się hahasz
Zakochana jestem w Grecji, chciałam jej maleńką namiastkę mieć u siebie No ale nie pasi

inag napisał(a)
Ja tez dla niebieskiego jestem na NIE!
Te brązy u Ciebie bardzo pasują ale jak nie chcesz już takich ciemnych to spróbuj tak jak mówisz pomalować na jakiś bardziej naturalny brązik. Zawsze na ciemniejszy możesz machnąć drugi raz - i tak zazwyczaj trzeba malować dwa razy Tylko ja tez nie robiłabym takiego super jasnego. To byłby za duży kontrast chyba. Spróbuj tak o kilka, kilkanaście tonów jaśniejszy

Super jasny nie ale któryś z dóch od lewej w drugim rzędzie od góry ?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:33, 11 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Jesuu czemu macie taką zieloną trawę?? ech

papu dostała po wertykulacji
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:33, 11 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
a co to odbija na pierwszym planie ???
)

rozplenica
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:32, 11 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

powiedz mi Wy płyty układaliście w odstępach płyty czy szerzej?
trzcinnik koło tarasu prawda? super juz ruszył, chyba jednak tą trawe dam za róże..tylko odmianę jakąś dopasuje. rusza szybko

płyty u nas w odstępach. ale wygodniej byłoby szerzej najlepje co krok.
trzcinnik rusza w sumie jako jeden z piewszych razem z seslerią

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:29, 11 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Perfekcyjna z nowoczesnego przeciez powinnaś dostac tarcze wzorowego ucznia ...ogrodniczki .....

hahhaaa tarczę mówisz. ja sobie marze o zleceniach to będzie już wyjątkowa tarcza
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:27, 11 kwi 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Obrzydliwie pięknie - jak mi się to spodobało
No jak można.... dupościsk mam jak tu wchodzą, bo albo Gocha albo Magnolia... ale bedzie się na czym wzorać

nie mniej dupościsku bo możesz zachorować. i po co Ci to
a kiedy rezerwowac czas na dupościk u Ciebie? widziałam że działacie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:26, 11 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chyba już wszystkiego naumiana, jak całe dzionki w ogrodzie? To jutro trzymać kciuki?

Wiesz kochana jak mnie zszokowałaś tym że zapamiętałaś ten termin!!! Jesteś cudna!!
połechtałaś mnie

jednak termin przesunął się odgórnie na 16.04. wiec ja jeszcze dogrywam szczególiki dopieszczam
także prosze 16.04 kciuki mocno trzymać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:25, 11 kwi 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Jak zawsze idealnie, pod kancik a trawa malowana

chesz szkolenie z malowania trawy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:23, 11 kwi 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Jestem bardzo ciekawa nowoczesnego z tulipanami. Będzie szaaał !!!
macham

szał lub pośmiewisko, wszytsko zależy kiedy zakwitnie i jak macham
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:22, 11 kwi 2016

Do góry
kamasja napisał(a)
Daję znak jakiś, że czasem tu zaglądam. Buziole...

to się cieszę CMOK
Ogród Oliwkowy :-) 17:40, 11 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Żali mi strasznei tych Olch

Mi również Gosiu, jakiekolwiek to były drzewa.

Zielonym do góry... :) 17:16, 11 kwi 2016

Do góry
Twój Emuś w ferworze walki
a Ty?
działasz coś?
Blyxa i elipsa 17:07, 11 kwi 2016

Do góry
Cudności poakazłaś wiśnia różowa pendula - piękna
Miejsko & sielsko 17:07, 11 kwi 2016

Do góry
Nieźle nam sie zapatrzyłas na tą Gieńkę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies