u mnie szafirki od strony tarasu zaczęły kwitnąć ale wkurza mnie tam FC i wogóle zdjęć nie robię...a w kulkach bukszpanowych dopiero wystawiają łebki. Pogoda średnio zachęcająca do przebywania w ogrodzie
Oj moja jeszcze musi chile poczekać, bo nie mam czasu na wertykulację. Ale niech no się nią zajmę, tą zieloną farbkę kupię...
(co roku mamy z sąsiadem nieformalny konkurs na najpiękniejszy trawnik na osiedlu, co prawda "konkurs" nie jest traktowany zbyt serio ale... każde się mocno stara )
Ekspertem nie jestem ale najlepiej będzie jak ja zostawisz tak jak jest. Te uschnięte listki na końcach mogą skrywać pod sobą pąki z których ruszą liście. Ona teraz prawdopodobnie pozornie śpi. Pomału możesz już ją hartować.
W tym artykule jest cały zbiór wiadomości na temat cięcia hortek w tym ogrodowych H. macrophylla https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja
A wiesz, że ja moje dwie zimowałam na zewnątrz w donicach i przeżyły ? Ale nic pewnie z nich nie będzie bo nie wypuszczają pąków. Nie chciało mi się ich okrywać i teraz mam
Chciałabym zmiany ale radykalna narazie nie wchodzi w gre więc póki co jestem skazane na brązy
Albo niebieski (ale taki jak Juzia ma skrzynie ) albo niech już zostanie ten brąż
No co się hahasz
Zakochana jestem w Grecji, chciałam jej maleńką namiastkę mieć u siebie No ale nie pasi
Super jasny nie ale któryś z dóch od lewej w drugim rzędzie od góry ?