Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ewellinka 07:12, 12 kwi 2016

Anna ile lat maja twoje hortensje? Te ogromne biale
Gardenarium 07:14, 12 kwi 2016

ana_art napisał(a)
czyli wiadomo dlaczego szefowa wzięła rozwód z wiązami, a ja raczej stała w uczuciach jestem

Nie , ja wzięłam rozwód z innego powodu, naczyniowej choroby wiązów.
Wszystkie wiązy jakie miałam w kolejnych ogrodach, padły.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 08:07, 12 kwi 2016

Gardenarium napisał(a)

Nie , ja wzięłam rozwód z innego powodu, naczyniowej choroby wiązów.
Wszystkie wiązy jakie miałam w kolejnych ogrodach, padły.
Danusiu rozwód to rozwód i to z orzeczeniem o winie
A co sądzisz o tych dwóch miejscach które pokazałam, nie mam ochoty na drzewa które będą łapały szkodniki ?
ana_art 08:08, 12 kwi 2016

ewellinka napisał(a)
Anna ile lat maja twoje hortensje? Te ogromne biale
pierwszą hortensję kupiłam w 2011, ona rośnie przy thujach, w 2012 dosadziłam do niej kolejne, pod domem hortensję mam od 2012
ana_art 08:10, 12 kwi 2016

KasiaW napisał(a)
Ano, masz przepiękny ogród. Witam się i idę podziwiać.
Pozdrawiam wieczorową porą
Cześć, dziękuję za pochwały Teraz wieczorem trzeba mieć mega cierpliwość by oglądać forum
ana_art 08:11, 12 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Anna moi znajomo maja 9 wisni kanzam w przedogródku, dech zapiera w piersiach na ich widok
nooo liczba robi wrażenie, trzeba przyznać
Anias 08:47, 12 kwi 2016

ana_art napisał(a)
nooo liczba robi wrażenie, trzeba przyznać

Piękne te wiśnie, a gdzie Ana chcesz ja posadzić? Czy może je? W znaczeniu ze kilka

A na tych zdjęciach z runianką dopiero teraz widać ze ona całkiem wysoka jest. Kurcze u mnie jakoś ona słabo się rozrasta... Muszę chyba dokupić żeby pomoc jej się zagescic.
ana_art 08:50, 12 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Wiśnie można przycinać i formować koronę.. moja rośnie swobodnie, wycinam tylko to co wybuja nie tam gdzie trzeba i to co się myrda po ziemi Źle kosić, wiec przycinam Ale ma ładny pokrój, super trzyma liście i bardzo długo.. zrzuca jako ostatnia (. Kolor żółto-czerwonawo-zielony. Nie jest spektakularny jak klonów.. ale jak kwitnie to naprawdę przychodzą obcy ludzie by pooglądać. Synowa zamówiła foto Dudusia w wiśni jak zakwitnie.. bo Muminek ma super fotę w kwiatach Ja uwielbiam Kiku.. nie wiem tylko jak z temperaturami suwalskimi.. Drzewo będzie rosło, tylko o kwitnienie mi chodzi. Ale czy ta czy inne to ten sam problem.

Lecę spać.. bo zaraz trzeba wstać.

Dzięki Aniu, jak zwykle można na Ciebie liczyć, wiem że jeśli się na nią zdecyduje będzie musiała być bardzo wysoko szczepiona. Przypuszczam, że kwitnie w tym samym czasie co śliwy wiśniowe, ta kwitnie u mnie co roku więc chyba nie byłoby tak najgorzej. A co do długości kwitnienia to zapewne też jest taki jak innych drzew, które kwitną krótko...
malkul 08:51, 12 kwi 2016

u mnei tez już po krokusach teraz czekam co dalej nawkitnie. aktualnei rządzą szafirki
ana_art 08:56, 12 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
ledwo krokusy ci przekwitły (o 2 tyg później ) a już masz tulipy...u mnie tulipy w pąkach tez są (nie wszystkie) tak więc popatrz ja wiosna nadgania ...praktycznie sie zrównała

masz rację u mnie zawsze pierwsze zakwitają żółte tulipany pod domem bo tam ciepło, reszta jeszcze w takim wczesnym fazie pąku. Wczoraj na nie patrzyłam i wydają się być jakieś mniejsze niż zwykle (chyba)
Wczoraj ubyło mi kilkanaście sztuk bo Pan od szamba je stratował... wlazł w rabate jak słoń do składu porcelany (bo to inaczej nie można nazwać), jak zaczęłam krzyczeć że mi kwiaty gniecie to stwierdził że u niego się po kwiatach depcze i one jeszcze lepiej rosną.... myślałam ze uduszę...