Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:44, 09 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Kolor ostróżek obłedny. Miałam je kiedyś ale kiepsko u mnie rosły i liście słabo wygladały a jak ścięłam to wolno odrastały. Szkoda bo piękne są. Moja mama ma takie wypasione jak Twoje

sama jestem ciekawa w czym tkwi sekret ich dorodności, bo z tego co piszecie, to łatwo łapią mącznika, albo po prostu niespecjalnie chcą rosnąć.
Tu ma być ogród :) 19:42, 09 cze 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
jeja jakie masz cudne te ostróżki!
pozdrawiam!

i nawet dawno niewidziani goście wpadli na ostróżki - cieszę się
Tu ma być ogród :) 19:41, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pięknie

PS Nie wiem czemu moje ostróżki mają takie jasnozielone listki a u Ciebie widzę ładne zieloniutkie liście?

chyba im po prostu odpowiada miejsce, bo nic z nimi nie robiłam, choć azofoskę raz dostały więc sądząc po tym co Toszka pisze, to może w tym cała zasługa, że takie porosły.
Tu ma być ogród :) 19:40, 09 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

coś pięknego uwielbiam ostróżki

dzięki - na razie są tak bezproblemowo i dorodne, że ja też coraz bardziej je lubię. Na razie rosną bez ładu i składu, ale w przyszłym roku znajdą już swoje docelowe miejsce i będą właściwie wkomponowane w całość, miejmy nadzieję, że nie ucierpią jesienią przy przesadzaniu.
Tu ma być ogród :) 19:38, 09 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
odpowiedziałam na wiadomość mam nadzieje, że pomogłam

widziałam, tylko odpisać nie miałam kiedy, bo się spotkanko wykroiło, ale odpiszę i mam dla Ciebie dobrą wiadomość.
Tu ma być ogród :) 19:37, 09 cze 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)
Edyta czy Ty się orientujesz jeżeli patyczek hortensji wsadzony wiosną do ziemi oprócz listków wypuścił pąk kwiatowy to może znaczy, że się ukorzenił czy zbyt wcześnie się cieszę?

Nie mam jeszcze w tym doświadczenia, bo moje patyki mają same listki, ale wydaje mi się, że można uznać, że masz już nową hortkę
Tu ma być ogród :) 19:35, 09 cze 2016

Do góry
W tym tygodniu zagościły u mnie 3 ogrodowiskowe koleżanki - to były takie spotkania na szybciocha, bez nadęcia, dziewczyny mieszkają blisko i wiedzą, że bez specjalnego umawiania można wpaść na kawkę i pogawędkę.

Zuza, Magda - super mi się z Wami rozmawia, myślę, że to dopiero początek miłej znajomości
Zuza dzięki za maliny i bodziszki.

Ewelina, mam wrażenie, że znamy się już jak łyse konie i nie jest to już tylko "ogrodowa" znajomość
Tu ma być ogród :) 19:11, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ostróżki - teraz w największym rozkwicie

ja tez zacytuje, a co
niezly kolorek

moje dopiero zaczynaja i jeszcze nie jestem pewna kolorow nie pamietam jakie byly w zeszlym roku, ale duzo mniej
Tu ma być ogród :) 12:20, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pięknie

PS Nie wiem czemu moje ostróżki mają takie jasnozielone listki a u Ciebie widzę ładne zieloniutkie liście?
Tu ma być ogród :) 12:17, 09 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

coś pięknego uwielbiam ostróżki
Ogród Ani :) 23:09, 08 cze 2016

Do góry
Dorodne drzewka to i efekt jest od razu niesamowity!

Mam jednego rojnika z bordowymi kabustkami, to teraz zostaje mi czekać aż zakwitnie, choć na razie nic tego nie zapowiada
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 08 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To jest nas dwie, tylko, że ja mimo wszystko je posadziłam

Renia a Twoje hortensje co ile są posadzone i ta jarzmianka od nich w jakiej odległości?

Właśnie, jak długo kwitnie jarzmianka?

No nie wytrzymam Ty tez nie lubisz hortensji? A tak przy okazji jak się mają Twoje? Dadzą w końcu czadu w tym sezonie?

Hortki posadzone są co 1m a jarzmianki sa pomiędzy nimi czyli w takiej samej odleglości. Nie umiem Ci jeszcze odpowiedzieć jak długo kwitną. Dam znać jak zaczną brzydko wyglądać
Tu ma być ogród :) 22:50, 08 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
juz sie umowili tyle ze i syn byl a wnuk wujka z okretu jest marynarzem wiec musi wrocic z trasy
Najbardziez zdziwiona byla babcia,bo wiadomo jak starsze osoby, "nie roxumieja internetu",to dla nich niewyobrazalne.a dodatkowy szok byl taki,ze ten jej wujek z okretu mial syna o ktorym nikt nie wiedzial bo byl z nieprawego loza

Fajną babcia miała niespodziankę!
A w tym powiedzeniu o marynarzach, że w każdym porcie inna dziewczyna, coś musi być
Tu ma być ogród :) 22:42, 08 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to rzeczywiście niesamowita historia, jeśli udałoby im się spotkać to byłoby dopiero super!
juz sie umowili tyle ze i syn byl a wnuk wujka z okretu jest marynarzem wiec musi wrocic z trasy
Najbardziez zdziwiona byla babcia,bo wiadomo jak starsze osoby, "nie roxumieja internetu",to dla nich niewyobrazalne.a dodatkowy szok byl taki,ze ten jej wujek z okretu mial syna o ktorym nikt nie wiedzial bo byl z nieprawego loza
Tu ma być ogród :) 22:34, 08 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Nie raz szykalam np nazwy jakiejs rosliny wpisujac np :różowy puchaty kwiat i zawsze sie udale zreszta nie tylko jesli chodzi o rosliny.

Internet wie duzo np historia z ostatniego weekendu.

babcia mojego M (ma 94 lata) opowiadala mu o swoim wuju,ktory zginal na pewnym okrecie w czasie wojny. Miala o nim kilka szczatkowych informacji.M uznal,ze to na tyle charakterystyczna hostoria,ze wpisal w wyszukiwarkę nazwisko wuja i nazwę okretu i w ciagu godziny znalazl za posrednictwem historycznego forum kontakt do kuzyna swojej mamy o ktorym istnieniu nikt nie wiedzial bo wszystcy byli przekonani,ze wuja z okretu nie mial dzieci.a miał

No to rzeczywiście niesamowita historia, jeśli udałoby im się spotkać to byłoby dopiero super!
Tu ma być ogród :) 22:30, 08 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ostróżki śliczne. Z jednej sadzonki taki gąszcz wyrośnie?

Twoja brzozowa to moje marzenie mieć w ogrodzie

O tak dobrze to nie ma, na zdjęciu widać 3 szt, ale te najokazalsze, mają teraz po 7-8 takich wielkich kwiatostanów.
Nasionka ostróżek pozbieram i w tym roku, jak tyle pochwał dostały

A jeszcze czekam aż się ostatnia rozwinie, ta jest tak niziutka, kompaktowa i będzie miała białe kwiaty z minimalnym błekitnym akcentem.

A takie były rok temu przy zakupie

Mogę Ci dać dokładny przepis na taką brzozową

Mam nadzieję, że pogoda nad morzem piękna!
Tu ma być ogród :) 22:28, 08 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

teraz jak nazwę znam to nawet wyszukałam, że są i ogrodowe odmiany, ta roślina ma ładne liście, więc może ładnie wyglądać.

Dociekliwa jesteś, ja bym chyba nie znalazła odpowiedzi

Nie raz szykalam np nazwy jakiejs rosliny wpisujac np :różowy puchaty kwiat i zawsze sie udale zreszta nie tylko jesli chodzi o rosliny.

Internet wie duzo np historia z ostatniego weekendu.

babcia mojego M (ma 94 lata) opowiadala mu o swoim wuju,ktory zginal na pewnym okrecie w czasie wojny. Miala o nim kilka szczatkowych informacji.M uznal,ze to na tyle charakterystyczna hostoria,ze wpisal w wyszukiwarkę nazwisko wuja i nazwę okretu i w ciagu godziny znalazl za posrednictwem historycznego forum kontakt do kuzyna swojej mamy o ktorym istnieniu nikt nie wiedzial bo wszystcy byli przekonani,ze wuja z okretu nie mial dzieci.a miał
Tu ma być ogród :) 22:23, 08 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale ostróżki! Padłam

I się sieją, przy jednej od ubiegłego roku z 10 siewek rośnie - teraz w końcu mam na nie pomysł, a zeszłoroczne nasiona zebrane i nie wysiane, ale już się chętni zgłaszają na nie
Tu ma być ogród :) 22:21, 08 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz ze ja tez nie.jadlam to u babci.
Lubie takie zagadki

teraz jak nazwę znam to nawet wyszukałam, że są i ogrodowe odmiany, ta roślina ma ładne liście, więc może ładnie wyglądać.

Dociekliwa jesteś, ja bym chyba nie znalazła odpowiedzi
Tu ma być ogród :) 22:15, 08 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Niezła jesteś, to jest dokładnie to!

Tu gdzie teraz mieszkam nigdy nie widziałam tej rośliny.

Wiesz ze ja tez nie.jadlam to u babci.
Lubie takie zagadki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies