Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:38, 08 cze 2016

makkasia napisał(a)

Ale czad, szmaragdy, ich zieleń niesamowite tło dla tego pięknego towarzystwa cudownie
Ja bardzo lubie szwedkę i ona u mnie daje radę w półcieniu. Musisz pamiętać, ze ona ma pokrój wzniesiony nieco sztywny filiżanki patrzy zawsze do góry także potrzebuje czegoś w nóżki np stipę. Rabaty z ŚŚ najpiękniejsze na świecie

Tyle miłych słów ... aż nie wiem co powiedzieć ... muszę sobie to zapamiętać "najpiękniejsze na świecie"
Chyba dosadzę ta moją Sweden (mam jedną sztukę w donicy) i będe potrzebowała jeszcze jednej ... ale może jakiejś innej odmiany powinnam spróbować? tylko jakiej? W nóżkach będzie hakone

Dziękuuuuuuję
ren133 22:39, 08 cze 2016

Filemon24 napisał(a)

przepięknie bardzo trafione połączenie roślin

Milo słyszeć
ren133 22:44, 08 cze 2016

Filemon24 napisał(a)

kurde zastanawiam się w końcu jaki kolor ma ta pastella bo co zdjęcie gdzieś oglądam to mi się inna wydaje jakbyś ją opisała jaki ona ma kolor? zastanawiam się nad nią i sama już nie wiem czy ona mi będzie pasowała kolorystycznie

No bo ona wlaśnie taka jest trudna do określenia pod względem koloru
W tej chwili jest kremowo-różowawa ale potrafi być też bardziej różowa niż kremowa a nawet biała z delikatniutkim różem.
Powiem Ci, ze ta jej zmienność bardzo mi odpowiada
ren133 22:45, 08 cze 2016

Malgosik napisał(a)

Nie przyszło mi do głowy by robić fotki mikro siewkom stipy.
No i trzeba mieć dobry aparat by je uchwycić.

Piękne masz rabaty.

Dziękuję Małgosiu
ren133 22:49, 08 cze 2016

Anias napisał(a)
Pięknie ah pięknie!

A masz może zdjęcie AM i szalwi ale z daleka?? Jakoś nie mogę ogarnąć w jakim to miejscu.

Nie mam w tej chwili takiego zdjęcia ... to jest na rabacie przy garażu, tam gdzie są te moje problematyczne jałowce
ren133 22:51, 08 cze 2016

Kuba napisał(a)
Powiem Ci że Twoje połączenie szałwi i amazonów nie daje mi spokoju i o nim śniępięknie Reniu

Nie ma co śnic trzeba działać Dzięki
Kacha123 22:53, 08 cze 2016

Śliczny ten Twój ogród, wiesz? Czad!
ren133 22:54, 08 cze 2016

jolka napisał(a)
Rabata z jarzminką podbiła moje serce!! Jest perfekcyjna

Gratuluję Renia super pięknego ogrodu i zmysłu, który pozwala Ci tworzyć tak piękne zestawienia.

Żeby tylko od tych wszystkich komplementów nie przewróciło mi się w głowie Miłe bardzo to co piszesz Dziękuję
Asiuniaa 22:55, 08 cze 2016

ren133 napisał(a)

Asiu
Wiem, że ta rabata Ci sie podoba Dziękuję za te miłe słowa
Jutro sprawdzę wysokość. A okazała Twoja będzie już w tym sezonie ... tylko pamiętaj żeby ściąć przekwitnięte kwiatostany wówczas potrafi nawet trzykrotnie zakwitnąć i zwiększyć swoją objętość
Buziaki

Mierzyłaś?moja chyba nie jest compact.kupiłam ją bez odmiany.A kwiatostany się wycina aż do końca ?
ren133 23:05, 08 cze 2016

lindsay80 napisał(a)

To jest nas dwie, tylko, że ja mimo wszystko je posadziłam

Renia a Twoje hortensje co ile są posadzone i ta jarzmianka od nich w jakiej odległości?

Właśnie, jak długo kwitnie jarzmianka?

No nie wytrzymam Ty tez nie lubisz hortensji? A tak przy okazji jak się mają Twoje? Dadzą w końcu czadu w tym sezonie?

Hortki posadzone są co 1m a jarzmianki sa pomiędzy nimi czyli w takiej samej odleglości. Nie umiem Ci jeszcze odpowiedzieć jak długo kwitną. Dam znać jak zaczną brzydko wyglądać