Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 08 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Rób co Ci serce dyktuje.
Nie czekaj na "zgodę" forum bo pewnie jej nie dostaniesz
Ja już w ubiegłym toku dyskusji (bo to nie pierwsza dyskusja, prawda) głosowałam za przeróbką zawijaska w obwódkę

hahah źle odebrałaś moją intencję, nie potrzebuję zgody... zwyczajnie sama mam wątpliwości bo to moja pierwsza rabata którą zaczęłam robić przed ogrodowiskiem...
zauważ, że pierwsze kroki poczyniłam, umachałam się z tymi kamieniami dzisiaj... no ale jak się kamienie wysypuje bezpośrednio na ziemię bo szmata jest 'ble' to się tak dzieje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Cudne maluchy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kochane zawijas mi nie pasuje do koncepcji... wymyśliłam sobie:
-drzewo/a, obwódkę i kulki, lub
-drzewo/a vanilki w dużej ilości i obwódkę
do żadnej z tych opcji nie pasuje ten zawijas, ja wiem, że może on się Wam podoba, nie powiem może mi też jak na niego patrzę, ale za chwilę mnie wkurza chaos na tej rabacie. Uwierzcie, ze jestem mocno rozdarta, dlatego zmianę na tej rabacie planuje drugi rok... a u mnie jest to raczej niespotykane.... a to jedna z rabat którą widzę baaardzo często, mogę nawet stwierdzić że najczęściej...

Rób co Ci serce dyktuje.
Nie czekaj na "zgodę" forum bo pewnie jej nie dostaniesz
Ja już w ubiegłym toku dyskusji (bo to nie pierwsza dyskusja, prawda) głosowałam za przeróbką zawijaska w obwódkę
Szmaragdowy Zakątek 21:07, 08 kwi 2014

Do góry
cieszę się, że mogłam pomóc trawki dają fajny efekt w ogrodzie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 08 kwi 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Ana, jestem z tobą - mnie tez sie zawijasek podoba ale też bym go zmieniła i rozumiem twoje rozterki

I mnie się bardziej podoba opcja bez vanillek - one duże się zrobią a rabata może sie okazac za mała.
Ale tutaj pewnie wiekszy problem jakie drzewo wybrac...

Edytowałam bo musze to napisać - jakie sliczne zestawienie bratków ze stokrotkami Świetne kolory !!

dziękuję za słowa otuchy i zrozumienia, dla mnie to ważne
Rabata nie jest wielka ma około 3 metrów szerokości i 5 długości (pi razy drzwi)
Chciałam zrobić obwódkę by zamknąć wszystko w ramach i jednocześnie nawiązać do obwódek w dalszej części ogrodu, jednocześnie wprowadzi porządek i łatwiej będzię skomponować środek. Na froncie nie mam kulek, mam trzy bukszpanowe stożki, kulki są z tyłu. W projekcie nie mam tam drzewa, mam kombinowaną obwódkę, kulki i dywan trzmieliny. Ale wtedy nie było jeszcze domu na przeciwko... i okazało się, że mamy okno w okno... muszę mieć drzewo, muszę inaczej się uduszę
Spodobały mi sie hortensje w takich bukszpanowych ramach na pintach stąd pomysł, vaniliki nawiązywały by też do tyłu domu, wiosną spomiędzy krzaków wyłaniałby się łan czosnków.
drzewo....tutaj jest kolejny problem bo jakie wybrać? formalne umbry czy poczochrane buki(zielone, czerwone, trikolor), a może graba?
ależ dylematy z powodu małej rabaty...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:37, 08 kwi 2014

Do góry

Czy tak może wyglądać szachownicą perska?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:32, 08 kwi 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:29, 08 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsze

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:25, 08 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)

Ana nie masz wrażenia, że szafirki w innych roślinkach nie mają siły przebicia???
Pytam, bo u mnie tam gdzie miały być w "parze" z innymi jakieś marne.

Tosiu przyznam, że część szafirków przesadzałam stąd ich marność, bo pierwotnie były posadzone w trawach ale zza niech nie było ich wcale widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:22, 08 kwi 2014

Do góry
Kochane zawijas mi nie pasuje do koncepcji... wymyśliłam sobie:
-drzewo/a, obwódkę i kulki, lub
-drzewo/a vanilki w dużej ilości i obwódkę
do żadnej z tych opcji nie pasuje ten zawijas, ja wiem, że może on się Wam podoba, nie powiem może mi też jak na niego patrzę, ale za chwilę mnie wkurza chaos na tej rabacie. Uwierzcie, ze jestem mocno rozdarta, dlatego zmianę na tej rabacie planuje drugi rok... a u mnie jest to raczej niespotykane.... a to jedna z rabat którą widzę baaardzo często, mogę nawet stwierdzić że najczęściej...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:20, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
I jeszcze kwitnące krokusy z szafirkami

Ana nie masz wrażenia, że szafirki w innych roślinkach nie mają siły przebicia???
Pytam, bo u mnie tam gdzie miały być w "parze" z innymi jakieś marne.
Rododendronowy ogród II. 19:27, 08 kwi 2014

Do góry
justajusta napisał(a)
O jakiej mieszance na opryski rododendronów pisałaś u ana_art? I na co ona działa?

To mieszanka majaca za zadanie odżywic rododendrony. Składa sie z Florowitu takiego dla wszystkich roślin ( w płynie) oraz Pinivitu i żelaza , wszystko do oprysków dolistnych, tu masz zdjecia.

Można zamiast tych trzech skladników opryskac tym z lewej strony na drugim zdjęciu ale ja wolę mieszanke tych trzech.
Rododendronowy ogród II. 19:20, 08 kwi 2014

Do góry
O jakiej mieszance na opryski rododendronów pisałaś u ana_art? I na co ona działa?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:16, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Pół dnia wybierałam kamyki... Masakra

Ty wybierałaś kamyki, a ja pół niedzieli grabiłam koty, które spadły na moją działkę z 3 ogromnych topoli sąsiada. Na razie mam klepisko, ale jak będą rabaty, nie wiem jak sobie z nimi poradzę.
A co do rabaty - popieram większość na forum, jestem za zawijaskiem
Szmaragdowy Zakątek 19:06, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art – wielkie dzięki Aniu, na prawdę bardzo mi pomogłaś

Margarete – ja nie wiem Małgosiu…ale to chyba załapałam jakiegoś wirusa trawkowego …co raz bardziej mi się te poczochrańce podobają

iwonaal, kitek81, Anita1978, hanka_andrus – O ja, faktycznie!!! Ale zleciało… dzięki dziewczyny za śliczne kwiatuchy. Radosna seteczka dla Was.

Jagodaa – tak, tak Jagódka jasne trawki będą na pewno…właśnie takie mi się najbardziej podobają.

Luckaa - myślę, że powinno być ciekawie …zobaczymy jak wyjdzie w realu

Popcarol – dzięki Carola…a fotki Ani pełne ciekawych inspiracji – jest w czym wybierać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:27, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
oj tam, ja ogrodu mieć nie miałam, tylko thuje i trawnik. Nie martw się kobieta zmienną jest

I ja miałam mieć tylko trawnik i thuje...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:38, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Coraz wiecej szachownic się pojawia żółtych naliczyłam 8

A widzisz...jaka miła niespodzianka Ja mam tylko jedną....ha ha
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:38, 08 kwi 2014

Do góry
Pół dnia wybierałam kamyki... Masakra
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:23, 08 kwi 2014

Do góry
emila napisał(a)

a ja tez poproszę jeśli masz adres sklepu z trawkami bo u nas niby są punkty ogrodnicze ale bieda z nędzą
oj nie podam Wam, żadnych netowych adresów, bo większość kupowałam stacjonarnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:47, 08 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Sebek nie wiem, czytałam że wiązy chorują... Zdradzę Wam, że mój M (fariat) powiedział ze on cgce wierzbę płaczącą... myślę jednak że mój wzrok mu to wypersfadował

To prawda... .......mój wiaz w przedogrodku jest notorycznie atakowany przez szpeciele........w tym troku dwukrotnie go pryskałam w lutym, jak miał tylko lekko nabrzmiałe paki i .....zobaczymy czy to dało jakis efekt i czy bedzie poprawa. To prawda jest sliczny...........ale.........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies