Ana, jestem z tobą - mnie tez sie zawijasek podoba ale też bym go zmieniła i rozumiem twoje rozterki
I mnie się bardziej podoba opcja bez vanillek - one duże się zrobią a rabata może sie okazac za mała.
Ale tutaj pewnie wiekszy problem jakie drzewo wybrac...
Edytowałam bo musze to napisać - jakie sliczne zestawienie bratków ze stokrotkami Świetne kolory !!
dziękuję za słowa otuchy i zrozumienia, dla mnie to ważne
Rabata nie jest wielka ma około 3 metrów szerokości i 5 długości (pi razy drzwi)
Chciałam zrobić obwódkę by zamknąć wszystko w ramach i jednocześnie nawiązać do obwódek w dalszej części ogrodu, jednocześnie wprowadzi porządek i łatwiej będzię skomponować środek. Na froncie nie mam kulek, mam trzy bukszpanowe stożki, kulki są z tyłu. W projekcie nie mam tam drzewa, mam kombinowaną obwódkę, kulki i dywan trzmieliny. Ale wtedy nie było jeszcze domu na przeciwko... i okazało się, że mamy okno w okno... muszę mieć drzewo, muszę inaczej się uduszę
Spodobały mi sie hortensje w takich bukszpanowych ramach na pintach stąd pomysł, vaniliki nawiązywały by też do tyłu domu, wiosną spomiędzy krzaków wyłaniałby się łan czosnków.
drzewo....tutaj jest kolejny problem bo jakie wybrać? formalne umbry czy poczochrane buki(zielone, czerwone, trikolor), a może graba?
ależ dylematy z powodu małej rabaty...
Rób co Ci serce dyktuje.
Nie czekaj na "zgodę" forum bo pewnie jej nie dostaniesz
Ja już w ubiegłym toku dyskusji (bo to nie pierwsza dyskusja, prawda) głosowałam za przeróbką zawijaska w obwódkę
hahah źle odebrałaś moją intencję, nie potrzebuję zgody... zwyczajnie sama mam wątpliwości bo to moja pierwsza rabata którą zaczęłam robić przed ogrodowiskiem...
zauważ, że pierwsze kroki poczyniłam, umachałam się z tymi kamieniami dzisiaj... no ale jak się kamienie wysypuje bezpośrednio na ziemię bo szmata jest 'ble' to się tak dzieje