Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:17, 08 kwi 2014

monteverde napisał(a)

tak dolne , dziękuję dobra Kobieto w podzięce zostawiam ptaszka

Fajna czapla , dzieki.
Bogdzia 19:18, 08 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Elite - zwiastun feerii barw

Na pozostałe trzeba jednak jeszcze poczekac.
yolka 19:20, 08 kwi 2014

U mnie był duży deszcz, czy do Ciebie również dotarł bo wiem, że wypatrywali ostatnio wszyscy. Pozdrawiam serdecznie
justajusta 19:20, 08 kwi 2014

O jakiej mieszance na opryski rododendronów pisałaś u ana_art? I na co ona działa?
Bogdzia 19:22, 08 kwi 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, piękne ciemierniki, jakie dorodne i jaka spora kępa. Dzisiaj jest tak pięknie, że aż nie mogę usiedzieć w domu, ale przemogłam się i okna umyłam. Ale w piątek po południu z radością pojadę na działkę. Pozdrawiam

Bożenko miałam kiedyś działkę pracownicza ale i małe dzieci , trudno było sie na nią wybrac. Ogród koło domu to prawdziwy luksus, można sie nim cieszyc w każdej wolnej chwili. Dla kogoś kto kocha kazdy kwiatek z ogródka to jest bardzo męczace jesli nie moze w każdej chwili sie nim cieszyc.A nie myślałaś o tym by tam zamieszkac?
Bogdzia 19:27, 08 kwi 2014

justajusta napisał(a)
O jakiej mieszance na opryski rododendronów pisałaś u ana_art? I na co ona działa?

To mieszanka majaca za zadanie odżywic rododendrony. Składa sie z Florowitu takiego dla wszystkich roślin ( w płynie) oraz Pinivitu i żelaza , wszystko do oprysków dolistnych, tu masz zdjecia.

Można zamiast tych trzech skladników opryskac tym z lewej strony na drugim zdjęciu ale ja wolę mieszanke tych trzech.
Bogdzia 19:29, 08 kwi 2014

yolka napisał(a)
U mnie był duży deszcz, czy do Ciebie również dotarł bo wiem, że wypatrywali ostatnio wszyscy. Pozdrawiam serdecznie

Od rana podlwaliśmy ogród , po południu trawę a wieczorem zaczeło padac i nadal pada. Moze w końcu wszystko zacznie rosnąc a szczególnie trawka którą dzis posiałam.
Bogdzia 19:34, 08 kwi 2014

Margolka napisał(a)

Przepraszam, ze ci tak truję, ale to okropne uczucie nie wiedzieć, co się ma w ogrodzie (tak to jest, kiedy się coś dziedziczy z całym "inwentarzem" )

Co do wielkości listków, to tutaj widać, można porównać do dłoni. Wszystkie listki podobnej wiekości. Myślę, ze jednak miniatura...

Nawet jeśli nie rozpoznasz, to mam nadzieje, ze to cos zakwitnie i wtedy się ujawni.
Ściskam cię mocno!
Małgosia

Małgosiu myślę ze poczekajmy jak zakwitnie bo trudno w ciemno zgadywac. Listki ma podobne do Elite ale poniewaz wiem ze u Ciebie kwitnie już magnolia to Elite tez by już kwitła a nie kwitnie więc poczekajmy na kwiaty.
MagdalenaK8 19:37, 08 kwi 2014

Bogdziu zaglądam. Cieszę się że pada deszczyk u Ciebie . U mnie też popadało ale niewiele...ale cieszę się że chociaż tyle.
Pozdrawiam
paniprzyroda 19:46, 08 kwi 2014

Pierwiosnki, ciemierniki, fotki na dobranoc pooglądałam i pozachwycałam się, deszczyku u mnie nie widać, a przydałby się. Pozdrawiam Bogdziu.