Ślicznie i kolorowo A ja dalej swoje.... to nie zawijasek bukszpanowy wprowadza chaos, a raczej różnorodność posadzonych w tym miejscu roślin. Ale musisz sama zdecydować
Anett... moje zdanie znasz, choć napisałam wcześniej, że prawa nie mam do wypowiadania sądów. Twój ogród - Twoje rządy Myślę, że im więcej wiemy na temat roślin, im więcej znamy możliwości, tym więcej jest obaw przy podejmowaniu decyzji. Bo każda oznacza odrzucenie czegoś, co przecież "też się nam podoba"... Daj sobie czas... nie musisz "tu i teraz"... Patrzyłaś dwa lata... to popatrzysz intensywniej kilka kolejnych dni... i może zdecydujesz się na coś. A jeśli nie... Przecież drzewa sprzedają przez cały sezon
Ana, wiem, że nie czekasz na zgodę
Oczywiście żartuję sobie ale "od wątpliwości do zmian" u Ciebie zazwyczaj krótka droga
Sama napisałaś "jak nie TY"
Twój ogród jest dla mnie jednym z niedoścignionych ideałów, ciągle się zastanawiam jak to robisz, że tak łatwo wprowadzasz nowe rośliny i wszystko pasuje. Mi się to nie udaje.
powodzenia
Lużna propozycja do przemyślenia:
- w zawijaskach wiśnie umbracullifera
-W srodku rabaty wieeeeelka kula bukszpnowa podsadzona kilkoma mniejszymi w róznych rozmiarach
- i mnóstwo trawek w śrdoku. Wiosną w tej rabacie czosnki, na brzegach krokusy, szafirki?
Na srodku ewentulenie kule i kwadraty z wczorajszej inspiracji Izy. ja bym zrobiła caloroczną geometryczną rabatę.
Na froncie nie sadż hortek, bo masz w innych częsciach ogrodu a zima nie dadzą urody rabacie forntowej.
Jestem tego samego zdania. Zawijasek wyglada oryginalnie, tym bardziej Ana, że u Ciebie wszystko jest zadbane i idealnie przycięte . Umbry są piękne przez cały rok, nawet bez liści ta kulista, gęsta korona jest ozdobą.
Miałam pytać, co ile sadzić Frosted Curls, aby mieć taki fajny, puchaty dywanik, jak u Ciebie, ale już doczytałam, że gęsto .
sorrry za moje rozważania, wynika to z tego, że muszę zrobić to JUŻ ze względu na rośliny, które trzeba przesadzić jak najszybciej by mogły spokojnie ruszyć .... a w głowie mentlik...
będzie albo jedno drzewo, albo trzy... na pewno nie dwa.
Nie będę Wam zawracała więcej głowy zawijasową, pokażę jak zrobię...
Jestem pewna, że niezaleznie jak zrobisz będzie cudnie. Od dłuższego czasu spaceruję po Twoim ogrodzie i przyznaję, że jestem pod niesamowitym wrażeniem. Skarbnica inspiracji...
Aniu a masz już Wielkanoc w domu ?
Jestem pewna że będzie pięknie i gustownie jak zwykle zresztą ,więc bardzo proszę podzielić się pomysłami z beztalenciem czyt.Ewą
Aniu, witaj i po pierwsze super ogórd, zaglądam tu czasem I tak sobie poczytałam propozycje co do zawijaska i najbiliższa, mi osobiście , jest propozycja Marzenki. Widziałam Umbry juz dojrzałe, że tak sie wyraze, i ta korona jest naprawdę niczego sobie jest spora U siebie też mam je na froncie. Dołem kule i jakies trawy. Zawijasek bym zostawiła.