Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:10, 08 mar 2019

Do góry
Przegladam twoj watek pedzisz, ze nie nadazam. Natrafilam na ptaszki pokaze jak tyllko zrobie fotki tzn po niedzieli. Sa w. Pudeleczkach i trzeba wyciagnac i sfocic.
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:56, 08 mar 2019

Do góry
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.

Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.

Milus milego sadzenia
Ukojenie 21:37, 08 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A wiesz Zoja tak napisałam o daliach strzelając bo widziałam sadzenie u ciebie i jeszcze u kogoś a to Hania która ma rzeczywiście ich mnóstwo.

Jednak zaglądasz do mnie bardzo mnie to cieszy, ale u mnie cicho ponieważ jak wszędzie roboty porządkowe tylko.
Jadę jutro może dam rady odkurzyć żwirowisko po ściętych trawach.

Zoja czy ty dalie wcześniej wsadzisz do doniczek czy od razu do gleby.

Zagladam - jakzebym miala nie lubie to wpadam tylko czasem milczaco

Dalie planuje od razu do ziemi. Tak w zeszlym roku mialam od Hani i pieknie kwitly wiec nie bede podpedzac.
Zrobie jak ona i jak juz skoncza sie nocne przymrozki to wystawie skrzynki na dwor i bede polewac woda a potem do ziemi dam.
Ukojenie 21:25, 08 mar 2019

Do góry
A wiesz Zoja tak napisałam o daliach strzelając bo widziałam sadzenie u ciebie i jeszcze u kogoś a to Hania która ma rzeczywiście ich mnóstwo.

Jednak zaglądasz do mnie bardzo mnie to cieszy, ale u mnie cicho ponieważ jak wszędzie roboty porządkowe tylko.
Jadę jutro może dam rady odkurzyć żwirowisko po ściętych trawach.

Zoja czy ty dalie wcześniej wsadzisz do doniczek czy od razu do gleby.

Ptasi gaj 11:55, 08 mar 2019

Do góry
Wczoraj przyszła paczka z daliami. Chyba przesadziłam z nimi tyle tego już mam 2 siatki i karton duzy. Jeszcze nasiona mam wysiać dali kolnierzykowych. Tylko Zoja ma wiecej.

na pewno nie - najwięcej ma Hania z żywopłotków cisowych
Macham!
Ptasi gaj 11:53, 08 mar 2019

Do góry
Wczoraj przyszła paczka z daliami. Chyba przesadziłam z nimi tyle tego już mam 2 siatki i karton duzy. Jeszcze nasiona mam wysiać dali kolnierzykowych. Tylko Zoja ma wiecej.
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:54, 07 mar 2019

Do góry
Basiu tobie też życzę. Nie przejmuj się co ma być to będzie. Wiosna nadchodzi, wystaw się do słońca i miej wszystko od tyłu
Słoneczny Ogród 21:38, 05 mar 2019

Do góry
Daria popatrz sama nie wiem dlaczego ja was tak myle. Kiedys widzialam fotke Aurelii i ciagle ja mam przed oczami i jestes podobna przynajmniej z awatara.

Moje dzieci tez myle na Karola mowie Janek i odwrotnie. Wydaje mi sie ze powodem tego jest szybsze myslenie niz wypowiedz czy pisanie.

Nie zaleznie od moich pomylek wiedz ze jestes Daria O!

Haha
Dobra ! Bedę wiedziała, że jestem Daria!
Ogród Muszelki 21:16, 05 mar 2019

Do góry
Muszelko slonce, snieg wiecej nic nie trzeba aby zrobic ladna fotke. Sama o tym wiesz jak robisz fotki zimowe nie trzeba sie zbytnio ustawiac.
Moje fotki to najladniejsze z okresu zimy.

Fiszki do roslin mozna kupic gotowe np w obisiu. Kupuje co roku i podpisuje flamastrem niezmywalnym odkrecam tak aby slonce na napis nie swiecilo. Moze samemu zrobione sa ladniejsze

Fotki krokusow tak ostre, ze po oczach bije kolorem. U ciebie niby blizej polnocy a tak kwitna u nas jeszcze śpią. Dzisiaj bedac na spacerze widzialam na trawie krokusy, ale zwiniete. Wieje bardzo teraz tez.

Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 20:54, 05 mar 2019

Do góry
Daria popatrz sama nie wiem dlaczego ja was tak myle. Kiedys widzialam fotke Aurelii i ciagle ja mam przed oczami i jestes podobna przynajmniej z awatara.

Moje dzieci tez myle na Karola mowie Janek i odwrotnie. Wydaje mi sie ze powodem tego jest szybsze myslenie niz wypowiedz czy pisanie.

Nie zaleznie od moich pomylek wiedz ze jestes Daria O!
Słoneczny Ogród 18:56, 05 mar 2019

Do góry
Już sezon nastał piękne jaja jakieś mieszance, Czarny i biały łabądź.

U mnie też horty gubią kwiaty w przyszłą sobotę przy dobrej pogodzie też zetne. Wiatr wieje i zrzuca czapki w całym ogrodzie je mam. Dobrze by było aby już mróz więcej nie mroził ale różnie może być.
W zeszłym roku mrozu nie byli to i ogrodowa pięknie kwitła. Jeżeli się taki rok powtórzy to oznaka ocieplenia klimatu i czas oglądać się za cytrusami do ogrodu żeby nie zapeszyc

Pozdrawia

Dziękuję, właśnie możliwe, że te jaja od czarnego i białego łabędzia

Zetnij hortensje nie będą się kulać.
Dobrze, że ścięłam bo dziś tak wiało... na szczęście wywiało wszystkie okruszki pozostałe po ścięciu

Tak z tym mrozem to różnie bywa, najgorsze są wiosenne mrozy w kwietniu i w maju.
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:52, 05 mar 2019

Do góry
Monia witam

Dzisiaj wyszłam z domu jak zwykle w zimowej kurtce doszłam do furtki musialam się wrócic pot mnie oblał patrzę na termometr w domu 17 stopni.
Dzisiaj u nas piękna pogoda slonecznie. Trochę chmur po południu.

Miało padać ale nic z tego u nas już się sucho robi.

Ja to tam działam bo mam dużo cięcia potem mielenie. Trawy już poscinalam. Może w przyszłym tygodniu hortensje poprzycinam bo muszę odkurzyć żwirowisko.

Jest trochę roboty, ale jeszcze jest czas na sprzątanie.

Elu u nas wczoraj też ciepło, ale już wieczorem pogoda się zaczęła zmieniać, wiatrzysko się zrobiło, a dzisiaj zimno, wieje, że głowę urywa, brrr... zmienna strasznie ta pogoda...wczoraj wyszłam tylko na chwilkę po pracy, ale nie wiele udało się zrobić, w sobotę chcę czyścić thujki, może się uda buźka
Słoneczny Ogród 18:48, 05 mar 2019

Do góry
Daria przeczytaj jeszcze raz co napisałam i śniegu u mnie.

Tak było w zeszłym roku 18 marca. A śnieg u nas w niedzielę pruszyl, ale zaraz topniał.

A ja tam tv bardzo lubię oglądać programy "domo", "H&G", lubię wiedzieć co się w polityce dzieje więc oglądam nawet BBC, no i polskie stacje oprócz jednej. Discawery. Filmów nie za bardzo musi być super ciekawy szpiegowski.

Przeczytałam, zostawiłam przeprosiny
Ptasi gaj 18:44, 05 mar 2019

Do góry

Aurelia czy wy nie czytacie tego co napisałam to zima że zeszłego roku 18 marca 2018.

Czytałam, nawet u którejś dziewczyny jeszcze wcześniej pokazywałaś zdjęcie zimy z tamtego roku i mówiłaś że na pamiątkę wkleisz potem u siebie zdjęcie w tą rocznicę, więc wiem.
Napisałaś że w Wa-wie trochę śnieg padał teraz w marcu, więc się zdziwiłam tym zdaniem, tak, że mi przyćmiło resztę

No przepraszam Cię bardzo.

Zdarzyło się niedopatrzenie.
Ale nie tylko mi no bo ja jestem Daria a nie Aurelia

Ptasi gaj 18:38, 05 mar 2019

Do góry
Ja A w zeszlym roku 18 marca bylo tak snieg skrzypial pod butami.

W marcu jak w garncu

Piękny widok! Jednak mam największą słabość do zimowej scenerii.
Ptasi gaj 14:53, 05 mar 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Ładnie ogród wygląda w zimowej szacie ale trzeba już wiosny .Czy szykujesz się na targi do Nadarzyna???/

Zawitka nigdy nie jezdze po targach nie znosze tlumow. Zreszta wszedzie jest to samo a wszystkiego nie kupie bo mam swoja koncepcje i sadze to co mi sie podoba.
Ukojenie 12:34, 05 mar 2019

Do góry
Zoja pozdrawiam będę wieczorem bo u ciebie dużo do obejrzenia.
Słoneczny Ogród 12:31, 05 mar 2019

Do góry
Już sezon nastał piękne jaja jakieś mieszance, Czarny i biały łabądź.

U mnie też horty gubią kwiaty w przyszłą sobotę przy dobrej pogodzie też zetne. Wiatr wieje i zrzuca czapki w całym ogrodzie je mam. Dobrze by było aby już mróz więcej nie mroził ale różnie może być.
W zeszłym roku mrozu nie byli to i ogrodowa pięknie kwitła. Jeżeli się taki rok powtórzy to oznaka ocieplenia klimatu i czas oglądać się za cytrusami do ogrodu żeby nie zapeszyc

Pozdrawia
Słoneczny Ogród 12:24, 05 mar 2019

Do góry
Daria przeczytaj jeszcze raz co napisałam i śniegu u mnie.

Tak było w zeszłym roku 18 marca. A śnieg u nas w niedzielę pruszyl, ale zaraz topniał.

A ja tam tv bardzo lubię oglądać programy "domo", "H&G", lubię wiedzieć co się w polityce dzieje więc oglądam nawet BBC, no i polskie stacje oprócz jednej. Discawery. Filmów nie za bardzo musi być super ciekawy szpiegowski.
Ptasi gaj 12:15, 05 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela, śniegu tyle miałaś w ten weekend, no jak , niemożliwe?

Aurelia czy wy nie czytacie tego co napisałam to zima że zeszłego roku 18 marca 2018.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies