Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:20, 19 maj 2021

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, masz obłędną magnolię,ale ma dużo kwiatów.
Pierwszy raz tak pięknie się postarała, też byłam nią zachwycona. Nawet mój nie ogrodowy mąż się nią zachwycał.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:15, 19 maj 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekna wiosna a powiedz mi, na jakim stanowisku trzymasz rojniki?
W tym roku zgrupowałam je od strony zachodniej pod świerkami, ale tam dość długo dochodzą promienie słoneczne. Pod tymi świerkami w ziemi też rosną rojniki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:11, 19 maj 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Wszystko piekne, i wnuki i kwiecia sporo i rojnikowo. Pozdrawiam Doris.
Bardzo mi miło, że Ci się u mnie wszystko podoba, bo to oznacza, że idę w dobrym kierunku.

W ogródku Martki 11:10, 19 maj 2021

Do góry
Napisałam w wątku tematycznym, ale wrzucam i tu mój plan:
Ten okaz jako 1,5 metrowe drzewko jodły koreańskiej dostałam od Rodzica, teraz ma 2,5 metra i zaczęło mnie w tym miejscu drażnić mocno, nic nie da się zaplanować, z której strony nie patrzeć to nie pasuje w tym miejscu. Przesadzić trzeba! Plan jest taki: teraz okopać korzenie po obwodzie korony i we wrześniu przenieść w nowe miejsce (płachta, 2 silnych panów i w miarę duża bryła korzeniowa) Czy to dobry pomysł i dobry czas na taki zabieg? Co myślicie o usunięciu z tego miejsca jodły?

(zdjęcia historyczne, leje więc nie ma jak zrobić aktualnych fotek)
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:09, 19 maj 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Świetne spotkanie miałyście
Piękny majowy ogród masz Effcia ! bordowe drzewa bardzo lubię ,fajnie ożywiają zieleń
Z mowymi klonikami jeszcze piękniej

Pozdrowionka

Wiolu, spotkanie było zacne Dziewczyny mega pozytywne i zwariowane jak ja więc nie mogłyśmy się nagadać.

Uwielbiamy z mężem bordo i limonkę i tak staramy się komponować ogrodowe nasadzenia.

Muszę powiedzieć, że bardzo zaczął się angażować w ogród, UWAGA! wczoraj wyplewił skrzynie z truskawkami... szok! Ustawiał klony do posadzenia, patrzył z każdej strony ogrody czy gałązki dobrze wyeksponowane będą. No chłopina się zmienia
Wszystkiego po trochu 11:07, 19 maj 2021

Do góry
A Ja kupiłam dziś Magnolię sensation i żółty łubin
O tej magnolii naczytałam się u dziewczyn, szczególnie u Kasya, dziś ją zobaczyłam w realu i kupiłam, do tego łubin, też w takich delikatnych kolorkach

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:07, 19 maj 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Imponujące te Twoje rojnikowo A "babciowanie" jest cudne, masz super wnuki Pozdrawiam
Wnuki to nasze małe skarby. Za pochwałę rojników ślicznie dziękuję.

Przesadzanie starszych drzew iglastych 11:04, 19 maj 2021

Do góry
Poradźcie proszę, jak mam się do tego zabrać. Jodła koreańska jest u mnie od 9 lat, ma 2,5 m wysokości. Do drzewa mam sentyment, bo to pamiątka po moim Tacie, jednak jego umiejscowienie mnie mocno drażni i blokuje w planowaniu przedogródkowych rabat. Myśl o przesadzeniu dojrzała! Choć zabieg obarczony ryzykiem straty, trudno. Plan jest taki: teraz okopać korzenie po obwodzie korony i we wrześniu przenieść w nowe miejsce (płachta, 2 silnych panów i w miarę duża bryła korzeniowa) Czy to dobry pomysł i czas na taki zabieg? Może ktoś miał podobne doświadczenie z jodłą?

Tu zdjęcie z marca.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:03, 19 maj 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Piękne kompozycje rojnikowe
Bardzo mi miło, że się spodobały. Pokażę je w lecie dla porównania.

Magdy ogrodu początki 11:02, 19 maj 2021

Do góry
Front w powiększeniu z wymiarami
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:00, 19 maj 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)
muszę i ja przypilnować rojniki. Twoje, jak wszystko u Ciebie - pięknie wyeksponowane
Bardzo mi miło, że tak uważasz. Nie miałam pomysłu na ten stojak, ptaszki po nim paskudziły, więc przeniosłam go tak żeby nie przeszkadzał podczas koszenia i wykorzystałam do rojników.

Magdy ogrodu początki 10:59, 19 maj 2021

Do góry
Pogoda średnia, synek śpi więc miałam chwilę aby naszkicować ogólny plan działki.

Wiem że nie zalecane jest projektowanie tylko części ale od czegoś trzeba zacząć a nie chce aby dalej mój przedogródek straszył. To co namalowane na czerwono jest do zagospodarowania na sam początek.

Z tyłu będą miskanty i hortensje. Dokładnie jeszcze nie wiem jak, ale na pewno planuje zrobić to spójnie z frontem.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:54, 19 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Też muszę się wziąć za moje rojniki, ale do tej pory były innne priorytety, teraz już w ogrodzie bedzie zabawa.

POdziwiałam już Twoje doniczki z rojnikami. są super!
Dziękuję Haniu. Teraz nastawiam się tylko na rojniki, które przezimują w ogrodzie. Lubię te bezproblemowe.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:49, 19 maj 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko buziaka zostawiam
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:46, 19 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Fantastyczne rojnikowo, ja mam trzy małe doniczki z rojnikami i narobiłaś mi ochoty.
Dziękuję Dziś podzieliłam 2 doniczki z zakupionymi kiedyś popielatymi rojnikami. Na razie brak efektu, ale myślę że latem będzie już ok.

Przerwa na kawę... 10:20, 19 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
I jedne z ulubionych tulipanów, niezawodnych, ogromnych w kwiecie i wysokości - Blushing Lady

taki budyń z sosem malinowym przecudowne

Kelsey u mnie juz powoli konczy ale to bardzo fajna jablon, bezproblemowa i mocno kwitnaca. Obok niej mam posadzona jablon Rudolph, podobna w pokroju i kolorze lisci a nawet kwiatow ale zaczyna pozniej, wiec dalej beda mnie cieszyc kwiaty jabloni.
Przerwa na kawę... 10:18, 19 maj 2021

Do góry
Na koniec pierwsze czosnki Gladiator oblegane przez bzyki

I skromny kwiatek judaszowca. Mimo okrywania podmarzły u mnie.

finito na najbliższy czas
Zieleń, drewno i antracyt 10:16, 19 maj 2021

Do góry
Trochę mniejszego listki ma to, kwitnie(już kończy)na żółto, kwiaty były całkiem spore.

A te mają listki dużo mniejsze, ale o wiele więcej kwiatów. Różowe/fioletowe już kończy.

Przypomniało mi się, że białe to Epimedium Younga Niveum
Przerwa na kawę... 10:15, 19 maj 2021

Do góry
Tulipany Yellow Crown - malutkie kwiaty w tym roku, bardzo małe

Tu obok White Liberstar

I z żółtymi pomyłkami. Widać, że jeszcze pąków nie otworzyły wersje różowe koronowych tulipanów jak ja nazywam te z serii Picture - Witty Picture i Liberstar i Picture

na tej rabacie mam jeszcze czarne frillsy, tylko nie pamietam czy to Labrador czy Gorilla
Przerwa na kawę... 10:10, 19 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Na rabacie pojałowcowej (a teraz dereniowej ) króluje biel i fiolet z kapką różu. Sapporo, Double Negrita i Angelique.

gdzieniegdzie widać na rabacie resztki ubiegłorocznych Dollsów

Tak kolorystyka chyba najbardziej mi odpowiada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies