Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lawendowy zawrót głowy 09:26, 25 paź 2015

Do góry
Jolu świetny pomysł z dynią. Trzeba Cię kopiować i do świąt może stać , bedzie udawać bombkę jesli mrozy jej nie zważą

Pieknie dojrzewa Twój ogród , jesienia ma tyle kolorów, normalnie jakby miał kilka lat. Aż dziwne ze to dopiero jego debiut jesienny.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:19, 25 paź 2015

Do góry
Aniu spójrz na erecty Jagody- sa po prostu cudne.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=873#post_5

Ta róza dla mnie to Lavender? Niesamowity kolor jesienią!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:16, 25 paź 2015

Do góry
Płonące berberysy - Boskie!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:13, 25 paź 2015

Do góry
Gabisia i Wieloszka maja juz kilkuletnie dooorenbosy poproś je o zdjecie. Kupowały od razu duze drzewa. Gabisia z " Ogrodu o mocnych nerwach" posadziła je własnie po to aby stanowiły ekran pomiędzy jej ogrodem a sąsiadów
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:10, 25 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Teraz swieci marzenko, swieci swieci mysle i mysle o tych drzewach i jezcze jeden argument -cien, brzoza nie da mi takiego mocnego cienia, co jest plusem wiosna i jesienia ale latem hmmmm po tym lecie to wszystko co daje cien jest fajne ale graby ktore stworza ekran szczelny juz o 16 17 latem zabiora mi slonce na ogrodzie wlasciwie w calosci...dla trawy super ale jak nastepne lato bedzie takie ze czlowiek bedzie szukal slonca? A brzoza da cien taki akutar ani nie za duzo ani nie za malo....tak gdybam...jak sie myle niech mnie ktos poprawi!!!
Mowisz ze graby fastigata nie traca lisci ??? Moze maja tam bląd w opisie bo wszedzie wszystcy pisza ze gubia...

Wg mnie fastigiaty tracą liscie ale zobacz co oni tu pisza....
http://www.zszp.pl/?id=30&nid=1192&lang=1
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:07, 25 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen cieszyłam się jak głupia, że nie muszę podlewać ID i wytrzymują suszę. Porównując zdjęcia z tamtego roku i bieżącego wyrażnie widzę różnicę w kolorze. Podejrzewam, że w tym roku brak podlewania skutecznie przyczyniło się do tak wczesnego żółknięcia ID...
Reszta traw intensywnie podlewana w czasie suszy jest bez jakichkolwiek oznak jesieni.

U mnie odwrotnie są zołte w miejscu gdzie nawet w susze maja najabardziej mokro. U mnie chyba z powodu niedoboru składnikow odżywczych zżółkły , bo gdy pada to moje variegaty w tym miejscu podtapia i prawdopodobnie wymywa wszystkie składniki odżywcze a ja ich w ogole w tym roku nie nawoziłam.... Zapomniałam o nich i o grabach w dróżce...
Mój ogród pod górkę... 09:05, 25 paź 2015

Do góry
Czytam ze miło wieczór spędziłaś u mojej mamy seniorki imprezy zaczynamy ok 13-15 coby o 20:00 juz mogła iśc spać zwykle potem mozna na druga impreze pójść
Ogród na glinie 08:58, 25 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

to prawda że numerowana przesyłka jest do odnalezienia, tylko jak zaginie, to i tak nie wiadomo czy żywe rośliny przeżyją to zaginięcie
dodatkowo jak człowiek jest w pracy, to musi paczkę sam odebrać na poczcie
moja poczta jest czynna po południu tylko w czwartek i piątek
i tak idące do mnie rośliny spędziły w paczce tydzień
na szczęście przeżyły i dobrze się mają,
i tutaj pojawia się plus dostarczenia roślin do skrzynki zwykłym listem

nasiona stipy w zwykłym liście to niewielka strata
teraz już wyślę poleconym

A to widzę ze z UP u Ciebie tak samo jak u mnie nijak ich gdziny pracy pasuja do moich

Czekam cierpliwie na ambrowca
Czasem słońce czasem deszcz 08:55, 25 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Oleńka pisząc bez ogródek- moje gracki są brzydkie- jeden jak siano, a reszta jak piszesz cała brązowa. Jadąc do domu mijam kilkuletnie kępy gracillimusów i są piękne zielone, tylko końcówki mają poprzysychane. Jestem co do naszych coraz bardziej podejrzliwa

Ewo miałam tak samo z grackami sadzonymi jesienią, na dodatek zwykle zapominam o ich intensywnym podlewaniu i podsychaja a wydaje mi sie, ze jesienia suszy nie ma,,, ale tak nie jest, trawy musza sie dobrze ukorzenic aby wytrzymywać przerwy w dostawie wody. Moje stare gracillimusy, znakomicie ukorzenione nic sobie nie robiły z braku wody a młode od razu usychają. Na szczęscie jeśli bedziesz je jeszcze teraz podlewać to jest szansa, ze do zimy sie ukorzenia i w przyszlym sezonie pieknie rusza. One rownież potrzebuja sporo wody na poczatku sezonu. Moje posadzone przy zywopłocie grabowym w glinie ledwo przezyły to lato, bo nawet linie kroplujace nie dostarczały im odpowiednije ilosci wodu, juz teraz rozumiem dlaczego trzeba sadzic rosliny ok 1 M od zywopłotu grabowego... Niestety trzeba pamiętać, ze to trawy a trawa potrzebuje dużo wody... Moje młode gracki okopczykuję na zime, bo patrząc na nie wiem ze jeszcze sa bardzo słabo ukorzenione

Co do nawadniania to wreszcie bedziesz miała spokoj i wiecej czasu. Widać ze dobra ekipa.

I patrząc na Twojego tulipanowca żałuję, ze kupiłam ambrowce ... W naszym ciepłym klimacie chyba nigdy nie doczekam sie ich wybarwienia... A tulipanowce w mojen wściekła pieknie wybarwione...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:33, 25 paź 2015

Do góry
Ciesze sie, ze Wam sie donice podobaja ale od 1 listopada bedzie zmiana. Gdy nadchodzą bure dni ta biel nie pasuje, chowam wtedy białe donice. Pewnie zostanie tylko jedna biała chryzantema a inne rosliny dokupie na giełdzie. Zreszta małe chryzantemy stoja juz chyba od miesiaca , są biedronkowe i gdy je kupowałam nie przypuszczałm, ze będa takie ładne, ale juz przekwitają.
Odkad mam elewację drewnianą przemalowana na dąb bielony- ani pomarańcz, ani bordo mi jakos nie pasuja.... Zostaje biel i delikatny róz do tych szarosci z dębem.
Stożek laur wawrzynolistny przed wejsciem chyba nie dotrwa do Bożego narodzenia, bede musiała go schować do domu a szkoda bo miał udawać choinkę . Chyba ze sprawdza sie prognozy i bedzie ciepło w grudniu. Laury bowiem wytrzymuja temperatury do -15 stopni.

Macham do Was i oddajcie moej słońce !!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:28, 25 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Madżenko, wspaniale ogród w słońcu jesiennym wygląda. Piękne eleganckie kompozycje w bieli. Czy to nowe laurowiśnie na tarasie? Nie pamiętam ich.

A tak poza tym- zastanawiam się na poważnie, czy nie zlecić Ci na stałe zakupów roślinnych do mojego ogródka Zawilce, które mi kupiłaś, pięknie się rozrastają i kwitną jak szalone. Bez porównania do tych, która kupowałam sama.
Jednym słowem masz dobrą rękę do kupowania roślin

Kasiu to sa laury wawrzynolistne nie laurowisnie , z daleka wygladaja bardzo podobnie. Laurowiśnie byłyby ładniejsze (błyszczace liście i szybciej rosną). Laury (moge z nich pobierać liscie laurowe do gotowania ) sa w tych donicach juz od 2012 r. I stoją na tarasie przez całe lato aż do mocnych mrozów. Hoduje je od małych drzewek i juz nabrały masy. Własnie planuje kupić większe donice bo trzeba będzie je przesadzić aby wykształciły wieksze korony i mniej fruwały po ogrodzie w czasie silnych wiatrów. Ale jak pomyśle o cenach..... A teraz marzą mi się dwa drzewka oliwne do tych mniejszych donic. Ale musze poszukać przez zime dobrego dostawcy bo wszędzie marne drzewka.

Co do zakupów wystarczy ze będziesz ze mna je robiła Zawilce są Finkowe, wiele bylin i traw od Marty mam i jestem z nich bardzo zadowolona o cenach nie wspomnę, bo te same rośliny kupowane w centrach maja juz narzut handlowca...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:18, 25 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
slicznie w sloneczku
jakie masz klony ?

Masz na mysli japońskie? Shirasawa i Orange Dream ale nie przywiązuje sie do nich bo mi wszystkie klony padaja...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:16, 25 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U nas tez cieplo i slonecznie az milo.a Ty marzeno werbene obcielas czy wywalilas.ja dzis swoja przy serbach obcielam by mi sie niekontrolowanie nie rozsiala.pozdrawiam

Werbene obcięłam, jeśli znów przeżyje zime zostanie przesadzona do perovski i tam niech sie sieje. No i planuje z główek kwiatów pobrać nasiona.
Mały ogród Kasi 18:22, 24 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Alka
Karolina
Ewa
Magda
Ewelina
Ewa
Madżenka
Kasia
Ewa
Polinka
Filomena
Waldek

co za lista!!!

Dziękuję Wam,że jesteście

Teraz już wszyscy fani Twojego ogrodu w komplecie.
Mały ogród Kasi 18:15, 24 paź 2015

Do góry
Alka
Karolina
Ewa
Magda
Ewelina
Ewa
Madżenka
Kasia
Ewa
Polinka
Filomena

co za lista!!!

Doprawdy już nie wiem, w jaki sposób przekazać drogim panom Wasz doping, zapał, entuzjazm i pozytywną (he, he) energię

Dziękuję Wam,że jesteście
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:48, 24 paź 2015

Do góry
Liście brzozy doorenbos Long Trunk
Po lewej z początku sezonu a po prawej - juz takie jak powinny być 8-10 cm - wyrosły pod koniec sezonu. Za rok wszystkie gałęzie będą mieć tylko takie wielki liście. I jak widać są jeszcze calutkie zielone a pospolitych sa żółte jak jajecznica
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:46, 24 paź 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:44, 24 paź 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:43, 24 paź 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:42, 24 paź 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies