Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Moje małe królestwo 20:48, 14 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Tereniu jestem ciekawa ile jej się przyjmie. Iwonce padła, więc się trochę martwię

Mi padła zaraz na początku. Tak, jakby ziemia grzyba miała.

Tereniu, nasionek nie wysyłaj, będę u Ewy za jakiś czas, to wezmę kilka sadzonek od niej
Ogródek Iwony 20:44, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
10 cm śniegu zapowiadają właśnie w TV w pogodzie
Mokry, lepiący, deszcz, śnieg, kurcze blade...

u nas podobnie
myślisz ze jak bada śnieg z deszczem i jest 4 stopnie to można rozsypać nawóz na trawnik?
W Kruklandii 20:30, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Po pierwsze, gdyby to była letnia fotka, powiedziałabym,ze masz babo śliczny widok z tarasu. Ale to białe jest bee...
Wklejaj do painta i przemaluj

Widoki trochę się poprawiły przez ostatnie dwa lata, więc narzekać nie będę
Śnieg w sumie też mi chwilowo nie przeszkadza. I tak siedzę w domu.

A u Ciebie jeszcze nie pada???
Ogródek Iwony 20:27, 14 mar 2016

Do góry
Uwierzycie, że w zeszłym roku już kwitły krokusy i żonkile?

A teraz jest tylko tak:

Ogródek Iwony 20:26, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie tez
Mam nadzieję że to ostatnie podrygi zimy.
Zakątek z fioletową ławeczką 20:24, 14 mar 2016

Do góry

Cześć Doniu. Przywołuj dalej wiosnę
Ogródek Iwony 20:19, 14 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ty już kochana masz przygotowane do świąt dekoracje, a ja jeszcze w malinach ze wszystkim dopiero u babci ogarnęłam okna teraz trzeba u siebie to samo odpracować

Sylwia, to masz do przodu, bo jak będzie tak padać, to ja nie wiem, cyz okna dam radę umyć
Ogródek Iwony 20:18, 14 mar 2016

Do góry
W Kruklandii 20:16, 14 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Telewizji już nie mam. Może i prąd zaraz wetnie...

Po pierwsze, gdyby to była letnia fotka, powiedziałabym,ze masz babo śliczny widok z tarasu. Ale to białe jest bee...
Wklejaj do painta i przemaluj

Ogródek Iwony 19:46, 14 mar 2016

Do góry
Ewa, mój chyba też tak jest szczepiony. Potem można go ciąć wczesną wiosną i formować.
Ogród z pergolą 19:40, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wertykulator - wieczorem zapytam się e- Ma o parametry. Kupiliśmy w zeszłym roku. Sprawdza się.

Do planu wrócę na kompie, jak będę w domu. Wygogluję sobie róże...

o bylo by super Iwonka bo widzisz co pisze Agata wyzej, mozna trafic na bubla i kasa w błoto
Ogródek Iwony 19:32, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie wygląda..
chyba się jednak zdecyduję na niego.Znalazłam taki ze 150 cm miejscem szczepienia...to chyba wystarczy..
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:22, 14 mar 2016

Do góry
Ptasich łapek nie przycinasz. Jeśli masz sporo uschłych źdźbeł, to wyskub.
To wdzięczne trawki. Ładnie odbiją.
O reszcie nie powiem, bo nie wiem. Szemusia - Beatka ma kostrzewę. Chyba cięła w zgrabne kuleczki
Ogródek Iwony 19:21, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, proszę bardzo...
Dziś się zdecydowałam wstrzymać z decyzją przesadzania. Za zimno, szkoda zdrowia.
Podglądałam zeszłoroczne fotki, działania ogrodowe zaczęłam w kwietniu, było cieplej, przyjemniej, też zdążyłam.
Wieczorem poleciałam przykryć róże, którym zdjęłam za wcześnie kopczyki. Mój kot z zaciekawieniem poszedł sprawdzić, co nowego znalazło się na rabatach

Jednym słowem, wrzucić na luz...
Pogoda zdecydowanie nam nie sprzyja i teraz można się tylko rozchorować.
Czekam więc na cieplejsze dni.
Ogródek Iwony 19:19, 14 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Iwono, czy Ty masz u siebie klon Odessanum??

Ewuniu, mam.
Kupowałam latem zeszłego roku. Pan w szkółce miał śliczne drzewko u siebie w ogrodzie, ale ciął je w kulkę na wysokość dwóch metrów. Ja chyba puszczę go troszkę wyżej

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:57, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, fajne donice wymyślił e-M. Gdyby ci przeszkadzały te gołe nogi, poproś, by przymocował dwie poprzeczne deseczki, takie jak przy ławeczce w oparciu masz. Wypełnią lukę. A zwisające kwiatki dopełnią całości.
Bardzo mi się podoba połączenie surfinii, bacopy i lobelii. Masz fajny pomysł

Co dwie głowy to nie jedna jak powiadają. O poprzeczkach nie pomyślałam. Koniecznie pokażę tę wizualizację mojemu e-M. W tym roku zachorowałam na kolor niebieski i biały. Stąd zamówione róże okrywowe będą też w tym kolorze
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:52, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, napisałam, ale też skopiowałam do Ciebie

Aniu, sprawdziłam, w zeszłym roku sadziłam trawy po 11 kwietnia. A marzec i kwiecień były ładniejsze. Krokusy kwitły już w połowie marca u mnie, a teraz są tylko w pączkach.

Zrobisz, jak uważasz, ale myślę, że w tym roku mocno nakręciłyśmy się wszystkie na wiosnę. Na niektórych wątkach prace idą pełną parą.
Tylko trzeba się zastanowić, czy w taką pogodę warto? A potem choróbsko jakieś się przypląta. Jest zimno, ziemia nieogrzana, w nocy przymrozki i straszą, ze jeszcze to potrwa. Ja odpuszczam. Poczekam na słoneczko i troszkę cieplejsze dni. 0 stopni w ciągu dnia, to mało na działania ogrodowe

Jeśli dostaniesz teraz miskanta, to go po prostu zadołuj i zasyp ziemią. Ale jeśli sąsiadka może poczekać, to lepiej by było po świętach.

Dziękuję bardzo kochanieńka za ekspresową odpowiedż w tej kwesti. Sąsiadka poczeka bo sama pewnie za bardzo nie wie, kiedy powinno się przesadzać trawy. Podobnie jak ja z niecierpliwością wygląda wiosny. W zeszłym roku byłam bardziej nakręcona i miałam tyle chciejstw ale chcieć a móc to dwie różne sprawy. W tym roku jestem bardziej poukładana, wiem czego chcę i na co realnie mogę sobie pozwolić.
Ogródek Iwony 18:51, 14 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Cześć Iwonko
ja tylko podcięłam na weekend tawułki i pozbierałam liście ususzone z liliowców czy host - powoli zaczynam się szykować do sezonu - tak mi się chce

ale z pryskaniem jeszcze czekam nadal - zimno jak ch... było na weekend

Miedzianem też jeszcze nie pryskałam. Czekam na te plus 6
Jakoś ciężko wywindować tą temperaturę u mnie.

Liliowce sprawdzałam u mnie, wystają już nowe kły spod tych liści.
Ogródek Iwony 18:48, 14 mar 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
Przybiegłam podziękować za link.
U mnie przesadzanie już się odbyło, miałam kilka ukorzenionych sadzonek bukszpanu w "zielonym przedszkolu" i przeniosłam je już na docelowe miejsce.
Po tej dzisiejszej nocy mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam.

Ewa, proszę bardzo...
Dziś się zdecydowałam wstrzymać z decyzją przesadzania. Za zimno, szkoda zdrowia.
Podglądałam zeszłoroczne fotki, działania ogrodowe zaczęłam w kwietniu, było cieplej, przyjemniej, też zdążyłam.
Wieczorem poleciałam przykryć róże, którym zdjęłam za wcześnie kopczyki. Mój kot z zaciekawieniem poszedł sprawdzić, co nowego znalazło się na rabatach
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:40, 14 mar 2016

Do góry
Aniu, fajne donice wymyślił e-M. Gdyby ci przeszkadzały te gołe nogi, poproś, by przymocował dwie poprzeczne deseczki, takie jak przy ławeczce w oparciu masz. Wypełnią lukę. A zwisające kwiatki dopełnią całości.
Bardzo mi się podoba połączenie surfinii, bacopy i lobelii. Masz fajny pomysł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies