Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 17:03, 14 mar 2016

Mirella już zaplanowałam bakopę, białą surfinię oraz lobelię tak na przemiennie. Tymczasem posadzę bratki, drobniejsze, na razie nie ma większego wyboru.
Mysza 17:03, 14 mar 2016

I ja pomyślałam o zwisających roślinkach do donic.Bardzo ładne są.
Męża pochwal
Karol99 17:07, 14 mar 2016

Juz widze jak te donice beda pieknie wygladaly latem
Anusia 17:08, 14 mar 2016

Gosiu na pewno pochwalę a marudzę bo czasami tak mam W tym roku wreszcie zakupimy meble tarasowe, jak na skandynawię przystało drewniane. Ławeczka zostanie postawiona za donicami tak aby opadające rośliny ładnie ją okalały.
Zmieniłaś awatarek, bardzo ładny.
Anusia 17:10, 14 mar 2016

Karol99 napisał(a)
Juz widze jak te donice beda pieknie wygladaly latem

Dziękuję Karolu. Liczę na to
MirellaB 17:13, 14 mar 2016

Anusia napisał(a)
Mirella już zaplanowałam bakopę, białą surfinię oraz lobelię tak na przemiennie. Tymczasem posadzę bratki, drobniejsze, na razie nie ma większego wyboru.

No i super Pięknie będzie Gosia ma rację pochwal męża koniecznie Bardzo fajnie to zrobił

Kiedy zamówione róże dostaniesz? U Tereni czytałam, że zamówiłaś

Anusia 17:16, 14 mar 2016

MirellaB napisał(a)

No i super Pięknie będzie Gosia ma rację pochwal męża koniecznie Bardzo fajnie to zrobił

Kiedy zamówione róże dostaniesz? U Tereni czytałam, że zamówiłaś

Tak zamówiłam, przelew zrobiłam w piątek a teraz czekam na potwierdzenie terminu wysyłki. W Rosarium wysyłają wg kolejności złożonych zamówień, więc pewnie to będzie pod koniec marca tuż przed świętami.
LenaMagda 17:56, 14 mar 2016

Anusia donice są super! mąż się spisał! murek jeszcze będzie czas postawić, narazie naciesz się drewnem roślinki będą przepięknie wyglądać, a ławeczka ekstra.
Iwk4 18:29, 14 mar 2016

Aniu, napisałam, ale też skopiowałam do Ciebie
Anusia napisał(a)

Czyli poczekać do kwietnia? Sąsiadka chce mi też dać miskanta dokładnie nie wiem co to jest. Chce go w tym tygodniu wykopać, czy też to jeszcze za wcześnie?

Aniu, sprawdziłam, w zeszłym roku sadziłam trawy po 11 kwietnia. A marzec i kwiecień były ładniejsze. Krokusy kwitły już w połowie marca u mnie, a teraz są tylko w pączkach.

Zrobisz, jak uważasz, ale myślę, że w tym roku mocno nakręciłyśmy się wszystkie na wiosnę. Na niektórych wątkach prace idą pełną parą.
Tylko trzeba się zastanowić, czy w taką pogodę warto? A potem choróbsko jakieś się przypląta. Jest zimno, ziemia nieogrzana, w nocy przymrozki i straszą, ze jeszcze to potrwa. Ja odpuszczam. Poczekam na słoneczko i troszkę cieplejsze dni. 0 stopni w ciągu dnia, to mało na działania ogrodowe

Jeśli dostaniesz teraz miskanta, to go po prostu zadołuj i zasyp ziemią. Ale jeśli sąsiadka może poczekać, to lepiej by było po świętach.
Iwk4 18:40, 14 mar 2016

Aniu, fajne donice wymyślił e-M. Gdyby ci przeszkadzały te gołe nogi, poproś, by przymocował dwie poprzeczne deseczki, takie jak przy ławeczce w oparciu masz. Wypełnią lukę. A zwisające kwiatki dopełnią całości.
Bardzo mi się podoba połączenie surfinii, bacopy i lobelii. Masz fajny pomysł