Mirella już zaplanowałam bakopę, białą surfinię oraz lobelię tak na przemiennie. Tymczasem posadzę bratki, drobniejsze, na razie nie ma większego wyboru.
Gosiu na pewno pochwalę a marudzę bo czasami tak mam W tym roku wreszcie zakupimy meble tarasowe, jak na skandynawię przystało drewniane. Ławeczka zostanie postawiona za donicami tak aby opadające rośliny ładnie ją okalały.
Zmieniłaś awatarek, bardzo ładny.
Tak zamówiłam, przelew zrobiłam w piątek a teraz czekam na potwierdzenie terminu wysyłki. W Rosarium wysyłają wg kolejności złożonych zamówień, więc pewnie to będzie pod koniec marca tuż przed świętami.
Anusia donice są super! mąż się spisał! murek jeszcze będzie czas postawić, narazie naciesz się drewnem roślinki będą przepięknie wyglądać, a ławeczka ekstra.
Aniu, sprawdziłam, w zeszłym roku sadziłam trawy po 11 kwietnia. A marzec i kwiecień były ładniejsze. Krokusy kwitły już w połowie marca u mnie, a teraz są tylko w pączkach.
Zrobisz, jak uważasz, ale myślę, że w tym roku mocno nakręciłyśmy się wszystkie na wiosnę. Na niektórych wątkach prace idą pełną parą.
Tylko trzeba się zastanowić, czy w taką pogodę warto? A potem choróbsko jakieś się przypląta. Jest zimno, ziemia nieogrzana, w nocy przymrozki i straszą, ze jeszcze to potrwa. Ja odpuszczam. Poczekam na słoneczko i troszkę cieplejsze dni. 0 stopni w ciągu dnia, to mało na działania ogrodowe
Jeśli dostaniesz teraz miskanta, to go po prostu zadołuj i zasyp ziemią. Ale jeśli sąsiadka może poczekać, to lepiej by było po świętach.
Aniu, fajne donice wymyślił e-M. Gdyby ci przeszkadzały te gołe nogi, poproś, by przymocował dwie poprzeczne deseczki, takie jak przy ławeczce w oparciu masz. Wypełnią lukę. A zwisające kwiatki dopełnią całości.
Bardzo mi się podoba połączenie surfinii, bacopy i lobelii. Masz fajny pomysł