Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Iwk4 14:05, 14 mar 2016

Wertykulator - wieczorem zapytam się e- Ma o parametry. Kupiliśmy w zeszłym roku. Sprawdza się.

Do planu wrócę na kompie, jak będę w domu. Wygogluję sobie róże...
AgataP 14:14, 14 mar 2016

anna_t napisał(a)

tylko wiesz ze my jeszcze niewiemy kiedy tam jedziemy?mam dzwonic i pytac czy juz sprzedają. mogę cie zabrać jak bede jechac do Agaty a potem to juz bedziemy chyba sie w jedno auto przesiadać bo z Toba i Bogdzią to jest nas czwórka

Odnośnie Rogowa, Ania ja też dostałam info od nich, że zapraszają od kwietnia. Jak będziesz do nich dzwonić to zadaj pytanie czy można kupić drzewko a odebrać później... np w ciągu tygodnia.
Moim autkiem możemy jechać wszystkie na rekonesans
AgataP 14:17, 14 mar 2016

jankosia napisał(a)
O tulipanowcu widzę debatujecie. To tylko dorzucę swoje trzy grosze ok? Ania, wiesz że tulipaniwca nazywa się żółtą topolą potocznie? Żółty ze względu na jesienny kolor liści a topola ze względu na rozmiar. To jedno z najwyżej rosnących drzew. U nas tak samo osiągają 25 metrów ale to by trzeba było sprawdzić jeszcze w jakimś katalogu. Także ostrożnie z tym czystym gatunkiem. No chyba żebyś go id północnej strony posadziła to nic nie zrobi.
Teraz piszę z Tel ale chyba mam na kompie zdjęcie Rogowickiego okazu . Jeśli tak to wieczorkiem mogę ci wrzucić jak chcesz. Na razie to zdycham na ból zęba Nie spodziewałam się że dziadostwo tak mi da w kość A chirurg dopiero na kwiecień buuuu :'(

jankosia, współczuję zęba... będę też czekałam na zdjęcia tulipanowa,
mnie akurat wielkość nie przeszkadza. Miałabym miejsce na niego w rogu działki, zamiast sumaków... może rosnąć nawet 25 metrów... ja pewnie i tak tego nie dożyję... a ciąć zawsze można, ja środkowego kasztanowca ograniczam, drugi rośnie i już dawno chyba przekroczył 25 m, a brzoza przy drodze jeszcze więcej
AgataP 14:19, 14 mar 2016

anna_t napisał(a)
i mam ważne pytanie znowu
czy możecie polecić jakiś sprawdzony wertykulator?

Aniu ja też się rozglądam za wertykulatorem bo chciałam zrobić porządek z moim "trawnikiem" ale chyba będę to robiła w sezonie bo teraz na wiosnę nie dam rady...ponieważ u mnie jest syf, kaplica i mogiła to wypożyczę spalinowy.
Naczytałam się już dużo na temat elektrycznych i muszą dziewczyny na prawdę polecić coś od siebie by się nie utopić... większość się psuje po pierwszym, drugim razie ..
AgataP 14:21, 14 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Wertykulator - wieczorem zapytam się e- Ma o parametry. Kupiliśmy w zeszłym roku. Sprawdza się.

o widzisz Iwonka i to będzie wiadomość na wagę złota, odnośnie tego wertykulatora, ja też sobie zapiszę na przyszłość
Luteczka 15:50, 14 mar 2016

Iwonka, też chętnie skorzystam z namiarów na wertykulator
jankosia 16:33, 14 mar 2016

AgataP napisał(a)

jankosia, współczuję zęba... będę też czekałam na zdjęcia tulipanowa,
mnie akurat wielkość nie przeszkadza. Miałabym miejsce na niego w rogu działki, zamiast sumaków... może rosnąć nawet 25 metrów... ja pewnie i tak tego nie dożyję... a ciąć zawsze można, ja środkowego kasztanowca ograniczam, drugi rośnie i już dawno chyba przekroczył 25 m, a brzoza przy drodze jeszcze więcej

Nie wrzucę, próbuję przetrwać chociaż do 18ej bez tabletek bo i tak dawno przekroczyłam dobową dawkę ibuprofenu Ale mam na blogu jego zdjęcie z daleka jakbyś chciała zobaczyć- w artykule o Rogowie.
A jak ty utrzymujesz kasztanowca? Nie ma szrotówka? Ja kocham kasztanowce, zdecydowałam się na jednego parę lat temu, ale on ledwo co przyrasta. Jedynie pierwszego pokolenia szrotówka jestem w stanie uniknąć a na kolejne dwa już nie ma rady. Widzę że we wszystkich ogrodach pokazowych i arboretach mają ten sam problem. Mi już ręce opadają, tym bardziej że mój tak trochę w ładniejszym miejscu rośnie a przez tego gada wcale nie wygląda ładnie - nie jest ozdobą, a tylko szpeci. Muszę go przesadzić gdzieś na tyły i niech się dzieje co chce. A może ty masz na niego jakiś sposób? Bo ty znasz sporo takich fajnych domowych metod zauważyłam. Przyjdę wieczorem sprawdzić czy coś odpisałaś
jazzy 17:19, 14 mar 2016

Ania, czy to znaczy, że Twój trawnik ma już dwa lata?
AgataP 19:02, 14 mar 2016

jankosia napisał(a)

Nie wrzucę, próbuję przetrwać chociaż do 18ej bez tabletek bo i tak dawno przekroczyłam dobową dawkę ibuprofenu Ale mam na blogu jego zdjęcie z daleka jakbyś chciała zobaczyć- w artykule o Rogowie.
A jak ty utrzymujesz kasztanowca? Nie ma szrotówka? Ja kocham kasztanowce, zdecydowałam się na jednego parę lat temu, ale on ledwo co przyrasta. Jedynie pierwszego pokolenia szrotówka jestem w stanie uniknąć a na kolejne dwa już nie ma rady. Widzę że we wszystkich ogrodach pokazowych i arboretach mają ten sam problem. Mi już ręce opadają, tym bardziej że mój tak trochę w ładniejszym miejscu rośnie a przez tego gada wcale nie wygląda ładnie - nie jest ozdobą, a tylko szpeci. Muszę go przesadzić gdzieś na tyły i niech się dzieje co chce. A może ty masz na niego jakiś sposób? Bo ty znasz sporo takich fajnych domowych metod zauważyłam. Przyjdę wieczorem sprawdzić czy coś odpisałaś

jankosia odpiszę u siebie
anna_t 19:40, 14 mar 2016

Iwk4 napisał(a)

o bylo by super Iwonka bo widzisz co pisze Agata wyzej, mozna trafic na bubla i kasa w błoto