Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 18:46, 14 mar 2016

LenaMagda napisał(a)
Anusia donice są super! mąż się spisał! murek jeszcze będzie czas postawić, narazie naciesz się drewnem roślinki będą przepięknie wyglądać, a ławeczka ekstra.

Drewno, kamień, metal to trzy materiały które bardzo lubię zarówno w domu jak i na zewnątrz. Ławka została zrobiona dwa lata temu, e-M ma pomysł na nową z wykorzystaniem drewna tarasowego na siedzisko. Niestety czasu było za mało na jej wykonanie.
Anusia 18:52, 14 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, napisałam, ale też skopiowałam do Ciebie

Aniu, sprawdziłam, w zeszłym roku sadziłam trawy po 11 kwietnia. A marzec i kwiecień były ładniejsze. Krokusy kwitły już w połowie marca u mnie, a teraz są tylko w pączkach.

Zrobisz, jak uważasz, ale myślę, że w tym roku mocno nakręciłyśmy się wszystkie na wiosnę. Na niektórych wątkach prace idą pełną parą.
Tylko trzeba się zastanowić, czy w taką pogodę warto? A potem choróbsko jakieś się przypląta. Jest zimno, ziemia nieogrzana, w nocy przymrozki i straszą, ze jeszcze to potrwa. Ja odpuszczam. Poczekam na słoneczko i troszkę cieplejsze dni. 0 stopni w ciągu dnia, to mało na działania ogrodowe

Jeśli dostaniesz teraz miskanta, to go po prostu zadołuj i zasyp ziemią. Ale jeśli sąsiadka może poczekać, to lepiej by było po świętach.

Dziękuję bardzo kochanieńka za ekspresową odpowiedż w tej kwesti. Sąsiadka poczeka bo sama pewnie za bardzo nie wie, kiedy powinno się przesadzać trawy. Podobnie jak ja z niecierpliwością wygląda wiosny. W zeszłym roku byłam bardziej nakręcona i miałam tyle chciejstw ale chcieć a móc to dwie różne sprawy. W tym roku jestem bardziej poukładana, wiem czego chcę i na co realnie mogę sobie pozwolić.
Anusia 18:57, 14 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, fajne donice wymyślił e-M. Gdyby ci przeszkadzały te gołe nogi, poproś, by przymocował dwie poprzeczne deseczki, takie jak przy ławeczce w oparciu masz. Wypełnią lukę. A zwisające kwiatki dopełnią całości.
Bardzo mi się podoba połączenie surfinii, bacopy i lobelii. Masz fajny pomysł

Co dwie głowy to nie jedna jak powiadają. O poprzeczkach nie pomyślałam. Koniecznie pokażę tę wizualizację mojemu e-M. W tym roku zachorowałam na kolor niebieski i biały. Stąd zamówione róże okrywowe będą też w tym kolorze
paulina_ns 19:37, 14 mar 2016

Aniu pozdrawiam, śliczne doniczki i lepiej nie marudz, ja dzisiaj marudzilam to od razu mojemu odechcialo się mi pomagać i Powiedział,że ostatni raz
olga80 21:31, 14 mar 2016

No donice pierwsza klasa a jak jeszcze kwiaty będą się z nich wylewać to dopiero będzie efekt woow
AnnaCh 22:06, 14 mar 2016

Aniu donice przy tarasie super wyszły
Już widzę te super wylewające się z nich kwiaty
Ewa777 22:44, 14 mar 2016

Fajne masz donice Bratki tez śliczne
BASIA8 08:29, 15 mar 2016

Anusia napisał(a)
Wspomniałam wcześniej, że mój e-M miał kilka dni urlopu. Zrobił mi trzy skrzynki Nie wiem czy nie mają za wysokich 'nóg' no i czy nie lepiej by było jakby to była jedna długa skrzynka zmiast trzech mniejszych. Mój e-M usłyszał moje marudzenie lecz tylko pozieleniał ze złości i burknął, że mogłam mu powiedzieć wcześniej bo teraz nie ma zamiaru niczego już zmieniać. Chwilowo nie podejmuję tematu bo marzy mi się w tym miejscu nie za wysoki murek
Przy okazji malowania doniczek została odświerzona ławka.

Aneczko Kochana Skrzynki Mąż zrobił pięknie Bardzo ładnie wyglądają teraz a jak je obsadzisz to będzie super fajnie. Ja osobiście bardzo bym nie szalała z roślinami zwisającymi bo piękno donic zakryją, ale to tylko Moje zdanie i nie koniecznie bierz je pod uwagę.
Pozdrawiam całą Rodzinkę.
Agatek 10:11, 15 mar 2016

Super te donice i z deseczkami też fajny pomysł
sylwia_slomc... 10:13, 15 mar 2016

Fajne donice.....przypomniałaś mi, że muszę swoje odmalować