Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Kondziowy ogrod cz II 17:40, 09 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Świetnie to wygląda Konrad na prawde bardzo podoba mi się cały zamysł, usytowanie poszczególnych elementów. Genialnie
Planujsze coś w 'drugim pokoju' ogrodu, bardzo jestem ciekaw
tak bedzie kurnik i szklarnia hi hi hi w następnym jest angielsko wiejskość a na końcu warzywnik widać w głębi umywalkę hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 17:32, 09 kwi 2014

Do góry
Świetnie to wygląda Konrad na prawde bardzo podoba mi się cały zamysł, usytowanie poszczególnych elementów. Genialnie
Planujsze coś w 'drugim pokoju' ogrodu, bardzo jestem ciekaw
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:40, 09 kwi 2014

Do góry
Zurawki warto szukać bo jest piękna
Bogdziu na słońcu rośnie bardzo dobrze, na czerwono się nie wybarwia, coś bardziej pomiędzy ciemnym pomarańczem a brązem trudno mi to wytłumaczyć zapewne ten kolor ma jakąś fachową nazwe, ale ją nie operuje. Taki jaskrawy kolor utrzymuje się do końca czerwca, później jest bardziej stonowana.
Rośnie dość szybko i jako jedna z bardzo niewielu tworzy rozłogi i rozrasta się po ziemi dłuższymi pędami. Idealna do plam kolorystycznych lub do donic, z których się przewiesza po jakimś czasie.
Nie jest też wysoka tak do 20-25cm.
Boczne odosty można przysypać ziemią i ładnie się ukorzeniają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:37, 09 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Bogdziu taki piękny kolorek wiosną może mieć tylko żuraweczka Redstone Falls tak na 99% oczywiście piękne sadzonki.

MYŚLISZ?ONA SIĘ WYBARWIA NA CZERWONO?A JAK ROŚNIE?DOBRZE, SZYBKO, WYSOKO?NA SŁONKO DAĆ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:22, 09 kwi 2014

Do góry
Mileno piesek miał chyba z 15 chętnych do nowego domku, w końcu został z nami Psotnik okropny

Bogdziu taki piękny kolorek wiosną może mieć tylko żuraweczka Redstone Falls tak na 99% oczywiście piękne sadzonki.
Postawić trawkę nad i... 22:38, 08 kwi 2014

Do góry
Ku przestrodze, też poproszeo info a pw co to za niepewne źródło.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:32, 08 kwi 2014

Do góry
Irena - pies staruszek najchętniej siedzi na polu.... ale pod warunkiem, że z nami ..

Sebek - z wiekiem coraz mniej dystansu.. do siebie i innych...... i dystans do bycia u Was na razie sie zwiększa.. nie mam szans nadrobić..

Karolina - po nocy sprawdzam jak świecą lampki.. ale do ciemnego robimy... to duży ogród i dużo roboty..

Ula- bo to nie teatr , a cyrk.. czyli swój cyrk i małpy swoje

Luki - to był spontan....

Aniu - lampki tu nie będzie... bo cisy możę fajnie wyglądają na tle ściany... ale każdy wchodzący tez wygląda.. i niestety nie fajnie ..

Alka -

Grembosia - bo ja miałam być chłopakiem... może dlatego mam jajca

Baraga - fariatka jestem... to fakt...

Borbetka - już keidyś mnie porównałaś do pewnej kabareciarki

Agniecha - te tulipany świetne są

Reszcie macham i pozdrawiam... i ruszyłam dupsko na ćwiczenia.. do wiejskiego ośrodka,. czyli zajęcia w szkole.... jakoś nie potrafię sama sie zmobilizować.. iec po dniu w ogrodzie i wieczorku na zajęciach.. jestem zgon.

Tulipki botaniczne

Nie powala na kolana widok niezapominajek i Angelik... zresztą to na Angeliki nie wygląda...

Botaniczne Tarda..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:31, 08 kwi 2014

Do góry
Irenko z tym miesiącem troszkę przesadziłem , ale 2 tygodnie będzie opóźnienia tym bardziej w ciemniejszych miejscach na rabatach, a jeszcze nornica szaleje na mojej bylinówce.
Zostawiłem fotke piesia u siebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 08 kwi 2014

Do góry
Straty poczynione prze nonice są jednak większe niż się spodziewałem. dwa floksy, podgryzione dwa liliowce, 20 tulipanów, pełniki europejskie, rozwar, tawułki arendsa, boje się o moje piękne lilie, ale zawsze je omijała, a na tej rabacie wychodzą zawsze dwa tygodnie później, a już coś tam widać.
Reasumując bylinówka praktycznie przestała istnieć, zostało z 10 roślin i pełno dziur, a sadzić się boje bo znowu zeżre pasożyt jeden .....................
Nie ma tego złego, mam pomysł na zmiany, ale muszę to zrobić jakoś bez wiedzy rodziców, bo gdybym teraz zaczął kopać zostałbym uduszony Majówka będzie stanowczo za krótka.
Ćwczenia na kręgosłup będę musiał już dzisiaj rozpocząć, aby być w pełni sił. Tylko pogoda może zniweczyć plany.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:21, 08 kwi 2014

Do góry
Agata dziękuje ale jednak jeszcze mało jest 'ekstra' miejsc

Marta dziękuje bardzo, jeszcze większośc kulek wymaga poprawy, ale w przyszlym roku już będzie idealnie. Pzesiadam się teraz z wielkiej przeciętności na poprawny ogród, kolejny etap to dopieszczony i może pod koniec będę sam uważał, że tak jest. Teraz mam troszke inne zdanie

Aniu proszę bardzo

Irenko no ogrodowisko już u mnie zawitało na maksa i namieszało w głowie ale żeby źle nie zrozumieć jestem zadowolony tylko nie spodziewałem się, że aż tyle roślin będzie mi potrzebne
Rozchodnik to najzwyklejszy Matrona, ale bardzo go lubie
Piesek ma się bardzo dobrze
Zabrała go siostra i na cześć ulubionej książeczki mojego chrześniaka 'Ciapek i przyjaciele' piesek został Ciapkiem
Przedstawiam Ciapka

Karolino płaciłem standardową cene, a nawet za 'mniejsze' troszke wyhandlowałem
Również pozdrawiam.

Magda szaleje, szaleje, ale coś mnie teraz energia i zapał opuściły. Denerwują mnie pustki na rabatach w tak wielu miejscach,a nie chce sadzić czego popadnie, bo będę niezadowolony i znowu wszystko do zmian.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:15, 08 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak to się mało dzieje dechy pomalowane się kładzą a to bardzo dużo. Ojjj jak mnie ciekawość zżera jak to wszystko będzie wyglądać. Gabiony, białe deski... nie może być inaczej niż genialnie

Super będzie wyglądać, bez dwóch zdań!!!
Kondziowy ogrod cz II 19:54, 08 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne kwiaty jest co podziwiać.
Przeczytałem gdzieś, że zaatakowały Cię nornice i karczownik, życze powodzenia w walce z nimi.
Dzieki ale walka z nimi jest przegrana niestety mam ogród otwarty nie mam podmórówki więc wszysto przychodzi od sasiadów niestety własnie wywaliłem dwa modrzewie i jednego świerka zobaczymy co dalej
Kondziowy ogrod cz II 19:50, 08 kwi 2014

Do góry
Piękne kwiaty jest co podziwiać.
Przeczytałem gdzieś, że zaatakowały Cię nornice i karczownik, życze powodzenia w walce z nimi.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:18, 08 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko szczerze to nie wiem kiedy będzie dalszy ciąg oby jak najszybciej.

Mileno i po niespodziance bo tak właśnie planowałem zrobić z żurawkami, oczywiście wszystko wyjdzie w praniu bo tak szczerze to nie wiem ile jakich kolorów przyjdzie

Co do rozchodnika to mój Matrona wygląda tak

i daleko mu do ciemnych liści. Znalazłem też odmiane Touchdown Teak, ale to również nowość i niewiadomo jak rośnie. Gdzieś będzie na pewno dostępny... pytanie tylko gdzie
A ciemne odmiany słabo rosną Chocolate Drop jak i Purple Emperor, ale jak pojade następnym razem do szkółki a jeszcze coś w śmieciach będzie to zabiore na próbe.

Zmiany u ciebie piękne, znak rozpoznawczy O. jest
Ale i ten rozchodnik mnie zainteresował, wyjątkowy, śliczny
Jak się ma piesio?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:09, 08 kwi 2014

Do góry
Dzięki Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:09, 08 kwi 2014

Do góry
Luki, super ekstra wszystko!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:46, 07 kwi 2014

Do góry
Kulaj sie Aniu kulaj, ja też już jedną nogą w łożku, a plecki bolą, ale tak mnie rozbawiłaś teatrzykiem, że pójde spać z uśmiechem na twarzy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:40, 07 kwi 2014

Do góry
Muszko namiary podam jutro bo dzisiaj padam na twarz i uciekam spać , jutro trzeb wstać po 5

Aniu moje żurawki dostały dwa tygodnie temu azofoske, a oprysk robie florovitem. Czasem dorzuce im kompostu i jak mam to raz w sezonie można podlać nawozem do pelargoni, ta rada to z forum
U mnie nie wiem czemu na wschodniej części ogrodu żurawki są idealne, na zachodniej to już jakiś żart chyba muszę z nimi poważnie porozmawiać
Dolistnie potraktuje je pod koniec tygodnia.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:18, 07 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko Carexy będą u mnie szaleć w większej ilości, jeszcze nie wiem gdzie, ale następny wyjazd do szkółki zaoowocuje kolejnymi trawkami edit zapomniałem że Turzyce to nie trawki tylko trawkopodobne.

Aniu coś chyba jednak ten perfekcjonizm chyba szwankuje, bo już 2 tygodnie chodzę obok źdzbeł trawy w rabacie i zawsze zapomne to wyrwać skutecznie ale kuleczki lubie jak są inealne

Muszko dziękuje w imieniu nieskończonej rabaty Wyjazd po bukszpany głównie ze wzgledów finansowych, nigdzie bym takiej okazji nie złapał w okolicy

możesz mi w razie co podać namiary na tą plantację? Może przypadkiem będzie nie daleko od miejsca weselnego? Tak w ogóle szykuje mi się potrójny wyjazd na wesele do Wrocławia nie wiem tylko czy mąż się zdecyduje na te dwa następne wesela też kuzynów z tej samej rodziny. Chyba że zobaczy, możliwość kupna buksików przy okazji wesel. A też myślimy teraz akurat nad kulkami bukszpanowymi.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 07 kwi 2014

Do góry
Marzenko Carexy będą u mnie szaleć w większej ilości, jeszcze nie wiem gdzie, ale następny wyjazd do szkółki zaoowocuje kolejnymi trawkami edit zapomniałem że Turzyce to nie trawki tylko trawkopodobne.

Aniu coś chyba jednak ten perfekcjonizm chyba szwankuje, bo już 2 tygodnie chodzę obok źdzbeł trawy w rabacie i zawsze zapomne to wyrwać skutecznie ale kuleczki lubie jak są inealne

Muszko dziękuje w imieniu nieskończonej rabaty Wyjazd po bukszpany głównie ze wzgledów finansowych, nigdzie bym takiej okazji nie złapał w okolicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies