Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 05 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

już po pierwszym razie mi się podoba

uff... dobra decyzja! Teraz tylko napisz błagalne podanie do M., dołącz akt urodzenia, kartę szczepień i ustal termin ustawowej odpowiedzi żeby choć w ciągu miesiąca altana stanęła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 05 kwi 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Świetny kolor jeśli to kolor z Tikkurilli to który produkt dokładnie wybrałaś ?
impregnat plus barwnik 5060
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 05 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
kolor "na oko" jest taki, jak chciałaś... a jak na żywo?

już po pierwszym razie mi się podoba
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 05 kwi 2014

Do góry
ależ u Ciebie cudnie....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:18, 05 kwi 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
To ci słońce zachodzic mu się zachciało, Już sie nie mogę doczekać ukończonej altanki, pewnie bedzie wcześniej niż twierdzisz
a to się okaże, ale ja realistką w tej sprawie jestem... wiem ile czasu mój M spędza w domu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:17, 05 kwi 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Póki co u mnie tych potworów nie ma, ale boję się kupować zurawki ehh, a takie piękne kolorowe są
to się ciesz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:16, 05 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A gdzie ma być ta altana. bo coś ostatnio jestem niedoinformowana (niedoczytana).
a to będzie taka altana- pergola, dłuuga. Jak Ci powiem że będzie się zaczynała przy płocie tam gdzie pompa a kończyła tam gdzie vanilki to będziesz wiedziała?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 05 kwi 2014

Do góry
chłopaki malowali a ja walczyłam z nicieniami. kontrolnie wykopałam jedną z żurawek tych zaatakowanych i pomimo, że wtedy przekopałam rabatę, wybrałam zołzy to znalazłam jednego potwora w korzeniu... miejmy nadzieję, że nicienie się nimi zajmą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 05 kwi 2014

Do góry
przyjechały deseczki, ładniutkie

w trakcie malowania

po jednym razie

niestety wszystkie nie zostały skończone, bo słońce wzieło i zaszło
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Cieszę się
no to dam to, co ładne
trudno te poduchy pokazać, bo noga na kamieniach mi leci
zaraz będę skubać i dam w inne miejsca, gdzie chcę coś zamaskować

kwitnie tawuła wczesna, rok temu usiłowałam nadać jej kształt prostokąta, w tym będzie poprawka

Irenko czy to są floksy?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:25, 05 kwi 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
czyli wielkie kwitnienie tuż tuż!!czekam na fotorelację i trzymam kciuki za odpowiednie temperatury!
miejmy nadzieję, że pogoda nie spłata psikusa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:24, 05 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ana czy juytro się szykuje spektakl - premiera deskowo-altanowa?
hahaha póki co dechowa, a jako że M ma ambicje sam to poskładać to obawiam się że altana powstanie na koniec roku ... może
pewne jest jedno, że dzisiaj idę na wojnę z opuchlakami. Nicienie już nóżkami tupią
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:27, 05 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam sporo cisów, trzy długie ekrany, trzy kulki i bonsaja pytałam o możliwość reklamacji, Pani nie potrafiła odpowiedzieć, bo nigdy reklamacji nie mieli ale miała się zorientować u szefa. Chodzi mi jeszcze po głowie ekran na zawijasowej jako kontynuacja tego za furtką... planuje tam dać obwódkę z bukszpana prosto wokół całej rabaty i posadzić jedno duże drzewo (np. buk) lub trzy do formowania a w nogi kulki. Potrzebuję zasłonić okno w kuchni

Ho ho to widzę rewolucje u Ciebie będą w tym roku, altana, zaijasek już się doczekać nie mogę.

Gdyby cisy były bardziej dostepne posadziłabym ich więcej. Mam ochotę z nich kwadraty porobić, takie wysokie kostki. Pomyślę przez zimę i anno dominini 2015 można zrobić premierę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 04 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kupuj, widzialam, były piekne. Weż paragon mozesz złożyc reklamację....
Mialaś pecha z kulami... Dla mnie cisy są bezobsługowe... Kupię sobie jeszcze ze dwie kulki na nogach, takie poczochrane, ktore sobie wyprowadzę
ja mam sporo cisów, trzy długie ekrany, trzy kulki i bonsaja pytałam o możliwość reklamacji, Pani nie potrafiła odpowiedzieć, bo nigdy reklamacji nie mieli ale miała się zorientować u szefa. Chodzi mi jeszcze po głowie ekran na zawijasowej jako kontynuacja tego za furtką... planuje tam dać obwódkę z bukszpana prosto wokół całej rabaty i posadzić jedno duże drzewo (np. buk) lub trzy do formowania a w nogi kulki. Potrzebuję zasłonić okno w kuchni
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:07, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dzięki no ładnie idą, może zaryzykuje i kupie te kopane...

Kupuj, widzialam, były piekne. Weż paragon mozesz złożyc reklamację....
Mialaś pecha z kulami... Dla mnie cisy są bezobsługowe... Kupię sobie jeszcze ze dwie kulki na nogach, takie poczochrane, ktore sobie wyprowadzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:04, 04 kwi 2014

Do góry
dzięki no ładnie idą, może zaryzykuje i kupie te kopane...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:00, 04 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ja w nią wierzę ... jak to mówią "będzie pani zadowolona" ... jaki odcień wybrałaś ? poproszę o linka
biały był tylko jeden 5060
http://www.tikkurila.pl/dla_profesjonalistow/wzorniki_kolorow/wzorniki_kolorow_produktow_zewnetrznych/valtti_-_ochrona_i_dekoracja_zewnatrznych_powierzchni_drewnianych_(powierzchnie_drewniane)/5060.3647.xhtml
W Gąszczu u Tess 21:59, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no bo ja się właśnie zastanawiam jak kupiłam nawet lance doglebową ale może faktycznie konewką będzie łatwiej? ale z drugiej strony lancą jest bezpośrednio w ziemi i nie ma utraty nicieni na powierzchni... nie wiem...
kupiłam opakowanie 250, a w ulotce jest opisane 50ml na 100l wody

znalazłam ciekawą lekturę odnośnie aplikowania nicieni ...bodajże na str 11 tego opracowania

http://www.agengpol.pl/LinkClick.aspx?fileticket=rsX2fKY3b6g%3D&tabid=144

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 04 kwi 2014

Do góry
Bożenko no nie wiem, będę przerabiać rabatę na froncie i chcę tam posadzić drzewo, ewentualnie tylko tam mogłabym ja wcisnąć, ale od tamtej strony zawsze wieje niemiłosiernie... więc nie wiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 04 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
powiedz te cisy za trzmieliną ile Ci rocznie przyrastają? bo dumam nad nimi, dzisiaj znowu byłam w ogrodniczym i na nie patrzyłam, mają ładne pączki to chyba żyją, bryła korzeniowa nie zawielka... potrzebuję 30szt więc trochę się uzbiera

Ana mimo dwukrotnego cięcia w sezonie przyrastają o ok 30 cm.
Wiosna 2012 - właścieiw naleźy uznać, ze wtedy zostały posadzone... Bo jesienią 2011 posadziłam do kwaśnej gleby... Przed pracami nad gabionami zostaly wykopane do donic a potem posadzone do prawidłowej gleby

Zobacz tu we wrzesniu 2012 roku

A tu wiosna 2014

Po szczeblach w płocie widać przyrosty. A cięłam je dosyć radykalnie aby się zagęszczały i wyrównały
Poszukam zaraz wiosny 2012 i dokleję
W tym roku przewiduje , że zrównają sie już idealnie z płotem a za rok z gabionami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies