Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Malutki pod lasem 22:50, 06 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Aniu,roślinki ruszają pełną parą i u mnie...cóż to słoneczko potrafi zdziałać kwitnie Bonica,magnolia przesadzana ma mnóstwo pąków i tylko patrzeć jak wystrzelą (lepiej nie),The Fairy też dzielnie się trzyma...u mnie w altanie zawisł po raz pierwszy wianek taki akcent ogrodowiskowej braci )
Ewo, właśnie jeszcze dziś zauważyłam, że moje dwie róże nn też mają pączki i chyba jeszcze zakwitną. Ja jeszcze nigdy wianków nie robiłam i chyba się jeszcze na nie w tym roku nie odważę

iwka napisał(a)
u mnie też rozchodniki widać, jarzmianka kwitnie, werbena też w pączkach, he he wiosnę mamy coś niedobrego się dzieje
Iwonka, patrzyłam dziś długoterminową prognozę i jak na razie zimy nie widać, oby tylko później nie przymroziło tak, że się nie pozbieramy...
Malutki pod lasem 13:10, 06 gru 2015

Do góry
Aniu,roślinki ruszają pełną parą i u mnie...cóż to słoneczko potrafi zdziałać kwitnie Bonica,magnolia przesadzana ma mnóstwo pąków i tylko patrzeć jak wystrzelą (lepiej nie),The Fairy też dzielnie się trzyma...u mnie w altanie zawisł po raz pierwszy wianek taki akcent ogrodowiskowej braci )
Typografia ogrodu 20:48, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

my mamy taką ściankę w sypialni. Kilka miesięcy zbieraliśmy, sępiliśmy, odkupowaliśmy stare cegły. bardzo ją lubimy.

Schody to trudne miejsce, dobrze że piszesz, odpuszczę sobie rozważania o stopniach pod olejem

my sami wybieralismy z walącego się budynku opuszczonego gospodarstwa za zgoda właściciela. czyściłam drucianą szczotką itp a na końcu myjką. potem murowanie, malowanie i jest. cegła będzie u mnie jeszcze w 2 miejscach ale juz w formie klinkieru o który kiedys Olę pytałam

ja przez rok schodów nie miałam a jedynie budowlane schody po których wszyscy bali sie chodzić poza nami. ale gdy starsza córka zaczęła się wspinac a miała 8 miesięcy musielismy zrobić ostateczne. a i tak do poprawki...
Typografia ogrodu 20:25, 04 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dzis widzialam troszke Twojego pieknego wnetrza wiec milo mi ze o naszym tak piszesz to potrojny matowy lakier.olej mam na schodach... nie komentuje. Krzyz i sciagacze-wszyscy jak slyszeli ten pomysl to pukali sie w glowe.a ja mysle ze to caly urok.nawet pan slusarz stwierdzil ze choc nie rozumial to teraz podziwia.a cegla z lokalnego odzysku.prawdziwa.pol lata ja szorowalam trzy lata temu

my mamy taką ściankę w sypialni. Kilka miesięcy zbieraliśmy, sępiliśmy, odkupowaliśmy stare cegły. bardzo ją lubimy.

Schody to trudne miejsce, dobrze że piszesz, odpuszczę sobie rozważania o stopniach pod olejem
Typografia ogrodu 20:13, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
i pomocnik do sofy piękny!
I okna jakie masz cudne!

Bo umyte dwa dni temu
Typografia ogrodu 20:12, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ale ładnie! stół piękny. Z czego in jest?- to drewno pod olejem? Świetny ten krzyżak pod blatem.
Białe krzesła pasują bardzo.
I ceglana, biała ściana...- to coś co bardzo lubię, bo jest surowe ale ciepłe

Dzis widzialam troszke Twojego pieknego wnetrza wiec milo mi ze o naszym tak piszesz to potrojny matowy lakier.olej mam na schodach... nie komentuje. Krzyz i sciagacze-wszyscy jak slyszeli ten pomysl to pukali sie w glowe.a ja mysle ze to caly urok.nawet pan slusarz stwierdzil ze choc nie rozumial to teraz podziwia.a cegla z lokalnego odzysku.prawdziwa.pol lata ja szorowalam trzy lata temu
Typografia ogrodu 20:07, 04 gru 2015

Do góry
i pomocnik do sofy piękny!
I okna jakie masz cudne!
Typografia ogrodu 20:06, 04 gru 2015

Do góry
ale ładnie! stół piękny. Z czego in jest?- to drewno pod olejem? Świetny ten krzyżak pod blatem.
Białe krzesła pasują bardzo.
I ceglana, biała ściana...- to coś co bardzo lubię, bo jest surowe ale ciepłe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:04, 04 gru 2015

Do góry
AlKa napisał(a)

Spryciarz.
Super krzesła.

dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:04, 04 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
oooo jacie... ale fajne te krzesła
pasują bardzo
do całości domu do klimatu , który tam zbudowaliście
pamiętam te nieszatmpowe rozwiązania
zatarty kominek...

i niesamowicie spowiły całość te firanozasłony, kojarzysz dkoładnie co to jest (z tej ikea)?
przepuszcza swiatło?

w Ikei są chyba ze 2 takie materiały- ten jest taki że widać poziome nitki, mięsisty, ale nie sztywny. Nie przepuszcza światła.
Miło, że podobają Ci się krzesła i nasze rozwiązania- cieszę się bardzo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:59, 04 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Az zacytuję co by nie zniknęło Cudne!

Ależ ja Cię lubię
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:58, 04 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Ja mam listwę sufitową i jestem zadowolona...przy okazji podnosi optycznie pomieszczenie.

tez o niej myślałam, ale M ma pomysł, więc teraz tylko trzeba odczekać a potem paść z wrażenia. Najgorzej z tym 'odczekać'
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:56, 04 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)
A ja to tak sobie myślę, ze przed erą ogrodowiska byłam bardzo uboga w wiedzę nie tylko ogrodową.

Edit. Marta piękne krzesła, wszystko idealnie pasuje zazdraszczam Gosi, ze będzie mogła na nich posiedzieć

dzięki, Kochana jesteś.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:56, 04 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A i balustrada piekna
Ja musze odnowic moje stopnie bo prawdopodobnie zostaly wykonane niezgodnie ze sztuka i wygladaja po 3 latach koszmarnie... czy zdecydowalabys sie Magnolia na biale stopnie (te moje aktualne niby taskie sa ale bialego tam nie dopatrzysz).chcialabym by byly takie jak moj stol i mysle nad uzytecznoscia.wiem ze to dosc mocny wybor ale ja takie lubie

ha, budowlane, takie zrobione na tymczasem na czas wykańczanie nie psują się wcale, a nawet sa ładniejsze bo się przetarły z lekka.
Zrobiliśmy 3 stopnie schodowe nowe, pomalowalismy na biało, założyliśmy i ... jakoś niezbyt. Są gładkie, białe, jakoś brakuje w nich prześwitu słojów i tego czegoś. Teraz dumamy jakie by pasowały, w którą stronę iść. Może to kwestia farby, może powinna nie być całkiem kryjąca- no właśnie jak Twój stół ( widziałam, jest cudny). Ale czy sie nie będzie ścierać czy coś takiego, nie wiem, u nas się nie ścierają, trochę się rysują
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:49, 04 gru 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Krzesla i stol to mistrzostwo eklektyzmu.gra super.ale Ty wiesz bo komponujesz. Ty mi lepiej powiedz co to za szara listwa przypodlogowa.ja ich jeszcze nie mam...

dzięki za miłe słowa- faktycznie lubię łączyć i mieszać
To listwa z pociętych płytek. tam chciałam szaro.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:01, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
uff, przewaliłam zakupy - market budowlany, supermarket, targ, piekarnia... matko. Obiecałam fotę krzeseł - trochę słaba, ale jest.
Hm- tu krzesła są szare, ale niestety kolor na żywo jest nieoczywisty

Az zacytuję co by nie zniknęło Cudne!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:13, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

jakaś gruba bawełna-to materiał i Ikei. Teraz czekam na drążki na zasłony- M je ma wykombinować z profili stalowych o przekroju prostokątnym. Te co są , są za wąskie do dużych zasłon i dużo okna zajmują zasłonięte

Ja mam listwę sufitową i jestem zadowolona...przy okazji podnosi optycznie pomieszczenie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:07, 04 gru 2015

Do góry
A i balustrada piekna
Ja musze odnowic moje stopnie bo prawdopodobnie zostaly wykonane niezgodnie ze sztuka i wygladaja po 3 latach koszmarnie... czy zdecydowalabys sie Magnolia na biale stopnie (te moje aktualne niby taskie sa ale bialego tam nie dopatrzysz).chcialabym by byly takie jak moj stol i mysle nad uzytecznoscia.wiem ze to dosc mocny wybor ale ja takie lubie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:35, 04 gru 2015

Do góry
Magnolia teraz musze juz zmykac ale pozniej pokaze lawe. Kiedys na moim watku pokazywalam ale juz nie wiem teraz gdzie dokladnie, musze poszukac a czas zaczyna gonic. Musze byc o 18 na jarmarku swiatecznym a przed tem 1000 rzeczy jeszcze zrobic
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:30, 04 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Ławę?- pokaż
troche się bałam 'kompletu' krzeseł, ale staneło na 5 szt, a jedno bedzie stare, z lat 50tych, podobne, ale w obiciu

Uwieobiam mieszanke krzesel przy stole moj em niesttey jeszcze nie wiec od razu kupilam o 2 mniej zeby nad nim pracowac i dokupic dwa inne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies