Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:06, 22 kwi 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
Moje jeszcze sporo muszą do takich rozmiarów rosnąć. Coś za coś....kupiłam je za 25 zł
Jak mam usunąć zdjęcia, to powiedz
buźka

Nowy awatar Nie usuwaj fotek. A gdzie kupowałaś swoje brzozy? Albo czy znasz jakieś miejsce, gdzie można kupić w naszej okolicy za rozsądne pieniądze?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:56, 22 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jakiego wątku nie otworze tam brzozy pozdrawiwlam

po drodze weszłam do szkółki a tam dwie panie o brzoze pożyteczną pytały..ale nie było
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:52, 22 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A tak Wwogole tto i u mnie bedą pod zagajnikiem brzozowym hosty, tawuly i trawy. Ale to moze za rok ale plan juz ma z 2 lata. Tylko ja mam zwykle brzozy ale jakieś 22 sztuki...

no to jak plan ma 2 lata i się nie zmienił to znaczy że jest barrdzo przemyslany a to oznacza że jest idealny a to oznacza zę bedzie zjawiskowo!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:49, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystko nadrobiłam. Hosty od Tess nie będą za wysokie? Z tyłu chyba posadzisz?
Ładnie będzie. Wiesz, co chcesz Kasia

Przy twoim połączeniu, takim leśnym (mam na myśli brzozy, hosty i paprocie)
kamyczki by nie pasowały. Zanim jednak wyściółkujesz czymkolwiek, musisz zrobić rabatkę do końca. Bo potem by ci się mieszało z ziemią.
Buziaki

hmmm mówissz że za wysokie? chyba nie od razu? a buksy kulki tez bedą coraz wieksze...ale chciałm te paprocie i hosty między buksami posadzic..hmmmm

a wysypie tylko kore pod tujki narazie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:48, 22 kwi 2015

Do góry
Jakiego wątku nie otworze tam brzozy pozdrawiwlam
Ogródek Ewy 22:16, 21 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Może macie pomysły, czym podsadzić białe piwonie. Rabatę trudno nazwać słoneczną, to w pełnym tego słowa znaczeniu patelnia.
Czekam na dobrego pomysła.

Ewka, tutaj są rózne kolory piwonii, ale może coś Ci się spodoba. Mnie urzekła kocimiętka i bodziszek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/906-wichrowe-wzgorze?page=116
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1394-ogrod-w-cieniu-brzozy?page=30
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/333/DSC00666_2012-12-11.JPG
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/1153/Obraz136_2012-12-10.jpg
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/59/P1020805.JPG
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/333/DSC00775.JPG
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/44/kompozycja-piwonie.jpg
http://forumogrodniczeoaza.pl/media/kunena/attachments/2478/P1640649.JPG
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:24, 21 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Brzózki spod lasu to zykłe brzozy, a ze szkłóki możesz zakupić szlachetne i ładniejsze odmiany, o piękniejszej korze i o wiekszych liściach, a nawet o liściach purpurowych

Dziekuję za info. Gratuluję książki
Kwitnące skarpy 19:46, 21 kwi 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

W podobnej cenie je kupiłem
Dzisiaj przyjechały bergenie dragonfly sakura i angel kiss piękne są po 6,80 nawet fajne sadzonki
Oraz piękne brzozy fox valey muszę kupić są piękne

Bergeni to Ci u mnie dostatek Więcej nie chcę ale ta brzoza to już co innego
Będą zakupy ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:44, 21 kwi 2015

Do góry
A tak Wwogole tto i u mnie bedą pod zagajnikiem brzozowym hosty, tawuly i trawy. Ale to moze za rok ale plan juz ma z 2 lata. Tylko ja mam zwykle brzozy ale jakieś 22 sztuki...
Kwitnące skarpy 19:41, 21 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

U mnie sprzedają je po 18 zł
Moje nie wykazują oznak życia więc w tym roku nie będę miał

W podobnej cenie je kupiłem
Dzisiaj przyjechały bergenie dragonfly sakura i angel kiss piękne są po 6,80 nawet fajne sadzonki
Oraz piękne brzozy fox valey muszę kupić są piękne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:30, 21 kwi 2015

Do góry
Wszystko nadrobiłam. Hosty od Tess nie będą za wysokie? Z tyłu chyba posadzisz?
Ładnie będzie. Wiesz, co chcesz Kasia
siakowa napisał(a)
a powiedzcie mi moje drogie
bo sa tam bukszpany a osttanio Iwonka pisała ze pod buksy to raczej kamyczek...ale pod tuje to raczej kora...pod brzozy to juz nie wiem co...pod paprotki co...i ogólnie co ja mma tam w nózki sypnać? może nic? ale chwastów natarcia sie lękam

Przy twoim połączeniu, takim leśnym (mam na myśli brzozy, hosty i paprocie)
kamyczki by nie pasowały. Zanim jednak wyściółkujesz czymkolwiek, musisz zrobić rabatkę do końca. Bo potem by ci się mieszało z ziemią.
Buziaki
Ogródek w którym klon osłupiał:) 14:19, 21 kwi 2015

Do góry
Podczas przerwy w robocie pojechałam do szkółki co to była wbniedzielę zamknięta w poszukiwaniu cisów ale nie ma hilli których szukam. Były za to buki kolumnowe ok 2 m ale po 220 zl to chyba trochę dużo? Były też brzozy doren... Za 70 zł ale to trochę za wielkie na moje potrzeby, tych odmian brzóz których szukam nie mieli, więc będę szukać dalej.
Ogród z tatarakiem w tle 14:14, 21 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jestem ciekawa tych brzóz bardzo... bo jeszcze nie kupiłam

Wczoraj tak wiało, ze bałam się je sadzić, aby od razu nie połamał ich wiatr.
Dzisiaj nadrobie zaległości i wrzuce wieczorkiem fotki.

Brzozy maja ponad 2m wysokości, ale pień jeszcze cienkawy i od dołu zaczyna łapac biel.
Cena mnie przekonała, a poza tym one szybko rosną i po co płacić 180 zł za brzoze 3-4 letnią, jak mozna zapłacić 12-20 za 2 letnią i chwilkę poczekac
Ale każdy robi wg swojego uznania i mozliwości wiadomo-finansowych.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:18, 21 kwi 2015

Do góry
Hortensja napisał(a)
Doradźcie proszę czy zostawić brzozy czy je wyciąć? Zywopłot jest przeznaczony do wyrwania. Planujemy posadzić tuje Smaragd, żółte tuje'Aurescens'i świerk serbski w rogu działki. Nie wiem co począc z brzozami, zdania w rodzinie są podzielone.

Mam nadzieje, że nie tylko brzozy zostały, ale żywopłot też?
Pieknie sobie radzi przy tych brzozach. Zostaw go, Hortensjo!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:05, 21 kwi 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Wolałabym w niedzielę, bo sobotę jeszcze mam wolną a ogródek muszę przed imprezą córci doprowadzić do porządku. Ale się dostosuję

Ja w niedzielę nie mogę idę na komunię.
W szkółce mają brzozy i grujeczniki, ale nie wiem, czy warto jechać, bo trochę daleko... Myślałam, że masz tam może rozeznanie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:54, 21 kwi 2015

Do góry
Te funkie to z bielą, żeby z pniami konweniowały, czy raczej w dodatkowym kolorze?
Brzozy mniamniusie (powtórzę za kimś).
Podwórkowa rehabilitacja 12:07, 21 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, nadrobiłam zaległości. Fajnie,że w Ciechocinku odpoczęłaś, mam nadzieję, ze po jelitówce czujesz się już lepiej. Zdjęcie brzozy mi się spodobało, a forsycja u ciebie piękna. U mnie jeszcze nie kwitnie tak mocno. pozdrawiam i zdrówka życzę

Hej Iwonko,dziękuję, że zajrzałaś Nadrobić moje zaległości w wątku u Ciebie to dopiero wyzwanie
Czuję się już dobrze, powoli przenoszę roślinki znad oczka w inne puste przestrzenie. Dziś piękna pogoda więc chce się bardziej niż zazwyczaj
Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:08, 21 kwi 2015

Do góry
ech...i weź tu wybierz funkie pod brzozy....niewykonalne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:58, 20 kwi 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Ale brzozy wypasione To będzie przeeeeeeeeeeeeeeeepiękne miejsce

Miło ze tak uwazasz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:55, 20 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Pospacerowałam po jednym z najpiekniejszych ogrodów świata - piękny. A teraz prośba, czy brzózki spod lasu nadają się do ogrodu, czy te ze szkółki są inne, czy tylko wydaje mi się jak je porównuję z leśnymi?

Brzózki spod lasu to zykłe brzozy, a ze szkłóki możesz zakupić szlachetne i ładniejsze odmiany, o piękniejszej korze i o wiekszych liściach, a nawet o liściach purpurowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies