Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 02 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

takie są, tylko kolor hm... nazywa się szary, a jest szaro-brązowy, taki złamy.
Ale i tak mi się podoba, łączy szarości z domu ze starym stołem .
W piątek może cyknę fotę- może będę w domu nie po ciemnku.

jakiś link był?
bo nic nei ma?
cuda wianki cholera coś znika !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 02 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

mmmm czekam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:06, 02 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)

pokaż

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 02 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
]

to jest cudne- co to?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:01, 02 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja tak samo. Narazie cieszę się nowymi krzesłami.

pokaż
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:01, 02 gru 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

lubię najbardziej ze wszystkich papierów, bombki też z niego robiłam

u nas też jest szary papier, czasem z czerwonym na zmianę.
Bombki z niego?- super!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 02 gru 2015

Do góry
Janina napisał(a)
Wszyscy o świątecznych dekoracjach myślą a ja nie mam zupełnie weny.

Ja tak samo. Narazie cieszę się nowymi krzesłami.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:33, 01 gru 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
nie da się nie usmiechnąć!

dosłownie
jak napisała Aga dostał solidną porcę laskotek od mamusi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:33, 01 gru 2015

Do góry
nie da się nie usmiechnąć!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:32, 01 gru 2015

Do góry
świecznik piękny. Taki lekki, bez zadęcia.
Coś jeszcze, coś więcej... 20:23, 30 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
o matko, zmęczyłam się ... ale chyba jedyny raz jestem gdzieś na bieżąco. Nie mam złudzeń, że tylko na chwilkę.
Od końca- szare foty świąteczne śliczne. Inne foty ....- cudne. Jakie Ty dobre zdjęcia robisz, obiekty zdjęć też piękne.
Światło zachwycające złapałeś.
wiosna jak nie zapomnę to Cie pomęczę - będę z Ciebie wyciskać obserwacje dotyczące Van Ejków- czy dają radę kolejny rok, czy nie marnieją ( zakładam że ich nie wykopywałeś). Pięknie je zestawiłeś z Queenami, tylko kapnąłeś ciemnym i tym podbiłeś im ten róż.

i jeszcze....- tytuł nowego wątku świetny.

Magnolio - niezmiernie mi miło czytać takie rzeczy Odpisuję z bananem na twarzy

Van Eijki wykopalem i posadziłem w październiku - zobaczymy co z nich wyrośnie Duet rzeczywiście się udał

Tytuł wątku to konsekwencja mojej słabości do Sylwii Grzeszczak Interpretacja dowolna
Coś jeszcze, coś więcej... 17:46, 30 lis 2015

Do góry
o matko, zmęczyłam się ... ale chyba jedyny raz jestem gdzieś na bieżąco. Nie mam złudzeń, że tylko na chwilkę.
Od końca- szare foty świąteczne śliczne. Inne foty ....- cudne. Jakie Ty dobre zdjęcia robisz, obiekty zdjęć też piękne.
Światło zachwycające złapałeś.
wiosna jak nie zapomnę to Cie pomęczę - będę z Ciebie wyciskać obserwacje dotyczące Van Ejków- czy dają radę kolejny rok, czy nie marnieją ( zakładam że ich nie wykopywałeś). Pięknie je zestawiłeś z Queenami, tylko kapnąłeś ciemnym i tym podbiłeś im ten róż.

i jeszcze....- tytuł nowego wątku świetny.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:15, 30 lis 2015

Do góry
Ja mam magnolie kobus dosłownie w tarasie wybrukowanym kostka kamienną, 1,5 m od ściany domu. Jest bardzo stabilna mimo, że na nią wieją wiatry południowe (halny), nie łamią jej się gałęzie. Korzenie nie podważają kostki. Moja magnolia ma ponad 30 lat.

Zamierzam posadzić kolejną, też blisko domu.

Ale 0,65 to jest blisko jakby na to nie patrzeć.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:58, 30 lis 2015

Do góry
Proszę nie zwracajcie uwagi na bałagan na tej rabacie, jest cała do zmiany. Chodzi mi o Magnolię Kobus która jest w tym rogu i o bezpieczeństwo.

Chcę żeby było tam drzewo, bo dookoła sama kostka i pusto było ale teraz mam wątpliwości czy tym drzewem powinna być Magnolia Kobus, podobno Magnolie mają płytki system korzeniowy a tam zaraz obok kostka z drugiej strony ogrodzenie, stanowisko wietrzne.

Czy korzenie magnolii nie uszkodzą kostki i ogrodzenia?
Czy kiedy Magnolia będzie już dużym drzewem to może zostać przewrócona przez silny wiatr przez to, że korzenie mają betonowe ograniczenia z trzech stron?
Może Magnolie Kobus ze względu na swoje wymiary mają głębszy i stabilniejszy system korzeniowy i niepotrzebnie się obawiam?

Magnolia rośnie tam od 2012 roku, jest podkrzesywana od dołu. chciałabym żeby została tam gdzie jest ale wolę rozwiać swoje wątpliwości, jeśli nie ona to i tak będę musiała znaleźć na jej miejsce inne drzewo. Jeśli to nie jest najodpowiedniejszy wątek na to pytanie to proszę Danusiu o przeniesienie.
Rododendronowy ogród II. 18:52, 29 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Chyba mam tę azalie ,ale mogę się myślić , bo mam dwie rózne o białych pełnych kwiatkach. W tym roku przesadziłam je w lepsze miejsce , bo mi pod magnolia zamierały

Dobrze ze przesadziłas bo to ładne rośliny a magnolie maja gęste i dosc duże liscie to światła mogły miec za mało. Pozdrówka.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 16:58, 29 lis 2015

Do góry

Pnie się po niej powojnik i na początku sierpnia było tak

Kwitła magnolia i powojnik

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 16:46, 29 lis 2015

Do góry
Myslę, że godna uwagi jest magnolia Yellow Bird

Moja rośnie w formie drzewka, tak ja kupiłam. Zawiązuje dużo paków kwiatowych, z których rozwijają się piękne, kiaty w kolorze cytrynowym. Kwiaty sa pachnące, rozkwitają razem z liśćmi.

Rododendronowy ogród II. 11:48, 29 lis 2015

Do góry
Chyba mam tę azalie ,ale mogę się myślić , bo mam dwie rózne o białych pełnych kwiatkach. W tym roku przesadziłam je w lepsze miejsce , bo mi pod magnolia zamierały
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:39, 29 lis 2015

Do góry
Piękna była ta Twoja magnolia Danusiu. Poszukam małego drzewka, bo jest wyjątkowej urody, w pierwszych latach będę okrywać.
Dziękuję, że pokazałaś to drzewo, jest więc szansa na jej uprawę.
Widziałam również te drzewa w cieplejszym klimacie.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:37, 29 lis 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Chciałabym, aby moja raczej nie była zbyt duża, i aby rosła bardziej w górę niż na bok. Bardziej drzewko niż krzaczor U mnie miałaby kilka godzin bezpośredniego słońca koło 13-18.

Mnie co prawda nie prosiłaś o opinię ale napiszę

To co chcesz osiągnąć to przeczy jedno drugiemu

Jeśli niezbyt duże to Magnolia stellata, (magnolia gwiaździsta) ale ona rośnie właśnie jako "wielopniowy" krzaczor, a to co ma wg ciebie rosnąć w "górę" - to zanosi się na większe drzewo.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/154-magnolie-w-ogrodzie

Posadź odmianę "Alexandrina" - ma przepiękny kolor, mnie zawsze zachwycała.

Fotki

Zachwycająca jest "Genie" - o mocno burgundowym kolorze.

Fotki

Magnolie wolno rosną, nie zagają ogrodu jak dąb czy platan, a więc nie obawiaj się o "wielke drzewko" bo w razie czego możesz podkrzesać boczne gałęzie i drzewko pójdzie w górę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies