Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 22:29, 18 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Mam gorączkę zatem niewiele zrozumiałam z tych wielu stron planowania. Wiem jednak że będzie pieknie!

Madzen ciężko dzisiaj było się połapać Chciałam wykorzystać moment, że MAgnolkę złapałam i od razu dwie rabaty chciałam zaplanować

Zdrówka Madżen!
polinka 22:31, 18 sty 2016

Kasia73 napisał(a)
Czytam na bieżąco

Kasiu, cieszę się bardzo, że jesteś i się odezwałaś!

Pamiętasz, że obiecałaś zimą pokazać swój ogród??

Macham ciepło
magnolia 08:36, 19 sty 2016

hej. Jestem jeszcze potrzebna? Staneło na cisach z rynną i brzozach ze żwirkiem i seslerią, albo molinią, tak? Czy pokręciłam?
polinka 11:34, 19 sty 2016

magnolia napisał(a)
hej. Jestem jeszcze potrzebna? Staneło na cisach z rynną i brzozach ze żwirkiem i seslerią, albo molinią, tak? Czy pokręciłam?

Magnolka stanęło na brzozach z liliowcami, które z sentymentu muszą zostać a nie mam ich gdzie wcisnąć. Zamiast obwódki bukszpanowej mógłby być cis aby nawiązać do pierwszej części ogrodu i cisów pod rynną?

http://www.houzz.com/photos/19859267/Boxwood-maze-Red-Robin-high-stem-trees-and-Daylily-planting-modern-landscape-dublin
magnolia 11:42, 19 sty 2016

nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam- murek- jak wysoki?, na gorze muraka brzozy w szpalerze, pod nimi liliowce, a na brzegu, przy murku cisowy żywopłot niski?

polinka 12:02, 19 sty 2016

Magnolka taki mam pomysł:

Na czerwono zaznaczyłam stronę od której będzie najbardziej widać tą rabatę.

Murek będzie miał 30-40 cm., ciężko mi teraz dokładnie powiedzieć.
magnolia 12:07, 19 sty 2016

narysuj ten cisowy żywopłot/jego szerokość- złapiesz proporcje. Bo bez tego nie wiem czy będzie miejsce wystarczające
I brzozy w realnej odległości też wyznacz
polinka 12:14, 19 sty 2016

Magnolko jak będę znała dokładne wymiary to zrobię porządny plan. Póki co nie wiem ile miejsca zajmie altana, czy murek nie będzie musiał być przesunięty do przodu, to wszystko jest jeszcze w fazie projektowania

Odezwę się wiosną jak już choć trochę zrobimy prac budowlanych
Dziękuję za poświęcony czas!
magnolia 12:22, 19 sty 2016

polinka napisał(a)
Magnolko jak będę znała dokładne wymiary to zrobię porządny plan. Póki co nie wiem ile miejsca zajmie altana, czy murek nie będzie musiał być przesunięty do przodu, to wszystko jest jeszcze w fazie projektowania

Odezwę się wiosną jak już choć trochę zrobimy prac budowlanych
Dziękuję za poświęcony czas!

pewnie. tak będzie lepiej jak złapiesz wymiary. Teraz, bez nich trudno powiedzieć czy da się to ładnie skomponować.
Prawdę mówić liliowców się obawiam że jednak bałagan tam mogą zrobić ( te na fotkach z pina to są raczej odmianowe).
polinka 12:28, 19 sty 2016

magnolia napisał(a)

pewnie. tak będzie lepiej jak złapiesz wymiary. Teraz, bez nich trudno powiedzieć czy da się to ładnie skomponować.
Prawdę mówić liliowców się obawiam że jednak bałagan tam mogą zrobić ( te na fotkach z pina to są raczej odmianowe).

Niestety moje to 30 letnie zwykłe pomarańczki

Odezwę się pózną wiosną.