Dziewczynki - podziękuję zbiorowo za zachwyt nad bukiecikiem i kawiarenkę, widzę, że będę musiała zrobić listę na zapisy do kawiarenki
Agnieszko lubię Edith Piaf pewne rzeczy się nigdy nie starzeją podobnie jak "Dziwny jest ten świat"...
Znowu byłam na trochę w Krynicy i ani jednego dzika tym razem nie zobaczyłam za to wysyp jakichś maleńkich, jasnych komarków, ale tak jadowitych, ze szok! Jestem cała w kropach ugryzień
Dla Was z podziękowaniem i pozdrowieniami pomponelka :
Wczoraj trochę popieliłam, po wycinałam trochę sucholców Jest mokro, świeci słońce, zapowiada się ładny dzień
Kwitną jakieś niedobitki, tu łubin
Piłkowana przekwita i zakwitła dwoma kwiatami, można porównać, jak się przebarwia
Kwitną pierwsze astry
Ewa, jaki śliczny ten klonik docelowo zostawiasz go w donicy, czy do gruntu?
U mnie 3 rok w kastrach budowlanych ale owocowe kolumnowe, mają się dobrze, poza jednym drzewkiem, które zima wchłonęła
Dzisiaj moje bukszpany w końcu doczekały się cięcia
W międzyczasie trochę padało, więc wzięłam się za rozsadzenie do doniczek tego, co ostatnio ukorzeniłam.
Szałwie Caradonna:
Wrzośce - ich jeszcze nie przesadziłam do osobnych doniczek, bo zastanawiam się, czy nie posadzić po 2-3 sztuki, żeby szybciej się zagęściły.
A w tematycznym wątku o rozmnażaniu cisów wrzuciłam zdjęcia ukorzenionych bezodmianowych cisów.
Miałam juz tu trawnik z mieszanki sprint grass przez 2 lata.
Ale mi sie rabaty zachciało i go kazałam zedrzeć i wywieźć. A tu gdzie został były wykopy bo przerabialismy nawodnienie i kable od kosiarki. I zrobiliśmy trawnik od nowa.
Te nawiezioną ziemie wymieszaj z glina na ile dasz rade. Glina to dobra ziemia. Żyzna i trzyma wilgoć.
Przepiękna ❤️❤️❤️
Uśmiałam się ze zdjęcia, jak jeszcze siedzi w aucie , Ty to jednak jesteś trochę szalona
Nie, żeby to było jakąś wadą, ostatnio sama pisałam u siebie o pokoju bez klamek