szkoda że Alnwick okazała sie Jamesem bo wysokością bardzo sie różnia, ale obie sa piękne te róże. James mnie jednak strasznie denerwuje ze swoimi długimi batami. Czy jest na to jakiś sposob? Ciełam go ostro po piewrszym kwitnieniu a on jeszcze większy urosł...
Kasia nie lubię sadzić cebul, zawsze odkładam to najdłużej jak to możliwe.... ale myśl o tym jaki będzie ogród wiosną motywuje mnie do dalszego sadzenia
Edytko wg mnie cisy można sadzić jesienią od ok 15 września do 15 października, podobnie wiosną od 15 marca do ok 15 maja. To zimozielona roślina i polecam ja traktować jak bukszpany. Powinna zdązyć sie ukorzenić przed zimą aby nie uschły z powody suszy fizjologicznej.
Natomiast dla drzew i krzewów liściastych teraz jest idelany moment (aż do mrozów) na sadzenie
Umorusałam się po uszy, całe ubranie poszło do prania a ja pod prysznic. Jednak większość tulipanów i czosnków posadzona. Zostały mi tylko krokusy i różanka na sadzenie ale tam tylko symbolicznie sadzę
No to czekam bo nie mogę na jednej rabacie sadzić tulipanów......
Jak ja lubię zmawiać róze ale w tym roku bardzo sie ograniczałam,oj bardzo, aż zębami zgrzytałam