Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 22:13, 24 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
piękne te tulipki
na mebelki czekam bo tez muszę jakieś sobie wykoncypować, Stół Beci przefantastyczny - czekam co u Cibie - jak wejdę na o. i będzie u Ciebie 1000 wpisów - to będzie ten moment

Tysiąc to raczej nie... Ale biorąc pod uwagę fakt, że głównie o tym rozmawiamy u mnie od kilku tygodni to może być ruch
Coś jeszcze, coś więcej... 22:12, 24 kwi 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Moje van eijk tez ładne tylko mam wrażenie ze bardziej czerwone, chciałam zeby były bardziej różowe.
Quin mam trzeci rok i moze nie sa tak dorodne jak w pierwszym alw większości sa, wiec nie wiem od czego to zależy?

Monika - one jak zaczynają to są czerwone, że aż boli - potem różowieją, na szczęście!

Zależy to pewnie od źródła pochodzenia cebul
Coś jeszcze, coś więcej... 22:11, 24 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Zimno zimno, ale ze zdjęć takie ciepełko bucha. Stolik już po tych zajawkach podoba mi się.

Będzie inny niż w pierwotnym zamyśle - trudno się mówi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:11, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Niesamowite te narcyzy! A jednak purpura i róż - miałem nosa

Niekoniecznie, jeszcze czekam na kolejne kolory.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jakbym nie zaczął robić mebli to po puszczeniu przelewu dla US na pewno by zostały w strefie marzeń Ale przynajmniej wiem na kogo będę mógł zwalić, że musiałem najtańszą piankę do siedzenia kupić i będzie twardo pod dooopą

Że też wydatków na ogród nie możemy odliczyć - w Twoim przypadku jeszcze zwrot byś dostała

dzieci polecam jeszcze na wydatki ogrodowe Wam zwrócą
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:07, 24 kwi 2016

Do góry
Niesamowite te narcyzy! A jednak purpura i róż - miałem nosa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 24 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

W czasy wykupione a PIT zrobiony i 2.05 muszę pościć przelew... pergola pójdzie przelewem na konto podatników...

Jakbym nie zaczął robić mebli to po puszczeniu przelewu dla US na pewno by zostały w strefie marzeń Ale przynajmniej wiem na kogo będę mógł zwalić, że musiałem najtańszą piankę do siedzenia kupić i będzie twardo pod dooopą

Że też wydatków na ogród nie możemy odliczyć - w Twoim przypadku jeszcze zwrot byś dostała
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:00, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
O jeżu malusieńki - po co Ci było kupować korę jak tak gęsto masz i jeszcze nawadnianie hula?

Nowe donice masz pod garażem? I magnolie też nówki?

Jak to po co mi kora ? bo ładnie wygląda ... Trochę linii kroplujących mi brakuje...
To nie są nowe donice ale magnolie już tak
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:49, 24 kwi 2016

Do góry
O jeżu malusieńki - po co Ci było kupować korę jak tak gęsto masz i jeszcze nawadnianie hula?

Nowe donice masz pod garażem? I magnolie też nówki?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:42, 24 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Moje papuzie są ładniejsze

O gabionach własnej roboty już trochę czytałem, Sebek chyba sam robił zabudowę studni. Jak patrzę na ceny gotowych to za głowę można się złapać. 2, 3 metry idzie przeboleć ale nie tyle co ja mam...

Papużka Cię pozdrawia

A dziękuję, też ją pozdrów

No ja kiedyś z ciekawości sprawdzałem cenę gotowych to mało co mi oczy nie wylecialy z orbit
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:22, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Sesleria

Może być ... chociaż dla mnie szałwia ciekawie wygląda z bardziej przewieszającą się trawką
Moja codzienność - ogród Oli 21:05, 24 kwi 2016

Do góry
Trzymajcie się cieplutko...
Ogródek Iwony II 20:37, 24 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dużo zmian u Ciebie Działasz nieprzerwanie. Dziwne, ze w szkółkach wystawiają przemarznięte rośliny. Piszesz, że nie wszystkie trawki u Ciebie ruszyły? U mnie też hameln nie daje znaku życia.

Madżenka i Sebek piszą, że trawy mogą ruszyć w maju, nawet czerwcu. Rok temu rozplenica u mnie wystartowała ostatnia, a miskanty w maju, a było cieplej, niż teraz. Więc będziemy czekać ...
Mam tylko jeden wniosek. Miskanty nie mogą być tłem głównym, bo zbyt późno startują.
Jest jeszcze trochę ogrodu do zagospodarowania, wiec działam dalej
Coś jeszcze, coś więcej... 20:29, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

To grząski grunt - pogadajmy o meblach

Haha! Masz rację. Wolę o roślinkach. Zrozumiałam, że nie wykopujesz cebulek tulipanów. Tak? I rosną dobrze?
Ogród z uśmiechem 20:21, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Mnie głowa przestała boleć po plewieniu - ale wyplewiłem to co było największe Takie chwasty łatwiej wychodzą

To może chcesz "na zapas" pozbyć się bólu głowy? Zapraszam. Chwastów ci u mnie dostatek
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:20, 24 kwi 2016

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Haha ładny jest ale czy ładniejszy? Hmmm no nie wiem

A jeśli chodzi o gabiony, to można zrobić samemu. Można kupić takie gotowe przęsła ogrodzeniowe że zgrzewanych drutów. Można je przyciąć i wzmocnić i skręcić drutem i wypełnić kamieniami
Zawsze taniej niż te gotowe kupne

Moje papuzie są ładniejsze

O gabionach własnej roboty już trochę czytałem, Sebek chyba sam robił zabudowę studni. Jak patrzę na ceny gotowych to za głowę można się złapać. 2, 3 metry idzie przeboleć ale nie tyle co ja mam...

Papużka Cię pozdrawia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciekawe czy ta pergola wkońcu powstanie? Choć egzotyczne wczasy bardziej kuszą

W czasy wykupione a PIT zrobiony i 2.05 muszę pościć przelew... pergola pójdzie przelewem na konto podatników...
Dla odmiany czas na zmiany... 20:00, 24 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

A meble są z I? Poduchy również?

i jedno i drugie z tego samego źródła
Ogród u stóp klasztoru cz. II 19:40, 24 kwi 2016

Do góry
Kochani Wiosna w każdym ogrodzie jednakowo pięknie maluje kolorami ,Magnolia biała z siewki pięknie w tym roku była obsypana kwieciem SEBEK , ale nawet nie miałam czasu fotek napstrykać .
ULKA -ciemierniki zakupione w tamtym roku dochodzą do sporych rozmiarów ,ale nie wszystkie zakwitły, mam nadzieję ,że jeszcze coś w tym roku zobaczę. zakwitł tez ciemno-bordowy ale powiem szczerze że na rabacie to jednak te jasne bardziej okazałe.
BABKA-Ola jakie mało ,jakie mało .fotki są ,bedą. Po malutko.

SYLWIA--pokażę ,ale do oglądania tyle cudów u was.
AGATA--Na 12-13 jesteśmy umówione ,już się cieszę na spotkanie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies