Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 16:09, 24 maj 2021

Do góry
Ogród Nebel 16:08, 24 maj 2021

Do góry
Ogród Nebel 16:07, 24 maj 2021

Do góry
Ogród Nebel 16:06, 24 maj 2021

Do góry
Dzisiaj postanowiłam zamieścić zdjęcia całego ogrodu. Bez szczegółów, tylko tak jak wygląda w maju tego roku. Ogród w takiej formie powstaje już czwarty rok, ale rosną w nim rośliny, które mają 25lat i więcej.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:59, 24 maj 2021

Do góry
Rench napisał(a)

Wow, jaki łan Pachną ? Ja obwąchałam moje wszystkie kolory i okazało się,że każdy kolor ma inny zapach. A białe pachną najbrzydziej `

Tak Renatko, praktycznie każdy tulipan ma swój specyficzny zapach, a w grupie to już w ogóle bajka.. zwłaszcza popołudniu

Dziś już tulipany Rose są wycięte oraz pomyłkowe kremowe Foxtrot Yellow także, więc uspokoiło się kolorystycznie Te "szczypiorki" między nimi, to czosnki główkowate, ale póki co nie widzę w ogóle ich główek, może jeszcze jest za wcześnie.

Tulipany:
- 'Angelique',
- 'Foxtrot Rose' - prawie taki sam jak 'Angelique', ale bardziej różowy,
- 'Negrita Double'.

Ogrodowe wariacje 15:58, 24 maj 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Mam nadzieję, że z różanki będę tak samo zadowolona jak z rabaty z klonem

Ślicznie tu jest.
Wilczy ogród 15:53, 24 maj 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Zuzanna dziękuję

ja dałam brzozowe paliki -jak znajdę jakieś fajne konary ,to powymieniam ....
jaszczurki mam na skalniaku ,a komary są ,jak wszędzie ....nie zauważyłam ,żeby było więcej ....żaby też mam

Memory muszę co roku ograniczać ,bo za bardzo im się u mnie podoba ....już są potfory

Fajnie wyglądają te brzozowe pieńki na oczkach. Ja wczoraj przywiozłam z gór fajny kijaszek drewniany, chyba odgapie od Ciebie i położę na oczku. Pistie tez musze kupić i rogatka bo po zimie nie ma.

Memory musze podzielić, wykopać połowę bo mi zjadł szmaragdy i będą łysieć przez niego. Mam dla nich nowe miejsce przy basenie, żeby przesłonić go od sąsiadów.

Pięknie kochana, pięknie!!!!! Kiedy ja do Ciebie trafię??!! Szkoda, że tak daleko mieszkasz ...
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:49, 24 maj 2021

Do góry
Dzień dobry wszystkim !
Proszę o poradę czy już kosić czy jeszcze nie
Trawnik wysialiśmy na koniec kwietnia tj 27.04.2021 dokładnie.
Zauważyłam że trawa kiełkuje jakoś 9.05

Mija zatem ok 2 tyg od pierwszych kiełków i prawie miesiąc od posiania. Trawa ma różna wysokość, jednak większość listków ma ok 6-7 cm.
Czy powinnam już zacząć ja kosić ?

Boje się, bo jest bardzo delikatna (jak na niej stanę to potem długo widać ślady).
Martwi mnie też, że są miejsca w których nie wzeszła. To normalne ? Powinnam już ją w tych miejscach dosiać?

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:43, 24 maj 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kalina z maluszka szybko robi się większa Szkoda, że tą tak mszyce lubią. Ale mam też inne

Jaka cudna ta kalina, one dla mnie są takimi wiosennymi hortensjami
Wilczy ogród 15:39, 24 maj 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Ja także zachwycam się klonami! Pięknie u Ciebie się prezentują!

Joann
dziękuję bardzoo
a mi się fotki skończyły ,więc na koniec robocza z powstawania mojej jak narazie ostatniej rabaty
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:38, 24 maj 2021

Do góry
Kalina z maluszka szybko robi się większa Szkoda, że tą tak mszyce lubią. Ale mam też inne

Wilczy ogród 15:38, 24 maj 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)

Mam w planie zrobić coś podobnego u mnie w ogrodzie .

Mozesz mi udzielić kilku rad odnosnie: stanowiska, wykonania, roslin, materiału, roslin, utrzymania itd.?

Kamcia rób -super to jest ja będę jeszcze wkopywać takie misy koło moich klonów ....
stanowisko -u mnie bardzo słoneczne ,południe
wykonanie -kastra budowlana ....dół i do niego ta kastra -ja nie dawałam,ani piasku ,poziomowałam na oko -co widać
rośliny ....co w środku -to nie pamiętam -muszę do Ewy zajrzeć i jej podpytać ....albo poszukam w zamówieniach
wokół roślin u mnie macierzanka ,hakone ,irysy ,jeżówki białe niskie ,przetaczniki niskie niebieskie -nie pamiętam też ich nazwy ....jak zakwitną ,to może sobie przypomnę
utrzymanie -nic cały sezon przy nich nie robiłam oprócz dolewania wody ....
teraz w dwóch wymieniłam całą wodę bo było bajoro zielone ....i tyle
Mam nadzieję ,że pomogłam ....a jak nie to Zuzanna z antracytu też robiła teraz mini oczko i wzorowała się na blogu ....tym chyba
https://ogrodtamaryszka.blogspot.com/2016/03/jak-powstao-moje-oczko-wodne-zamarzya.html

tu parę fotek z oczek i rabaty przy nich ...
Metamorfoza ogrodu przydomowego na Podkarpaciu 15:33, 24 maj 2021

Do góry
Witam Was po przerwie. W ogtodzie zaszły pewne zmiany. Budowana jest altanka z funkcją wypoczynkowo użyteczną, także dla samochodu. Altana będzie przyozdabiana, jest w trakcie wykańczania. Bardzo się cieszę, że powstaje Dalie posadzone, zaczynają kwitnienie kosadzce.
W tym roku będzie dużo kwiatostanów.

Miałem sporo roślinek do posadzenia, między innymi skrzynkę himalajków alpejskich i do posiania do gruntu jednorocznych. Ogólnie jeszcze nie wszystko jest posadzone, bo trzeba znaleźć na to miejsce. Winogron został usunięty, dlatego zrobiło się więcej miejsca, gdzie stanie drewniana pergola, którą obsadzę glicynią.

Sosna postanowiliśmy wyciąć, bo były zbyt wysonie i przestały tasłaniać sąsiadów, do tego dawały sporo cienia.

Czy ktoś podsunąłby pomysł fajnego urządzenia tego terenu ładnymi roślinkami?

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:32, 24 maj 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Wow, jaki łan Pachną ? Ja obwąchałam moje wszystkie kolory i okazało się,że każdy kolor ma inny zapach. A białe pachną najbrzydziej `
Wilczy ogród 15:31, 24 maj 2021

Do góry
April napisał(a)
To się narobiłaś dziewczyno Porządeczek wzorowy.
Uwielbiam te twoje klony palmowe, sporo ich masz.
Jak radzisz sobie z czystością wody w oczku? No i kwestia komarów. Dumam cały czas jak zabezpieczyć wodę w misie żeby nie było tam wylęgarni. Teraz jak pylą sosny, woda wygląda fatalnie. Muszę oczyścić.

Aprilku
jeszcze nie wzorcowy ,ale powoli zaczyna być w miarę przyzwoicie
ja też te moje klony uwielbiam

nie wiem jak zabezpieczyć wodę w misie ...ja w 2 moich wymieniałam całą teraz -bo zielone bajoro z glonami było ....a trzecie czyściutkie ....
nie pamiętam jak te moje roślinki się nazywają -one niby oczyszczają wodę ....
jak znajdę co tam mam ,to Ci napiszę u Ciebie
w środkowym woda nie zmieniana ....potrzebuję jakieś konary ładne znależć

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia ależ ogród zmężniał, ta Twoja macierzanka mega na rabacie przy oczkach robi robotę no i ta dąbrówka, super zestawienie był u Ciebie wczoraj grad? u mnie był, roślinki oberwały, niestety... buziaczki

Monia
nie było żadnego gradu ....ale lało i grzmiało
Buziaki
ps.
to kiedy wpadasz na kawę ???

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Dziękuję Madziu, będę na nowo ustawiać te moje klony, bo w obecnej miejscówce strasznie się męczą

Basiu ....jak się męczą to przesadzaj

ja teraz też przesadzałam kolejne 2 Shainy -na nową rabatę ....krążyłam z nimi po całym ogrodzie ,aż w końcu znalazły miejsce na nowej ....są 3 razy mniejsze niż tamte z boku domu

Wilczy ogród 15:30, 24 maj 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No, no ładne oczka.
I klonik śliczny

Aniu dziękuję bardzo
przy warzywniku trawka zaczęła wschodzić ,jednoroczne też ....powinno być fajnie niedługo
Buziaki

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale masz już wielkie te klony. Moje 2 padły po zimie niestety. Chyba zacznę sadzić iglaki . Z przyjemnością zaglądam do Ciebie - do Twoich skarp, pionów i poziomów .

Aga cieszę się ,że lubisz do mnie zaglądać i vice versa
Buziaki

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Madzia no gapa ze mnie, dopiero teraz załapałam, że masz nowy wątek. Cisza, nie widziałam postów od Ciebie,myślę sobie zajrzę, zostawię pozdrowienia a tu niespodzianka. Usprawiedliwiam się, że mocno zakręcona i w niedoczasie ostatnio jestem. Tak że zostawiam buziaki i nadrobię wieczorkiem

Asiu cieszę się ,że trafiłaś
Buziaki ....nie nadrabiaj -fotki pogladaj i wystarczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies