Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:15, 01 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka normalne, że mrozy jeszcze będą, a potem już wiosna

Ja w ogrodzie działam porządkowo

Aaaaaa róże u mnie wypuszczają. Nie martwię się tym, bo zawsze tak mam. Przyjdą mrozy, wiosną je obetnę i kwitną

edit. Szaleństwo fantastyczne Co to za trawa taka wypasiona?

U mnie róże w donicy nie dały rady...poszły dzisiaj do kosza.
Trawa to kostrzewa sina ale licha jest, jednak w donicy za duży ścisk był i marniała.
Typografia ogrodu 17:02, 01 lut 2016

Do góry
Czytałam, że kopałaś? Deszcz Cię nie wygonił z ogrodu tak jak mnie?
Moja codzienność - ogród Oli 16:54, 01 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja sobie kopie.z 60 m 2 ,juz przekopalam.mam tylko godzinke dziennie wiec powoli

powoli do przodu

polinka napisał(a)
Macham szpadelkiem

następna kopie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:50, 01 lut 2016

Do góry
Świetne podsumowanie! Miło popatrzeć na kolory gdy za oknem buro. Ale jeszcze chwila i znów będziemy z radością siedzieć w ogrodzie
Moja codzienność - ogród Oli 16:49, 01 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Macham szpadelkiem

no warjot
Moja codzienność - ogród Oli 16:47, 01 lut 2016

Do góry
Macham szpadelkiem
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:45, 01 lut 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Hej! Korzeniowe zwlaszcza marchew, pietruszka nie lubi zbyt bogatego i swiezo nawiezionego podloza. Pomidorki koktajlowe sadze na rabatach w sloncu, zaoszczedzisz miejsce bo dwie skrzynki to malo Rzodkiewke posiej w tym samym rzedzie co marchew i pietruszka, one dlugo kielkuja a ledwo je widac juz mizna rzodkiewke jesc Koper najlepiej rosnie siany rzutowo byle gdzie, rzadko. W rzadku nie lubi za to jego lubia mszyce

Kalarepe odpusc, albo na probe kup kilka sadzonek. Dosc trudna w uprawie, latwo parcieje i drewnieje, trzeba pilnowac czy ma wilgotno i lubia ja robale.
Szpinak nowozelandzki niby mozna z rozsady, ale mi sie niezle udaje z siewu wprost do gruntu na przelomie kwietnia i maja. Cebula - kup sobie dymke jak najszybciej i susz przy kaloryferze najlepiej miesiac. Potem ladnie rosnie. Jak jest niefosuszona lubi wybijac w kwiatostany zamiast przyrastac. Sałata - przedplon przed pomidorkami lub selerem naciowym. Mozesz go posiac na parapecie lub kupic rozsade w kwietniu. Powodzenia

Karola wielkie dzięki za dokładne tłumaczenie
Mogę posadzić marchewkę obok pietruszki na końcu skrzynki i wtedy nie dam tam obornika?
Pomidory koktailowe zajmują dużo miejsca? Myślałam o trzech krzaczkach...w ogrodzie pośród traw nie mam gdzie posadzić
Pogubiłam się po drodze... 16:39, 01 lut 2016

Do góry
U mnie znów w drugą stronę...eM dzisiaj rano dzwoni i mówi, że pora wstawać i ruszać do ogrodu bo do soboty nie zdążę z robotą
Droga do spełnienia 16:21, 01 lut 2016

Do góry
Może Carex morrowi variegata lub Ice Dance?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:18, 01 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wiosna w Jeleniej Górze zeszło pół metra śniegu i wylazly. Zawsze teściowa ma wcześniej przebiśniegi
Niedługo sprawdzę co u mnie.
Natomiast w JG kupiłam stokrotki na wyprzedaży po 1 zł i białe krokusy. Dzisiaj będę sadzić do doniczek przed domem. Jutro ma być u nas +12...

Nawet nie wiesz jak ja Ci tych stokrotek zazdroszczę!!
U nas to chyba w marcu się pojawią...ale z ciekawości zajrzę do jednej szkółki Może się milo zaskoczę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:10, 01 lut 2016

Do góry
Kasiu, Justynko, Olu, Małgoś , przyczyna jest prozaiczna...brak kalendarza na ten rok

Jeśli chcecie to możecie popatrzyć na szaleństwo ogrodowe 1 lutego...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:08, 01 lut 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
do nas wróciła zima
ale czego sie spodziewać dopiero 1 luty
Tobie życzę wiosny

Kamilko, u nas lekkie ochlodzenie dopiero pod koniec następnego tygodnia. Do tego czasu mam nadzieję, że większość prac zdążę zrobić
Dzisiaj w polarku pracowałam i było przyjemnie. Niestety deszcz zaczął padać i trzeba było kończyć.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:06, 01 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Na ostatni tydzień lutego aktualne prognozy pokazują znaczne ochłodzenie, wiec ja na razie nie szaleje ogrodowo. Poszaleję doniczkowo

Madżen gdzie Ty sprawdzasz pogodę, że masz prognozy na koniec lutego??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:05, 01 lut 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Szalona Paulina!!!
Wiosnę poczuła w styczniu... i do łopaty ruszyła....
Zapowiadają jeszcze zimę na luty więc ja w ogrodzie nic nie robi ale skoro ty chcesz i możesz to dlaczego nie

Fajny ten kawałek na wrzywnik. Skoro tam teraz jest Sajgon to tym bardziej będziesz miała satysfakcję jak przekształcisz to w użytkowy ogród

Małgoś, jestem troszkę zmuszona aby chwycić w tym momencie już za szpadel...na sobotę zapowiadają ładną pogodę to chcemy zrobić ogrodzenie w warzywniku. Wiem, że to jest bardzo ryzykowne ale nie mam innego wyjścia...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:03, 01 lut 2016

Do góry
jolka napisał(a)

No tak, bardzo fajne i praktyczne rozwiązanie

Też tak myślę Jolu a najważniejsze, że czysto
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:03, 01 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dokształciłam się Przyjemnie poczytać mądre rady. Dobrze, że o wszystkim piszesz! Wchodzę do Ciebie i od razu wiem co w danym tygodniu należy robić

W tamtym roku 20.02 ścinałam miskanty...Liczę, że i w tym będzie taka możliwość bo mam jeszcze 15 smaragdów do odkurzania.

Co to znaczy że smaragdy odkurzasz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:30, 01 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
polinka a zeszłoroczna tradycja ze skanami z kalendarza ogrodnika ? macham

OOooo!!!!
Właśnie tego brakuje!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:59, 01 lut 2016

Do góry
polinka a zeszłoroczna tradycja ze skanami z kalendarza ogrodnika ? macham
Droga do spełnienia 08:10, 01 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kamila a jakby dać irgę Major z jakimś carexem?

ooo a o tym nie pomyślałam
idę poszukać jakiegoś lubiącego słońce i warunki ekstremalne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:12, 31 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Dokształciłam się Przyjemnie poczytać mądre rady. Dobrze, że o wszystkim piszesz! Wchodzę do Ciebie i od razu wiem co w danym tygodniu należy robić

W tamtym roku 20.02 ścinałam miskanty...Liczę, że i w tym będzie taka możliwość bo mam jeszcze 15 smaragdów do odkurzania.

od dwóch lat u mnie przesadzam i ścinam miskanty pod koniec lutego. Wszyscy alarmują za wcześnie, nadejdą mrozy, etc a ja ciągle pisze sorki taki mamy klimat n nas cieplej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies