Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Anda 17:44, 30 sty 2016

No irga w sumie ładna. Trochę nudna wg mnie Zależy, co tam masz dookoła, bo może tak wcale nudnie nie wyglądać, ta irga, tylko wszystko uporządkować.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 13:21, 31 sty 2016

Gazony niwelują poziom pomiędzy wjazdem do garażu a chodnikiem
niby nudna bo zielona ale w tych szarościach betonu ,ładnie by wyglądała
dla kontrastu myślałam żeby wsadzić coś o lekko innym kolorze
u Danusi widziałam w donicach irgę z małymi chyba cyprysikami ale tutaj by wymarzły dlatego zastanawiałam się nad trzmieliną

Dziękuję Wam za głosy

Poza tym przemyślałam na spokojnie dużą rabatę przeszłam się i stwierdziłam że chyba będę musiała zrezygnować z cisów

na tą długość ogrodzenia żeby ładnie to wyglądało musiałabym posadzić ok 11 sztuk
biorąc pod uwagę ceny jakie w okolicach są za trochę wyrośnięte okazy to niestety nie na moją kieszeń

no i chyba zostały mi do rozważenia szmaragdy
szybko rosną i ładną zieleń mają

jak myślicie
Kawa 13:58, 31 sty 2016

w sobotę jak wróciłam z pracy udało mi się posprzątać na rabatkach chciałam też pograbić trawę ale na tą wichurę się po prostu nie dało
martwi mnie że wszystkie rośliny poczuły wiosnę
orliki, rozchodniki tulipany żonkile łubin i inne a Ice Dance ma nowe przyrosty
AnnaCh 14:09, 31 sty 2016

Kamila, nie martw się rośliny sobie poradzą, nawet gdyby miała przyjść jeszcze zima
Co do szmaragdów, to ja nie jestem obiektywna, bo ich za bardzo nie lubię, ale sadzę z tych samych powodów co Ty, bo są tanie i szybko rosną. Cisy kupiłam do przedogródka 4 sztuki, małe są, to fakt, ale też nie były drogie. Poczekam urosną Ja lubię patrzeć jak rośliny rosną
sylwia_slomc... 15:41, 31 sty 2016

Kamiś ja bym dała irgę dammera , albo jakieś niskie płożące jałowce i do nich coś niskiego kwitnącego iryski żyłkowate, albo zamiast tego floksy szydlaste i bedziesz mieć wiosną poduchy kwiatów , a one też zimozielone są i słońce lubią, posadzone na zmianę z barwinkiem schowają całkiem te gazony
Kawa 16:04, 31 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Kamila, nie martw się rośliny sobie poradzą, nawet gdyby miała przyjść jeszcze zima
Co do szmaragdów, to ja nie jestem obiektywna, bo ich za bardzo nie lubię, ale sadzę z tych samych powodów co Ty, bo są tanie i szybko rosną. Cisy kupiłam do przedogródka 4 sztuki, małe są, to fakt, ale też nie były drogie. Poczekam urosną Ja lubię patrzeć jak rośliny rosną

Ania no ja wiem że rośliny rosną ale ja musze mieć już coś podrośniętego bo żywcem mi nie pasuje żeby patrzyli na moje włości
małe są w miarę tanie ale takie większe ok120 cm to koszt ok 100 -120zł przy tej ilości co potrzebuję to robi kwotę a gdzie jeszcze reszta roślinek
niestety nie mam tak dużego budżetu na ogródek tym bardziej że inne wydatki się szykują
Kawa 16:06, 31 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kamiś ja bym dała irgę dammera , albo jakieś niskie płożące jałowce i do nich coś niskiego kwitnącego iryski żyłkowate, albo zamiast tego floksy szydlaste i bedziesz mieć wiosną poduchy kwiatów , a one też zimozielone są i słońce lubią, posadzone na zmianę z barwinkiem schowają całkiem te gazony

Sylwia no włącznie trzeba coś wymyślić skłaniam się ku irdze
o dziwo floksy nie chciały tutaj za bardzo rosnąć a były to pierwsze rośliny które razem z żagwinem do tych gazonów wsadziłam
polinka 20:54, 31 sty 2016

Kamila a jakby dać irgę Major z jakimś carexem?
Kawa 08:10, 01 lut 2016

polinka napisał(a)
Kamila a jakby dać irgę Major z jakimś carexem?

ooo a o tym nie pomyślałam
idę poszukać jakiegoś lubiącego słońce i warunki ekstremalne
polinka 16:21, 01 lut 2016

Może Carex morrowi variegata lub Ice Dance?