Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 15:45, 01 lut 2016

Margarete 16:37, 01 lut 2016

Ja też...........nawet nie miałam pojęcia o niektórych z nich, pomijam wietnamskie dziwaczki ale nawet okry nie znałam...z czym to sie je ?
popcorn 16:40, 01 lut 2016

Gosia, w smaku jak szparagowa fasolka tylko z takim klejem/żelem jakby Sprężysta, smaczna i bezłykowa. Najlepsza na parze, ale robią ją też nadziewaną czy np w pomidorowym sosie. Pycha! Liczę że wyhoduję
polinka 16:45, 01 lut 2016

popcorn napisał(a)
Hej! Korzeniowe zwlaszcza marchew, pietruszka nie lubi zbyt bogatego i swiezo nawiezionego podloza. Pomidorki koktajlowe sadze na rabatach w sloncu, zaoszczedzisz miejsce bo dwie skrzynki to malo Rzodkiewke posiej w tym samym rzedzie co marchew i pietruszka, one dlugo kielkuja a ledwo je widac juz mizna rzodkiewke jesc Koper najlepiej rosnie siany rzutowo byle gdzie, rzadko. W rzadku nie lubi za to jego lubia mszyce

Kalarepe odpusc, albo na probe kup kilka sadzonek. Dosc trudna w uprawie, latwo parcieje i drewnieje, trzeba pilnowac czy ma wilgotno i lubia ja robale.
Szpinak nowozelandzki niby mozna z rozsady, ale mi sie niezle udaje z siewu wprost do gruntu na przelomie kwietnia i maja. Cebula - kup sobie dymke jak najszybciej i susz przy kaloryferze najlepiej miesiac. Potem ladnie rosnie. Jak jest niefosuszona lubi wybijac w kwiatostany zamiast przyrastac. Sałata - przedplon przed pomidorkami lub selerem naciowym. Mozesz go posiac na parapecie lub kupic rozsade w kwietniu. Powodzenia

Karola wielkie dzięki za dokładne tłumaczenie
Mogę posadzić marchewkę obok pietruszki na końcu skrzynki i wtedy nie dam tam obornika?
Pomidory koktailowe zajmują dużo miejsca? Myślałam o trzech krzaczkach...w ogrodzie pośród traw nie mam gdzie posadzić
malkul 16:51, 01 lut 2016

nie wiem kiedy na tą Sri Lankę lecisz le już dziś życze ci cudownych nieznanych doznań skamowych, wzrokowych słuchowych i erotycznych
Madzenka 18:43, 01 lut 2016

Karolina a ja czekam wreszcie na bloga podróżniczego. Teraz myślę o Tajlandia Wietnam Kambodża i nawet nie wiem gdzie Twoje informacje nt temat odnaleźć...
Krys 18:57, 01 lut 2016

Karolina i ja sie wyedukowalam o warzywach a gdzie kupilas nasionka okry ? ,bo jak czytam ten opis zalet to lek na cale moje zlo .
malkul 19:10, 01 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Karolina a ja czekam wreszcie na bloga podróżniczego. Teraz myślę o Tajlandia Wietnam Kambodża i nawet nie wiem gdzie Twoje informacje nt temat odnaleźć...

wszedzie blogi , youtube oraz goldenline
popcorn 19:40, 01 lut 2016

Polinka, możesz posiać pietruszkę i marchewkę jak piszesz. Trzy krzaki koktajlowych też zmiescisz. Czy duże rosną- zależy od odmiany, ale zwykle duże, ponad 1,5 m w gruncie wysokości i ok 35-50 cm średnicy trzeba im zostawić. I nie mogą być ściśnięte żeby zapewnić im cyrkulację powietrza, wtedy rosną zdrowiej. Powodzenia

Gosia, za 3 tygodnie, jeszcze kupa czasu. Erotycznych? No fiesz

Madżen, linka do relacji z Wietnamu puszczę Ci na priv. Nt Tajlandii i Kambodży nic w sieci nie pisałam. Informacji jest mnóstwo, polecam relacje z podróży na forum fly4free.pl

Krysiu, okra do dostania z większości firm nasiennych, ostatnio w Auchan widziałam przynajmniej 2 producentów. W naszym ogrodniczym też jest. Jak nie kupisz daj znać to Ci kupię albo zostawię parę z moich nasionek

Bogdzia 19:44, 01 lut 2016

Karola co dzień jestem kilka razy , czytam .Macham.