Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Kruklandii 12:48, 22 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
a pokażesz swoją Heuflerianę? Ona bardzo duża rośnie? zastanawiam się bo z tego opisu to wynika, ze spora i mam zagwostkę gdzie ją dać

Która ładniejsza? Jesienna czy Heufleriana? sadzonki tej drugiej mam dorodniejsze w przesyłce

Jesienna jest większa, bardziej rozłożysta. No i ma limonkowy kolor.
Heufleriana jest bardziej strzelista i jest niebiesko-zielona.

Tu Heuflera z jesieni, ale ona była już sfatygowana dzieleniem

A tu z lata. Na słońcu jest bardziej zielona.

I tu masz w tle heuflerianę, a w prawym dolnym rogu młoda jesienna.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:42, 22 kwi 2021

Do góry
GorAna napisał(a)
Dorotko, ależ bogata i kolorowa wiosna u Ciebie
Nic tylko podziwiać....byleby jeszcze ciepło było
Dziękuję Ciepła nam wszystkim brakuje. Dziś miałam skończyć sianie warzyw, ale zrobiło się deszczowo i bardzo zimno. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - odpoczną mi nogi.

Ptasi gaj 12:40, 22 kwi 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

... takie fotki to mogę oglądać 24h

masz więcej

Aniu mój ogród to co pokazałam jest w słońcu więc jak tylko zrobi się cieplej i słońce świeci to od razu wszystko rusza.
Dziś chłodniej słonecznie, ale zimny wiatr.
Nie zrobiłam Narcyzow też mam ich sporo. Tulipany jak nie będzie dużego mrozu to powinny ładnie kwitnąć. W zeszłym roku mi omarsly w maju -8 10 maja.

Też wiśnia kilku i bez połonin zapowiada się ładne kwitnienie,ale wystarczy jedna noc na minusie inpo wszystkim.

Wiśnia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:37, 22 kwi 2021

Do góry
Monia Ostatecznie pepwnie, że można
Pierwszy plon rzodkiewki, zimno, słabo wiąże bulwy
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:34, 22 kwi 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Już nie mogę się doczekać
Dalej niech no dosyłają szybko resztę kompletu

No widzisz Daria, u mnie jak zawieje... Właśnie zmieniłam zdanie i zrezygnowałam z odbioru tych jutowych z Obi (chociaż są piękne ale jednak jutowe więc z deszczem różnie) i kupiłam polipropylenowy duży 160x230 z Casto. Wszędzie szukałam tego wzoru od kiedy zobaczyłam go na grupie ogrodowej na fejsie a tu nagle wyświetla mi się reklama Casto i ten dywan. Od razu kliknęłam Tak jak pisałaś wcześniej, wygrała moja praktyczna strona duszy
Dywan jest dwustronny wiec będzie można sobie zmieniać

Dzisiaj jade go odebrać ze sklepu

A ławka, którą nie dosłali okazała się w sklepie niedostępna i muszą ściągać z innego miasta, więc pewnie kilka dni to potrwa.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:33, 22 kwi 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Kochana też tak mam. Cały czas coś- cały czas nowy pomysł w głowie
Buziaki.
Ja już na jesień zaplanowałam co muszę przesadzić, a co rozmnożyć.
Bardzo spodobały mi się te kremowe prymulki. Jesienią je dzieliłam i wiem, że tej jesieni powtórzę ten zabieg.
Buziak

Słoneczny Ogród 12:30, 22 kwi 2021

Do góry
Prymulki mocno się rozrosły, wypuściły nowe sadzonki

Powojnik jak zwykle zaraz po wystartowaniu ma pąki

Nowy judaszek

Słoneczny Ogród 12:27, 22 kwi 2021

Do góry
Hiacynty mam je tu na lewym brzegu aż do płotu, muszę je przenieść w jeno miejsce.
Wszystkich razem kwitnących w ogrodzie mam 64szt
Tu właśnie na narożniku chcę posadzić tych 5 nowych lawend

Niektóre drobne się robią po latach , ale te różowe maja taki śliczny zielony paseczek

Te białe mam od 4 lat i nadal są pełne

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:27, 22 kwi 2021

Do góry

Widzę ją, wypuściła długi bicz.
A kwitła już u Ciebie?

W ogrodzie masz już bardzo kolorowo, pięknie
Miała kilka kwiatków, ale efektu nie było, bo ona mi chorowała.
Dziś rano było słoneczko i ciepło, a teraz jest straszna zimnica.

Słoneczny Ogród 12:20, 22 kwi 2021

Do góry
Wystarczył jeden dzień i kolejne hiacynty rozkwitły, pootwierały się te różowe z tyłu na 1 fotce

... o właśnie te

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:13, 22 kwi 2021

Do góry
W połowie marca pojawiły się mocno spóźnione przebiśniegi

Chciałabym ich więcej, ale nie mnożą się jakoś zbyt szybko. Nie spotkałam ich również w sprzedaży w lokalnym sklepie ogrodniczym
Udało mi się jednak kupić na lokalnym ryneczku od starszej pani trzy kępki przebiśniegów. Z racji zamarzniętej jeszcze ziemi wsadziłam je narazie do donicy
Ogród z koniczynką 12:04, 22 kwi 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Jolu, teraz nie trafiłam na larwy, oprysk zrobiony w marcu, no i teraz muszę powtórzyć jeszcze w kwietniu, pomimo, że nic nie znalazłam...bukszpan w obecnej chwili ani nie więdnie więcej, ani też nie przyrasta...stoi w miejscu..., a wygląda tak...

Czy będziesz uzupełniać /dosadzać/ uszkodzone buksy?
Masz je w trzech rzędach, czy tylko w dwóch? Jeżeli w trzech, i to środkowy zaniemógł, to wywaliłabym je w siną dal, przynajmniej nie roznosiłby choroby.

Gorzej jak w dwóch, obcięcie sfatygowanej części może poprawiłoby żywotność reszty, ale straciłabyś wizualnie. I tak źle i tak niedobrze.

Zakup nowych, do rozważenia- koszt równy byłby kosztom oprysku, tak myślę.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:02, 22 kwi 2021

Do góry
Jedną kępkę ciemiernika nie okryłam na zimę i kwiaty od grudnia cieszyły oko. Pomimo obfitych opadów śniegu kwiaty przetrwały

Reszta ciemierników wciąż pozostawała okryta od stycznia gałązkami świerka w obawie, że mróz i obfite opady śniegu zniszczą pąki kwiatowe

Zasadzony w domu do donicy czosnek miał już spory szczypior (świetny do kanapek)

Rukiew wodna na noc wnoszona do garażu a na dzień wystawiana do słoneczka ładnie się zazieleniła

Začínáme plánovat zahradu 11:57, 22 kwi 2021

Do góry
Dorii napisał(a)

Melduję że zamierzam podglądać, zapowiada się piękny ogród
Też nie mieszałabym traw na tej rabacie. Zimozielone masz bukszpany i jeden gatunek traw wystarczy. Ale dałabym jeszcze inne byliny do towarzystwa szałwi. U siebie mam rabatę że stipą i szałwią karadonna. Mam tam jeszcze odętkę, przegorzana i lilię Easy Waltz. Są też fioletowe czosnki. Miałam jeszcze dosadzić jeżówkę Sunseekers Rainbow ale chyba już mi się nie zmieści. Zobaczymy po sezonie bo rabata stworzona jesienią. Moim zdaniem pięknie by się komponowała z szałwią karadonna.
Przydało by się też coś wczesną wiosną. Polecam tulipany botaniczne.

Děkuji! záhonek u terasy už mám skoro hotový. (ještě chybí dosadit pár travin "ponytails" vzadu a dosypat do záhonku kůru.
Zasadila jsem tam buxusy, stipy "ponytails" a šalvěje "caradonna". Pak k nim chci ještě zasadit okrasné česneky allium "purple sensation". Možná zkusím zasadit i nějaké ty tulipány.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 11:49, 22 kwi 2021

Do góry
Przez pierwsze dni marca było zimno i ziemia wciąż była zamarznięta. Na oczku wodnym wciąż utrzymywał się gruby lód

Krokusy czekały w blokach startowych na cieplejsze dni

Słoneczny Ogród 11:44, 22 kwi 2021

Do góry

Moje zakupy
Dwie magnolie zakup sprzed kilku dni Leonard messel i Rustica Rubra
Judaszowiec Avondale
Dereń pagodowy
Azalia japońska
Monarda
Jeżówka Milkschake
Serduszka okazała
Lawendy 5szt
Budka dla pełzacza (to ta trójkątna) i budka dla małych ptaków

Fajne zakupy

Co do magnolii - Leonarda posadź w miejscu gdzie nie będzie wiało ,
posadź tam gdzie będzie miał ciepło ,
Mój Leonard - jest w złym miejscu i ciągle marznie
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:39, 22 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
jak się nie pamięta, co gdzie jest
to jedno na drugim

rusza

siewki cisów wspaniale rosną

złapałam motyla

Irenko ,

Tez bym tak chciała
cudnie
a od przybytku głowa nie boli hihihi
tym bardziej jeśli chodzi o roślinki hihihi
Początki zmagań 11:38, 22 kwi 2021

Do góry
Potrzebna mi pomoc postanowiłam dokończyć taras i stawiam ściankę z osb i pod spodem ma być donica tylko czy zostawić kolor taki jak jest i donicę zrobić ciemną ,a może płytę pomalować na czarno a donica jasna . Może ktoś ma pomysł ?
Liliowo i kolorowo:) 11:37, 22 kwi 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Oj na wielu i jeszcze troche zostało ale pandemia nas tez przychamowała, po drugiej dawce szczepionki będziemy juz bardziej bezpieczni, teraz sie jeszcze chronimy a nie wszystko da się kupic przez internet czasami musze np. plytki na schody zobaczyc, dotknac.

A to czesc wiaty, jeszcze pokrycie dachowe i oblachowanie, juz cały material czeka ale po drugiej dawce dopiero bedzie konczył bo pomoc syna potrzebna.

Danusiu

Ale masz ładnie
Ptasi gaj 11:36, 22 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj piękna pogoda kilka dni ciepelka i wszystko śmiga, ale daleko nam do wzrostów z południowej Polski.

Zaglądałam dzisiaj do innej roślin cieszę się że no gillenia trójlistkowa i stipulata wychodzi. Mam kilka krzaków od jesieni i bałam się że nie przeżyje zimy a jednak wszystko jest ok.
Jeżówki też prawie wszystkie odbijają to będzie kolorowo.

Bergenia od kilku lat nie kwitła w tym roku ruszyła

Motyle już się uganiają. Widziałam dzisiaj ważki

... takie fotki to mogę oglądać 24h

masz więcej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies