Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Magdalenka 13:38, 20 lip 2021

Witaj Zuzanno.
Obserwuję od początku Twoje ogrodowe poczynania, muszę przyznać, że z niecierpliwością czekam na Twoje kolejne wpisy i zdjęcia.
Bardzo podoba mi się Twoja leśna rabata, drewno w ogrodzie...
Z jakiego drewna jest płot? Czym zaimpregnowany? Wygląda tak naturalnie.
Pozdrawiam, Magda

edi75 13:48, 20 lip 2021

Kocurek fajniutki
Nowe nasadzenia również
antracyt 22:00, 20 lip 2021

Magdalenka napisał(a)

Witaj u mnie Magdo To co piszesz jest bardzo miłe. Drewna rzeczywiście u mnie sporo, bardzo je lubię, a przy okazji daje dom wielu mieszkańcom ogrodu. Ten płot ze zdjęcia to akurat marketowy zwyklak sosnowy, obawiam się, że nie będzie zbyt trwały. Jeszcze nie jest zaimpregnowany (niezbyt to rozsądne), ale mam problem z decyzją co do koloru. Chciałam antracyt, ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie będzie zbyt ponuro z siniejącym obok "płotem" z drewna kominkowego. No więc jest sobie na razie taki naturalny.
Dalie dla Ciebie, "podróbka" Cafe au Lait
antracyt 22:17, 20 lip 2021

edi75 napisał(a)
Kocurek fajniutki
Nowe nasadzenia również

Kocurro dziękuje za komplement
Muszę się przyznać, że od zawsze byłam psiarą i nie chciałam kota w domu. Jak się już pojawił to traktowałam go raczej ozięble, a on akurat na mnie się "uparł". Łaził za mną, wymuszał uwagę, a jak go ignorowałam i nie chciałam pogłaskać, to podgryzał mi kostki. Od tego czasu sporo się zmieniło i głaskanie ma zagwarantowane bez podgryzania
Mgduska 10:29, 21 lip 2021

Zuza, zrobiłam zdjęcia mojej kastry obudowanej drewnem, ale są bez sensu, bo moja kastra stoi na tarasie, a Twoja jest wkopana, więc na nic Ci takie fotki
Psia morda piękna i kocurro piękne, rabata piękna - i ten dereniek - mniamuśny
Strasznie mi brakuje sadzenia, tworzenia nowych rabat itd. A z drugiej strony, myśl o kopaniu w mojej ziemi męczy mnie samym już pojawieniem się. Och, żeby to tak można było po prostu wziąć szpadelek i kopać - a nie walczyć z koszmarną gliną poprzetykaną kamieniami...Stąd moja miłość do małych kopareczek, oglądam się za takimi
antracyt 13:12, 21 lip 2021

W razie czego zapraszam do mnie, ziemię Ci udostępnię, zrobisz sobie rabatkę Kopareczka nie będzie potrzebna, chociaż kamieni na pewno sporo wyciągniesz.
Skoro kastry wkopanej nie masz, to rzeczywiście nic mi po zdjęciu. Zresztą już wiem jak moją wykończę, tylko rąk i narzędzi mężatego potrzebuję

Kilka aktualnych zdjęć różanki wstawiam. Muszę tam z sekatorem wskoczyć, bo suche resztki straszą, albo przygniatają to, co warto pokazać.
antracyt 13:21, 21 lip 2021

Mgduska 14:11, 21 lip 2021

Ładnie
April 15:04, 21 lip 2021

antracyt napisał(a)

Piękna ta glediczja. Nie miałam pojęcia że takie są. Posadziłaś już? Ciekawa jestem jak się wpisała.
Też kupiłam dwie glediczje ale żółte, Stardast. Jeszcze nie posadziłam, ciągle się koncepcje zmieniają.
antracyt 18:24, 21 lip 2021

Posadziłam od razu po zakupie, ale na razie nie bardzo jest co pokazywać. Glediczje malutkie a wokół nic Rosną z dwóch stron furtki na nowej części. Mają stworzyć bramkę i przysłonić okna u sąsiadów naprzeciwko. Tam na razie pustawo, prócz żywopłotu z irgi i pigwowca jest tylko trawa. Do tej części ogrodu jeszcze nie doszłam z nasadzeniami i raczej szybko się to nie zmieni.
Zdjęcia bardzo robocze, na otoczenie i chwasty za płotem nie patrzymy