Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Szmaragdowy Zakątek 20:41, 22 mar 2014

Do góry
Luki - takie właśnie ci kuleczki potrzebne...a ile to roboty...wsiadasz w samochód...170km na północny-zachód...i już bukszpaniki są twoje!!!

Margarete - Małgoś...pracowita mróweczka mówisz.....moi znajomi się śmieją, że ja zaprzeczeniem jakiejkolwiek logiki jestem, bom ja urodzona w niedzielę...ha ha
Moja codzienność - ogród Oli 20:37, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no no a jaka rabata przy okazji powstała, nie opłaca się przecież trawnika siać

no jasneee będzie obsadzona po całości
Moja codzienność - ogród Oli 20:29, 22 mar 2014

Do góry
No no no a jaka rabata przy okazji powstała, nie opłaca się przecież trawnika siać
Ogród cioci 20:26, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No Gosiu teraz to wygląda perfekcyjnie I teraz mogę się przyznać, że od początku przeskadzały mi te krzywe linie na rabatach, ale jakoś tak głupio było mi się odezwać, a doszedłem do wniosku, że pod wpływem ogrodowiska linie same się wyprostują i nie ma się co odzywać.
Ciurkadełko też wyszło zacnie. Jak chcesz zrobić nocne zdjęcie musisz posawić aparat na statywie, albo jakimś krześle, pudle, czymkolwiek byle się nie ruszał, a wiadomo rączki zawsze troszke się trzęsą, tym bardziej po pracach w ogrodzie
Trawnik kradne dokłądnie tak jak ty powoli i skutecznie

Tych lini nie wyprostowałam wcześniej bo kręgosłup nie pozwalał a synuś dopiero w sobotę jest w domu.
Mam statyw ale nie pomyślałam Jutro zrobię ze statywem
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:26, 22 mar 2014

Do góry
No i tego się obawiałem, że bęa jakieś ciemne żurawy
Żuraweczka to Solar Power
Pierwsza żurawka to prawdopodobnie Mahogany a druga Can Can, ale brakuje mi na niej marmurku chyba, że to Chocolate Ruffles. Jeszcze poszperam i potwierdze
Ogród cioci 20:21, 22 mar 2014

Do góry
No Gosiu teraz to wygląda perfekcyjnie I teraz mogę się przyznać, że od początku przeskadzały mi te krzywe linie na rabatach, ale jakoś tak głupio było mi się odezwać, a doszedłem do wniosku, że pod wpływem ogrodowiska linie same się wyprostują i nie ma się co odzywać.
Ciurkadełko też wyszło zacnie. Jak chcesz zrobić nocne zdjęcie musisz posawić aparat na statywie, albo jakimś krześle, pudle, czymkolwiek byle się nie ruszał, a wiadomo rączki zawsze troszke się trzęsą, tym bardziej po pracach w ogrodzie
Trawnik kradne dokłądnie tak jak ty powoli i skutecznie
Szmaragdowy Zakątek 20:15, 22 mar 2014

Do góry
Kawał solidnej roboty Kulkowanie wyszło wzorowo, takie kuleczki właśnie są mi potrzebne
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:00, 22 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Twój stawik wygąda tak jakby był tam od zawsze, a to świeżutkie dzieło
Doczekaliśmy się przwdziwej wiosny, tak powinno być zawsze

Tak to chyba najpiekniejsza pora - choć jakbym miała wybrać ulubiony miesiąc to byłby nim maj
Jak sie cieszę na taka opinie o stawiku - najtrudniej jest zrobic cos nowego co od razu wygląda na stare i z historią Fakt że zrobiony był w miejscu gdzie już sporo dorodnych roślin rośnie ale i tak się cieszę
Ptaki mają chopla na punkcie płycizny, aż musze się zastanowic jak ten mostek położyć by jej nie zakryć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:59, 22 mar 2014

Do góry
Krysiu teraz zacznie się lepszy etap, czyli sadzenie nowych roślin Zapraszam na kolejne etapy.
Teraz migusiem do ogrodu bo dnia braknie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 22 mar 2014

Do góry
Ja wiedziałem, że to się źle skończy, ale pilnie potrzebna pomoc
Zakupiłem sobie dzisiaj takiego pięknisia
Teraz pytanie jaki trzeci stożek kupować? Mniejszy od tych dwóch, czy dopasować wysokość po środku ?
Podkreślam, większego nie planuje bo byłbym bankrutem, a reszta rabaty była by bez roślin

Kupiłem też śliwe Pissardi, jdnak troszke za wysoka, ale już trudno.
Proszę o opinie bo będę dzisiaj sadził
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:45, 22 mar 2014

Do góry
Postępy to ja szczególnie czuje w kościach
Właśnie uciekam na szkółko branie po drzewo, będę dumal czy brać buka Tricolor czy śliwe Pisardi. Liczę, że jeszcze coś sensownego się nawinie, ale jadę z żelazną listą i nic z poza niej w moim 'koszyku' nie wyląduje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:23, 22 mar 2014

Do góry
Dominiko oo włąśnie i o to chodzi o tych starych przerośniętych krzewach trzeba zapomnieć, a zmiany mają być 100%, czy na lepsze? to się okaże po wszystkich nasadzeniach

Marzenko na żywo też nie wygląda najgorzej o dziwo przytne z osobn każdą gałązke, aby się ładnie zagęścił i dopiero po przyrostach będę prosto formował.

Agata tujasy troszke ciężkie były nie powiem, ale jakoś je przewlokłem po ziemi Wyglądają teraz fatalnie... potrzebują czasu na zagęszczenie i będą ładne. W plecki mniej boli, ale podlewać trzeba baaardzo często. Królem nie jestem co najwyżej mam sąsiada o takim nazwisku Przypomniałąś mi, że nie oczyściłem 99 sadzonek żurawek, kolejne zadania na jutro dochodzą.
Zamiast się w weekend wyspać trzeba wcześnie wstać

Aniu mirt stał w zbyt ciepłym pokoju i zgubił większość liści, ale podetne i powinien ładnie się zazielenić zawsze tak robie i działa, a gałązki będą jak znalazł

Druga Aniu dziękuje za gratulacje Pytaj o żurawki może będę znał.
Na żywo to ja zmiany widze bo bardzo łyso się zrobiło dobrze, że żywopłocik doszedł terminowo przynajmniej nie straszy pustką
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:11, 21 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Patrząc na tą gline to tak sobie myśle, że moje piaski nie są takie złe
Najbardziej spodobało mi się jednak słówko 'wymerdać ziemie' trzeba dopisać do zwrotów ogrodowiskowych

To jeszcze jedno doczytałam dzisiaj................ golaska wrzosów......też mi się spodobało
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 21 mar 2014

Do góry
Aniu ja mam mirt w doniczce, ale po zimie wygląda bardzo marnie, jak ładnie odbije to dam znać hodowany jest właśnie do celów 'gałązkowych'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:42, 21 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu kolejna cudowna krokusiarnia nie dziwie się, że ten pasiasty ulubiony, jesienią muszę sobie takie posadzić w dużej ilości
o ile dobrze pamiętam to sadziłam jesienią je jeszcze, ale gdzie, nie pamiętam być może w trawach bo tylko tam jeszcze są w trakcie wychodzenia. One naprawde są śliczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:42, 21 mar 2014

Do góry
Aniu ale cię opanowało różane szaleństwo, na szczęście mnie do nich w ogóle nie ciągnie, a nawet gdyby to będę się bronił ręcami i nogami będę podziwiał u Ciebie ogromne ilości pięknego kwiecia .
Jak ja bym chciał mieć taki trawnik u mnie nie będzie co kosić jeszcze co najmniej przez miesiąc.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:38, 21 mar 2014

Do góry
Oczywiście każdy z osobna będzie wnikliwie przeanalizowany pod kątem cięcia, aby najlepiej się zagęściły
Jutro posadze chyba liliowce i nowe drzewo na końcu rabaty i kusi mnie skoczyć się do szkółki z bylinami. Zobacze jak czasowo się wyrobie
Trwa również debata nad lampami, ale ta blisko bukszpanów musi zniknąć bo będzie wyglądać pokracznie przy szczepionej trzmielinie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:32, 21 mar 2014

Do góry
O mamuniu kolejna cudowna krokusiarnia nie dziwie się, że ten pasiasty ulubiony, jesienią muszę sobie takie posadzić w dużej ilości
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:29, 21 mar 2014

Do góry
Patrząc na tą gline to tak sobie myśle, że moje piaski nie są takie złe
Najbardziej spodobało mi się jednak słówko 'wymerdać ziemie' trzeba dopisać do zwrotów ogrodowiskowych
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:19, 21 mar 2014

Do góry
Twój stawik wygąda tak jakby był tam od zawsze, a to świeżutkie dzieło
Doczekaliśmy się przwdziwej wiosny, tak powinno być zawsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies