Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

malgorzata_s... 20:14, 22 mar 2014

anna_g napisał(a)
Gosia !!! No naprawdę że jest różnica - mnie się wydawało że już jest ładnie ale przy porównaniu jak było i jak jest to jest super.... wyrównanie zrobiło fantastyczny efekt i ciurkadelko też pasuje. Bardzo dobrze Wam to wyszło - Tobie i wszystkim pomocnikom
A propos kradnięcia trawnika to mój eM mówi dzisiaj do mojego Teścia "wiesz co - jeszcze kilka lat i ta grządka to będzie do połowy ogrodu bo co roku jest jakaś szersza" Na co mój teść - "no i bardzo dobrze"
Pięknie dzisiaj było Ja też pracuję na kolanach - kucanie mnie już troche męczy - cóż starość nie radość mam podkładkę i jest mi wygodnie Dzisiaj wertykulowaliśmy.
Oglądnęłam "twojego dziadka" przyozdobionego kwiatami - bardzo mu do twarzy Pozdrawiam ciepło

Aniu pomocnicy też zadowoleni Dziadek chyba też A trawnika ja już mam malutko a jeszcze coś czuję że ubędzie
Luki 20:21, 22 mar 2014

No Gosiu teraz to wygląda perfekcyjnie I teraz mogę się przyznać, że od początku przeskadzały mi te krzywe linie na rabatach, ale jakoś tak głupio było mi się odezwać, a doszedłem do wniosku, że pod wpływem ogrodowiska linie same się wyprostują i nie ma się co odzywać.
Ciurkadełko też wyszło zacnie. Jak chcesz zrobić nocne zdjęcie musisz posawić aparat na statywie, albo jakimś krześle, pudle, czymkolwiek byle się nie ruszał, a wiadomo rączki zawsze troszke się trzęsą, tym bardziej po pracach w ogrodzie
Trawnik kradne dokłądnie tak jak ty powoli i skutecznie
Mala_Mi 20:25, 22 mar 2014

Gosia.... ogród masz z łukami.. i fajnie jak one zostaną tu i tam Tylko jak dla mnie za dużo esów i floresów... pomijam niewygodę przy koszeniu..
To rysunki odręczne.. i nie wiem czy coś z tego zrozumiesz... zielona linię rysowałam pomocniczą by uchwycić jedna linię pomiędzy skrajnymi rabatami.. i do pergoli..
Ja bym to tak zrobiła... będzie trochę łuczków, a mniejszy wizualny chaos.. z tym chaosem u siebie też walczę sukcesywnie.. bo na początku miałam też tak esowato I lubię zakola
Na pierwszym foto można prosto do końca, albo takim łukiem od kostki.. Ważne by utrzymać jedną linię wszytkich rabat.. nawiaze to wtedy do lewej strony... a zatoczka taka bardzie płynna.

Gosiu ja projektować nie umiem.. ja jak już coś zrobione to dopiero widzę, że coś mi nie gra.. dlatego u siebie najpierw robię , a potem poprawiam

Idziesz w dobrym kierunku i pasuje iść tą drogą dalej.. jest super.. brawo dla całej ekipy

Wiem, że masz tam na zakolach różne rzeczy.. wiec może tylko wyrównać linię i łagodniejsze zakola.. płynne bardziej.. sorki .. że się wtrącam.. u siebie też ciągle czekam, by ktoś coś mądrego podpowiedział..
malgorzata_s... 20:26, 22 mar 2014

Luki napisał(a)
No Gosiu teraz to wygląda perfekcyjnie I teraz mogę się przyznać, że od początku przeskadzały mi te krzywe linie na rabatach, ale jakoś tak głupio było mi się odezwać, a doszedłem do wniosku, że pod wpływem ogrodowiska linie same się wyprostują i nie ma się co odzywać.
Ciurkadełko też wyszło zacnie. Jak chcesz zrobić nocne zdjęcie musisz posawić aparat na statywie, albo jakimś krześle, pudle, czymkolwiek byle się nie ruszał, a wiadomo rączki zawsze troszke się trzęsą, tym bardziej po pracach w ogrodzie
Trawnik kradne dokłądnie tak jak ty powoli i skutecznie

Tych lini nie wyprostowałam wcześniej bo kręgosłup nie pozwalał a synuś dopiero w sobotę jest w domu.
Mam statyw ale nie pomyślałam Jutro zrobię ze statywem
malgorzata_s... 20:29, 22 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Gosia.... ogród masz z łukami.. i fajnie jak one zostaną tu i tam Tylko jak dla mnie za dużo esów i floresów... pomijam niewygodę przy koszeniu..
To rysunki odręczne.. i nie wiem czy coś z tego zrozumiesz... zielona linię rysowałam pomocniczą by uchwycić jedna linię pomiędzy skrajnymi rabatami.. i do pergoli..

Wiem, że masz tam na zakolach różne rzeczy.. wiec może tylko wyrównać linię i łagodniejsze zakola.. płynne bardziej.. sorki .. że się wtrącam.. u siebie też ciągle czekam, by ktoś coś mądrego podpowiedział..

Aniu już widzę i tak będzie Wielkie dzięki za sugestie Jesteś kochana
bartek_luberda 20:38, 22 mar 2014

Gosia fajną masz tą różową ekipę
malgorzata_s... 20:39, 22 mar 2014

bartek_luberda napisał(a)
Gosia fajną masz tą różową ekipę

Beatko dzisiaj męska bardziej była ale równie wesoła
alinak 20:48, 22 mar 2014

Gosia dziewczyny maja racje ja tez esy lubię ...ale co za dużo ....to się nazywa za dużo dwa grzybki do barszczu ...im łagodniejsze łuki i mniej esów tym bardziej elegancko ...
I jak dobrze że jest Ekipa ....praca radośniejsza
ANIA 20:48, 22 mar 2014

Gosiu co za wiosenne zmiany na Twoich rabatach. 0j dzieje się u Ciebie dzieje.
malgorzata_s... 20:50, 22 mar 2014

alinak napisał(a)
Gosia dziewczyny maja racje ja tez esy lubię ...ale co za dużo ....to się nazywa za dużo dwa grzybki do barszczu ...im łagodniejsze łuki i mniej esów tym bardziej elegancko ...
I jak dobrze że jest Ekipa ....praca radośniejsza

Alinko plan Ani zaakceptowany i zaklepany przez Emusia. Będzie kolejne prostowanie