A tu pomylone, czosnki 'Purple Sensation'. Wg mnie to może być odmiana 'Purple Rain'. Reklamowałam, na jesień mam dostać nowe cebulki, poprawnej odmiany. Te mi się tak średnio podobają, są zbyt ażurowe, słabo widoczne na tej rabacie, na której mam je posadzone. Muszę je stąd wysadzić jak przekwitną i znaleźć nową miejscówkę.
Gosia to anchusa azurea London Royalist. U mnie 3 sezon. Miała być wysoką rośliną i posadziłam ją za ostróżkami i prawie jej nie widać. Co prawda z roku na rok jest większa i być może osiągnie swoje rozmiary. Kwiat jest śliczny, długi, liści prawie nie widać. Po kwitnieniu spróbuję jej zmienić miejsce.
Ten kuklik czerwony to siany z nasion Blazing Sunset. Uwielbiam go. Pełnik to Golden Queen. Co roku jest wyższy, ale jak na razie nie rozsiewa się. W ubiegłym roku zapomniałam zebrać nasiona, a chciałabym mieć go więcej. Przetacznik ząbkowany Venice Blue. Pełnik rośnie przy szałwii i nie specjalnie go podlewam. Tyle co potrzebuje szałwia.
Piękne zdjęcia z ogrodu, te z roślinami i te ze zwierzakami.
Kacze opowieści zabawne, zmyślne te Twoje kaczuchy, można książeczki dla dzieci o nich pisać.
Śniadaniówki bardzo fajne, takie eko.