Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:55, 06 maj 2021

Do góry
Pogoda to już zwariowała na całego jak nie deszcz to wiatr hula ,że ho ho...

Ja się pytam gdzie ta wiosna radosna?

zdmuchiwało kota z drogi myślałam ,ze mi go w pole wywieje

Zielonym do góry... 12:50, 06 maj 2021

Do góry
przesadziłem trochę hibiskusów pomiędzy derenie..zobaczymy jaki będzie efekt.

i inne takie...ciemierników nei mam bo jak zobaczyłem ceny w LM to mnie zmroziło
Zielonym do góry... 12:47, 06 maj 2021

Do góry
no i inne pobudki...

klonik sie budzi..

stipa ładnie przezimowała..chyba żadna mi nie wypadła mimo takiej zimy..smiem twierdzić że okreslenie jednoroczna jest na wyrost bo u mnie wieje, zimno było etc a wszystkie ładne.

stokroty się rozsiały...mam nadzieję że nie będą takie wielkie jak rok temu
Sezon 2017 u Hanusi 12:47, 06 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, no właśnie, do żadnego sa teraz nie mam serca. Najlepszy na to byłby ogrod, a tu cały tydzień zmienna = wiatr i deszcz. Żeby było ciepło musi to się przewalić.

Elisko, lecę podziwiać.

Trzymajcie się płota, bo za oknem wiatr i słota.[Ciekawe, czy brzoskwinie zawiążą owoce?

u mnie piękne słoneczko ale wiatr taki ,że nic nie da się zrobić.Podlałam donice i wróciłam do domu
Zielonym do góry... 12:43, 06 maj 2021

Do góry
za to już powoli konkurencja się rozwija..Ola po raz pierwszy mam nadzieję że będzie oczy cieszyć..wieje u mnie strasznie i ciezko wyostrzyć zdjęcie
Ogród Basi 12:42, 06 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Mieszanie kompostu.

Basiu...ja ciągle oczami wyobraźni widzę tu Twoje drzwi... Pięknie masz tak czyściutko na rabatkach i ogólnie też, aż chce się spacerować...
Zielonym do góry... 12:40, 06 maj 2021

Do góry
Pissardi jeszcze tydzień temu..teraz już powoli kończy błyszczeć..

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:39, 06 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

a soulongeana pachnie niesamowicie, z daleka ją czuć

Piękna
Ile ona ma lat?

Kupilam maleństwo takie z1m ma 3 pąki...nie wiem czy doczekam ,takiego drzewka jak twoje
Zielonym do góry... 12:37, 06 maj 2021

Do góry
Witam sie w nowym roku

sen zimowy się skończył...

zaległa wczesna wiosna
Ogród zielonej AniaK 12:20, 06 maj 2021

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
]

Piękny ten różanecznik, pamiętasz odmianę ?
Przerwa na kawę... 11:59, 06 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Mi to rondko też się tak kojarzy. Uwielbiam te tulipany. Są niezawodne. EE są tu dwu i trzyletnie, niewykopywane w ostatnim roku. Za to Flaming Purissima tu na rondzie jest świeży ale przed rondem mam go na innym skrawku i tam kwitnie przepięknie od 2 sezonów bez wykopywania a cebulki są sprzed 3 lat. Jest ich co roku nieznacznie mniej i pewnie za rok znikną ale to i tak dobry wynik, 3 sezony.

Inka, pokaż fotkę Twojego Salmona

U mnie Flaming Purissima rośnie razem z EE, bardzo ładny duet. Zdziwiło mnie, że obie odmiany są tak wysokie i mają ogromne kwiaty Flamingi niesamowite w swojej zmienności kolorów..
Dobra wiadomość, że tak fajnie powtarzają
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:52, 06 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Zdjęcia zachwycające. Zastanawiam się, jak można ogarnąć 3.000 tulipanów i wiedzieć, co jest czym i gdzie posadzone, Basiu jesteś niesamowita. 'Salmon van Eijk' zaskoczył mnie szczególnie swą delikatnością koloru i kształtem.

Martka, zrobiłam sobie ściągę każdej rabaty jak sadziłam Fotka + opisy I tak w każdym miejscu.
To mój taki eksperyment z tulipanami, bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia w ogrodzie. Już teraz widzę, które mi się najbardziej podobają, takie będę dosadzać, i taka ściąga z nazwami będzie mi bardzo pomocna przy planowaniu kolejnych zakupów. Wydaje mi się, że inaczej nie byłoby to do ogarnięcia

Znowu na wsi 11:51, 06 maj 2021

Do góry
Próbuję coś wymodzić pod sosną, idzie mi powoli. Dziś znowu dzień mało sprzyjający pracy w ogrodzie. Wietrzysko straszne, pies "cały nerwowy".

Znowu na wsi 11:47, 06 maj 2021

Do góry
Moja ulubiona dłuuga perspektywa

Kwitnie śliwa Pissardi

Porzeczka krwista

Magnolia jeszcze w różu

Znowu na wsi 11:42, 06 maj 2021

Do góry

Barwinek o pełnych kwiatach posadzony w zapomnianym i przez długi czas zarośniętym kącie ogrodu wykazał się mocną chęcią przeżycia. Teraz tworzy fajną kępę.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 11:37, 06 maj 2021

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Młoda Stipa ma sie całkiem dobrze,ale starsze okazy ucierpiały podczas zimy i są do usunięcia część już wydałam...

Kancik w części zrobiony a na resztę nie pozwala pogoda zimno,wietrznie,byle jak

Pissardii kwitną choć nie wszystkie obficie..co może być powodem??

Trzcinniki KF już spore jak na te warunki,tulipany w kiepskiej formie.Trzeba je w tym sezonie wykopać

Sylwia w tym roku wszystko opóżnione przez pogodę
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 11:36, 06 maj 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Śliczne te twoje Salmony. Moje były inne. Nie miały w sobie tego kremu po bokach. Po całości miały taki łososiowy kolor, lekko rozbielony. Mam wrażenie, że co sprzedawca to inna bajka z tymi cebulkami. Teraz też 1-2 pomyłki mam.

inka74 napisał(a)
Basia, a ty przypadkiem w podpisie nie pomyliłaś Salmona z Apricotem? Porównuję do moich i dla mnie to jest Salmon... A ten drugi Apricot...

Wiecie jak to jest z tymi zdjęciami, nie zawsze kolory wychodzą takie same jak są w rzeczywistości To zależy od pory dnia, operacji słonecznej czy też umiejętności fotografa Na pewno nie pomyliłam zdjeć czy podpisów, moje 'Salmony van Eijk' są dokładnie takie same kolorystycznie i kształtowo jak tutaj, więc myślę, że mam dobrą odmianę.

'Salmon Van Eijk' - kojarzy mi się z wydmuszkami z jajek, nawet kolor podobny

'Apricot Beauty' - mam ich około 200 sztuk w ogrodzie, w różnych miejscach, od różnych dostawców, wszystkie wyglądają bardzo podobnie. Są lekko różowe, w środku morelowe, jak się zamkną, to ten róż blednie i staje się morelowy, bardzo zmienny kwiat. Kompletnie nie potrafię oddać jego prawdziwego koloru na zdjęciach
Znowu na wsi 11:35, 06 maj 2021

Do góry
I obrazki z własnego kawałka przyrody

April podbija las... 11:28, 06 maj 2021

Do góry
Kurcze, ale super zakupy...ja w weekend podjadę do ZP,ale pewnie wyjdę z pustyni rękoma bo mi się ciężko zawsze zdecydować co chcę
A Ty co tam kupiłaś? Może coś mi w oko wpadnie

Te wysokie to kukliki??
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:12, 06 maj 2021

Do góry
Milka- Magnolia nareszcie na zewnątrz, ale co się z nią nalatałam

Basia_KRK- Tak,Princess of Wales ma cały czas taki niewielki krzaczek. Śliczna ta Twoja rabata

Anna_ogrodni...
Niestety, Princess of Wales nie pachnie. Przynajmniej,ja się nie dowąchałam Natomiast jest jedną z najzdrowszych różyczek.
Mam różową magnolię od 20 lat, różnie bywało, czasem przymrozek liznął kwiaty. Ale spektakl, który daje wiosną, jest wart wyczekiwania do następnego roku
A w tym roku, jest dodatkowo zestresowana zimnem, więc pachnie, jak nigdy dotąd

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies