Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:11, 13 sie 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)

Katarzyna ma i limki piękne i bujne .Udało jej się też wyhodować własnoręcznie
Pozdrawiam Tess

Dzięki Marta za odpowiedź w moim imieniu dobrze, że Ktoś jeszcze czuwa nad moim wątkiem
Wyhodowane z tegorocznych patyków limki pójdą na rabatę zamiast Grandiflora zaskakujące jest to, że jedna z sadzonek już w tym roku zakwitła chyba wyspecjalizuję się w horti z patyków ))
Pozdrawiam ciepło!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:08, 13 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Pięknie, napatrzeć się nie mogę na Twój ogród, Kasiu. Hortensje wspaniałe, choć zamiast limek są Grandiflory.
Ciekawa jestem ogrodzenia z cegieł. Kiedy rusza budowa ogrodzenia?
Buziam

Tessiu dziękuję pięknie to mam nadzieję, że kiedyś będzie Horti mają się całkiem dobrze, na narożnej rabacie 2 Grandiflora wymienię na Limki żeby było spójnie, a Grandiflora pójdą do swoich sióstr w inne miejsce ale to pewnie już na wiosnę.
Budowa ogrodzenia już ruszyła został wylany fundament z B20, wymurowane są ścianki fundamentowe, no i teraz wreszcie pójdzie w górę cegła... jak tylko nie będzie padać
Buziaki!
Ogród nad Rozlewiskiem 19:04, 13 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Na fejsie nie bardzo umiem się poruszać. Wstyd jak beret...

No co Ty!! Teresko!! Jaki wstyd!!

Ja też nie.!! Pomyśl o tym ile innych rzeczy potrafisz!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:20, 12 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Pięknie, napatrzeć się nie mogę na Twój ogród, Kasiu. Hortensje wspaniałe, choć zamiast limek są Grandiflory.
Ciekawa jestem ogrodzenia z cegieł. Kiedy rusza budowa ogrodzenia?
Buziam

Katarzyna ma i limki piękne i bujne .Udało jej się też wyhodować własnoręcznie
Pozdrawiam Tess
Blaski i cienie nowego życia 21:08, 12 sie 2013

Do góry
Irenko, Tess, Ewciu-pozdrawiam

Grażynko- to jest horti ogrodowa.
http://www.fuchsiahybrida.pl/
kupowałam u nich pierwszy raz ale nie jestem zadowolona z roślin, był też pechowy okres wiosenny- może dlatego, były to sadzonki nie kwitnące.
Horti trzymam w donicy, nie daję do gruntu bo chcę ją przechować zimą w garażu, żeby kwitła za rok.

Bukietowe masz bardziej pewne, ale za to inne kwiatostany.
Jeśli kupić ogrodówki, to lepiej już kwitnące-są dobrze pędzone i mają ładne kwiatostany.

Trochę nieskładnie popisałam ale mam nadzieję że się pokapujesz o co mi chodziło

Ogród średniowieczny i nie tylko 16:42, 12 sie 2013

Do góry
Marku, średniowieczny - cudo
Gratuluję sukcesów w rozmnazaniu róż.
Blaski i cienie nowego życia 16:30, 12 sie 2013

Do góry
cudna ta You&Me Forever
Ula, czy ty juz pokazywałaś gotową rabate hortensjową? Bo nie mogę znaleźć.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:28, 12 sie 2013

Do góry
No właśnie chciałam, żeby takie "angielskie" moje były
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:10, 12 sie 2013

Do góry
Madżen, eM nie wie w co ręce wsadzić (choć emeryt), więc raczej produkcją podpór się nie zajmie
Ale Kasia WB napisała u mnie, że takie podpory, w trzech rozmiarach, kupiła w Juli.
Tylko że są czarne, nie tak pieknie zardzewiałe jak moje.
Rany, ile ja siem musiałam nagimnastykować, żeby eMa odwieść od ich pomalowania Wziął się i uparł, że takie zardzewiałe to nie mogą przecież być
W Gąszczu u Tess 15:40, 12 sie 2013

Do góry
Witaj Tess ogród wybujał pięknie gratuluję sukcesów w hodowli, imponujące
mam takie podpory jak Twoje do róż, kolor czarny, jakby co to są do kupienia w sklepie Jula w 3 wysokościach
Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 12 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Irenko, czy to cprysiki nutkajskie Pendula?
Bo jesli tak, to obawiam się, że za gęsto posadziłaś. One dorastają do 15 metrów wysokości, a i objętości sporej są.

Tereniu, tak, to one
my wszystkie drzewa podcinamy bardzo wysoko, one też będą podcinane i góra tylko ma zwisać, tak samo robimy z innym okazami, aby dołem tworzyć inne piętro
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 12 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, czy to cprysiki nutkajskie Pendula?
Bo jesli tak, to obawiam się, że za gęsto posadziłaś. One dorastają do 15 metrów wysokości, a i objętości sporej są.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:34, 12 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tess pocieszę Cię, że ja też już nie łapię Głowię sie gdzie przetaczniki i perowiskia poszły.... Dumam i nadal nie mam koncepcji
A na Finkę mam focha, czekam na jej sklep interentowy aby zobaczyć co ma w ofercie a wydają pieniądze gdzie indziej a wolałbym u Marty!!! foch!!

Marzenko, ty 10 minut i u mnie i klarownie pokażę
perovskia odczuła przesadzanie, mimo p[odlewania, ciut smętna;(

to właśnie Marcie powiedziałam, ruszy!
ta rabata do powiększenia, zaczęłam wczoraj....czyśćce włażą na trawy, zatem, po powiększeniu dam je na zewnątrz, a nie pomiędzy...kiedy one tak szybko urosły!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:16, 12 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, tak mi głoopio, ale ja się w tych Twoich nowych zmianach nie łapię.
Tzn. wiem, że są zakrojone na szeroką skalę - rewolucja po prostu - ale załapałam jedynie tyle, że mur będzie "po angielsku".
A staram się czytać na bieżąco i... nic.
Trawki piękne.
Buziam niedzielnie

Terenia, ty się tym nie przejmuj
dla mnie najważniejsze, że dziś jeszcze tylko sadzenie traw, powiększanie srebrzystej i posadzenie cisów i na ten rok koniec, nic nie kupuję i poza pielęgnacją w ogrodzie nic nie robię, mus zając się domkiem
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:55, 11 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
A i co do rozmnażania hortek - juą dawno przekonałam się, że im bardziej mi zależy na jakiejś roślince, tym większa szansa, że akurat ta się nie uda. Więc teraz podchodzę na ogromnym luzie - wsadzam wszystko, co się utnie, ułamie, ukruszy i nie myslę, czy się uda, czy nie.

A wiesz że to i u mnie tak zadziałało. Bo niechcący udało mi się rozmnożyć derenia. Włożyłam patyki w ziemie podczas cięcia myśląc że i tak jest za późno i chyba się zakorzeniły
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:45, 11 sie 2013

Do góry
A i co do rozmnażania hortek - juą dawno przekonałam się, że im bardziej mi zależy na jakiejś roślince, tym większa szansa, że akurat ta się nie uda. Więc teraz podchodzę na ogromnym luzie - wsadzam wszystko, co się utnie, ułamie, ukruszy i nie myslę, czy się uda, czy nie.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:38, 11 sie 2013

Do góry
Miło słyszeć, że czujesz się dobrze. Giza ma rację - najważniejsze jest myśleć pozytywnie. Będzie dobrze. Musi być
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:33, 11 sie 2013

Do góry
Też odeszłam niezaspokojona
W Gąszczu u Tess 22:20, 11 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Earth Angel.

Jestem zachwycona jej różowymi kwiatostanami.

No i oczywiście Purple Palace. Ma przepięknie różnorodnie przebarwione liście.

Piękne są obie Tesiu! Bardziej przemawiają do mnie niż Citronelki, na które kiedyś zachorowałam.. Każda ma w sobie COŚ .. nie wiem ktora piękniejsza .. ale obie zapisuję do notatnika, chociaż wydaje mi się, że purple palace mam u siebie, ale glowy nie dam
W połączeniiu z trawką wyglądają oszałamiająco!: ) Bardzo mi się podobuje, Miszczu Rozsadzania.. chciałam rzec Rozmnażania, ale jakoś nie teges
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:18, 11 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tess pocieszę Cię, że ja też już nie łapię Głowię sie gdzie przetaczniki i perowiskia poszły.... Dumam i nadal nie mam koncepcji
A na Finkę mam focha, czekam na jej sklep interentowy aby zobaczyć co ma w ofercie a wydają pieniądze gdzie indziej a wolałbym u Marty!!! foch!!

Och, Madżenko, dzięki Bom już myślała, że jestem gapa do kwadratu
Może by Irenka jakieś streszczenie dała?

No, Finka grabi sobie, oj, grabi....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies