Dzięki Marta za odpowiedź w moim imieniu dobrze, że Ktoś jeszcze czuwa nad moim wątkiem
Wyhodowane z tegorocznych patyków limki pójdą na rabatę zamiast Grandiflora zaskakujące jest to, że jedna z sadzonek już w tym roku zakwitła chyba wyspecjalizuję się w horti z patyków ))
Pozdrawiam ciepło!
Tessiu dziękuję pięknie to mam nadzieję, że kiedyś będzie Horti mają się całkiem dobrze, na narożnej rabacie 2 Grandiflora wymienię na Limki żeby było spójnie, a Grandiflora pójdą do swoich sióstr w inne miejsce ale to pewnie już na wiosnę.
Budowa ogrodzenia już ruszyła został wylany fundament z B20, wymurowane są ścianki fundamentowe, no i teraz wreszcie pójdzie w górę cegła... jak tylko nie będzie padać
Buziaki!
Grażynko- to jest horti ogrodowa. http://www.fuchsiahybrida.pl/
kupowałam u nich pierwszy raz ale nie jestem zadowolona z roślin, był też pechowy okres wiosenny- może dlatego, były to sadzonki nie kwitnące.
Horti trzymam w donicy, nie daję do gruntu bo chcę ją przechować zimą w garażu, żeby kwitła za rok.
Bukietowe masz bardziej pewne, ale za to inne kwiatostany.
Jeśli kupić ogrodówki, to lepiej już kwitnące-są dobrze pędzone i mają ładne kwiatostany.
Trochę nieskładnie popisałam ale mam nadzieję że się pokapujesz o co mi chodziło
Madżen, eM nie wie w co ręce wsadzić (choć emeryt), więc raczej produkcją podpór się nie zajmie
Ale Kasia WB napisała u mnie, że takie podpory, w trzech rozmiarach, kupiła w Juli.
Tylko że są czarne, nie tak pieknie zardzewiałe jak moje.
Rany, ile ja siem musiałam nagimnastykować, żeby eMa odwieść od ich pomalowania Wziął się i uparł, że takie zardzewiałe to nie mogą przecież być
Witaj Tess ogród wybujał pięknie gratuluję sukcesów w hodowli, imponujące
mam takie podpory jak Twoje do róż, kolor czarny, jakby co to są do kupienia w sklepie Jula w 3 wysokościach
Pozdrawiam serdecznie
Tereniu, tak, to one
my wszystkie drzewa podcinamy bardzo wysoko, one też będą podcinane i góra tylko ma zwisać, tak samo robimy z innym okazami, aby dołem tworzyć inne piętro
Irenko, czy to cprysiki nutkajskie Pendula?
Bo jesli tak, to obawiam się, że za gęsto posadziłaś. One dorastają do 15 metrów wysokości, a i objętości sporej są.
Marzenko, ty 10 minut i u mnie i klarownie pokażę
perovskia odczuła przesadzanie, mimo p[odlewania, ciut smętna;(
to właśnie Marcie powiedziałam, ruszy!
ta rabata do powiększenia, zaczęłam wczoraj....czyśćce włażą na trawy, zatem, po powiększeniu dam je na zewnątrz, a nie pomiędzy...kiedy one tak szybko urosły!
Terenia, ty się tym nie przejmuj
dla mnie najważniejsze, że dziś jeszcze tylko sadzenie traw, powiększanie srebrzystej i posadzenie cisów i na ten rok koniec, nic nie kupuję i poza pielęgnacją w ogrodzie nic nie robię, mus zając się domkiem
A wiesz że to i u mnie tak zadziałało. Bo niechcący udało mi się rozmnożyć derenia. Włożyłam patyki w ziemie podczas cięcia myśląc że i tak jest za późno i chyba się zakorzeniły
A i co do rozmnażania hortek - juą dawno przekonałam się, że im bardziej mi zależy na jakiejś roślince, tym większa szansa, że akurat ta się nie uda. Więc teraz podchodzę na ogromnym luzie - wsadzam wszystko, co się utnie, ułamie, ukruszy i nie myslę, czy się uda, czy nie.
Piękne są obie Tesiu! Bardziej przemawiają do mnie niż Citronelki, na które kiedyś zachorowałam.. Każda ma w sobie COŚ .. nie wiem ktora piękniejsza .. ale obie zapisuję do notatnika, chociaż wydaje mi się, że purple palace mam u siebie, ale glowy nie dam
W połączeniiu z trawką wyglądają oszałamiająco!: ) Bardzo mi się podobuje, Miszczu Rozsadzania.. chciałam rzec Rozmnażania, ale jakoś nie teges