Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 23:26, 19 sie 2013

Marzenko,wybacz moze gdzies przeoczylam,jaki kolor maja jaja opuchlaka?Zolte? Bo jezeli tak to...do tej pory myslalam ze to jajka slimakow....Kurcze ,nie smiej sie,wczoraj pryskalam,dzisiaj chodzilam z latarka , a w dzien znalazlam kilka zoltych kulek.
Rench 00:08, 20 sie 2013

Wspaniała wizytówka !
Tess 00:23, 20 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tesiu gdy się wybiorę do Warszawy to odbiorę osobiscie

Głośno: Będzie mi bardzo miło
Na stronie: Qrcze, trzeba trzeci bieg włączyć i ogród wreszcie ogarnąć.

Mam nadzieję, że rodkowi faktycznie jest lepiej.
Bo nie chcę straszyć, ale Magja kiedyś pisała, że objawem fryto jest to, że wieczorem roślina odzyskuje turgor.
AniaK 00:34, 20 sie 2013

Super wizytówka. Pięknie w Twoim ogrodzie o każdej porze roku, aż nie chce się wierzyć, że ma tylko dwa lata
Madzenka 06:24, 20 sie 2013

Kasiek napisał(a)
Marzenko,wybacz moze gdzies przeoczylam,jaki kolor maja jaja opuchlaka?Zolte? Bo jezeli tak to...do tej pory myslalam ze to jajka slimakow....Kurcze ,nie smiej sie,wczoraj pryskalam,dzisiaj chodzilam z latarka , a w dzien znalazlam kilka zoltych kulek.

Żółte Kasiu to opuchlaka, jakby luźne, białe posklejane to ślimaka ....
Dzisiaj sprawdzę w jakiej fazie są moje jajka to może im lepsze zdjęcie zrobię.....

Nie mam pewności jakie są jaja pędraka....
Madzenka 06:33, 20 sie 2013

Tess napisał(a)

Głośno: Będzie mi bardzo miło
Na stronie: Qrcze, trzeba trzeci bieg włączyć i ogród wreszcie ogarnąć.

Mam nadzieję, że rodkowi faktycznie jest lepiej.
Bo nie chcę straszyć, ale Magja kiedyś pisała, że objawem fryto jest to, że wieczorem roślina odzyskuje turgor.

Może być fytofrytoza, mam podlać go mildexem lub aliette. Dzisiaj bedę działać jeśli orzestanie padać....
Madzenka 06:35, 20 sie 2013

ewa004 napisał(a)
Marzenko starałam się nadrobić zaległości ale ciężko ,ciężko
Poczytałam więc dokładniej o ślimakach ,opuchlakach, pędrakach ,brrr wszędzie tego pełno
U mnie też to dziadostwo powyżerało hosty ,które teraz straszą a nie zdobią
Pozdrawiam

Ewo taki los ogrodnika, zawsze jakieś potfory stołują sie w naszym ogrodzie. W ubiegłym roku miałam stada ptaków na trwaniku, myślę że wyjadały larwy właśnie tego swinstwa.
O hosty się nie martw, pewnie ślimaki. Nasyp wkoło granulek na slimaki zobaczysz jak na drugi dzien trup się będzie ścielił wokół hosty....
Madzenka 06:36, 20 sie 2013

eee_taam napisał(a)
dobrze ze ma czas ...przynajmniej inni maja gotowce ) życze ci wiecej czasu na znajdowanie wiedzy potrzebnej również innym

a deszcz u mnie to tylko z węża leci ....na rabatkach nic sie nie da zrobić....bo pieprz((

ślimaki podczas takiej suszy?? ...musze jutro inspekcję zrobić...harakiri nawet jeśli takowe spotkam

Jeśli znajdę wolną chwilę to w wątku o opuchlakach zrobię podsumowanie
Madzenka 06:39, 20 sie 2013

aga_pe napisał(a)

U mnie gąsienice wpierdzieliły pół liści na brzozie. Okropnie to wygląda, ale gadzinę ukatrupiłam już....mam nadzieję

Gąsienice strasznie potrafią zniszczyć liscie, żarłoczne są. Niestety przydałby się jakiś oprysk kontaktowo działający. Pryskam tym też hosty i hortensje aby ślimakom nie smakowaly...
Ja niestety uwazam, że ogród wyhodowany na holederskich roślinach z centrów ogrodniczych nie obroni sie sam, stosuję chemię...
Ale to spaczenie zawodowe, skoro chemia dla ludzi w pracy to w zagrodzie dla roślin....

Życzę wszystkim miłego dnia i biegnę zająć się chemią dla ludzi nowe produkty na jesień muszę przygotować
leon60 07:09, 20 sie 2013

Wizytówka robi wrażenie ! ! ! Cudnie ! nachodzi mnie na proste linie