Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 12:39, 10 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie nikogo nie chcę przebić ale tulichłopki i lilie to moja miłość.

Lilie też kocham, te pachnące najbardziej
Przyjadę powąchać Twoje
Lilie - Lilium 12:22, 10 paź 2013

Do góry
Mille napisał(a)
Kupiłam cebulki Lilii białej, tzn. św. Józefa (u nas się raczej mówi św. Antoniego, niestety dopiero teraz doczytałam, że należy je sadzić na przełomie sierpnia/września. Co teraz zrobić? Czy jest jakaś szansa, że cebulki sobie poradzą i zakwitną w przyszłym roku?

No na pewno lepiej je teraz jeszcze wsadzić do ziemi niż wysuszyć w domu, a czy zakwitną? lilie "józefki" maja już w tej chwili liście przynajmniej u mnie tu troszeczkę je widać za pąkiem Kosmosu, pójdę do ogrodu to zrobię dokładniejsze zdjęcie
Ogród z łezką 20:02, 09 paź 2013

Do góry
Nie nikogo nie chcę przebić ale tulichłopki i lilie to moja miłość.
W cieniu - zacieniona 21:53, 08 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pewno jeszcze pachnie? Te późniejsze pachną obłędnie. Pozdrawiam Gdynię. Byłam w Gdyni na OHP i wspominam to mile.
Tak,pachnie...ale już pączki wszystkie wykwitły...to moje ostatnie lilie w tym roku.To fajnie,że masz miłe wspomnienia ...dla Ciebie fotka z Oceanarium.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:09, 07 paź 2013

Do góry
Pszczółko, a liliowiec\o czerwonych kwiatach? Albo nawet niskie lilie?
W cieniu - zacieniona 18:54, 03 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
U mnie jeszcze mrozu nie widać...tylko chłodno.Dzisiaj piękny słoneczny dzień.

...lilie jeszcze kwitną.
to się ciesz kochana bo u mnie minionej nocy pobuszował i narozrabiał sporo roślinek do wyrzucenia na kompost, m.in. cynie
W cieniu - zacieniona 18:51, 03 paź 2013

Do góry
Bogusiu , nieprawdopodobne zeby lilie tak pięknie jeszcze kwitły. U mnie nawet marcinki zmarzły.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 18:43, 03 paź 2013

Do góry
U mnie jeszcze mrozu nie widać...tylko chłodno.Dzisiaj piękny słoneczny dzień.

...lilie jeszcze kwitną.
Moja bajka 08:36, 02 paź 2013

Do góry
Tak Gosiaczku, śliwka jeszcze w nią wejdzie i pociągnę ją aż pod samego orzecha, także powstanie taka jedna duża. Zrobię zdjęcia, tylko szału nie będzie, bo pod tym orzechem porażka. Zresztą sama wiesz jak rosną rośliny przy orzechu. Jedyne rośliny, które jakoś tam sobie radzą to funkia, żurawka i lilie całkiem ładnie sobie radzą. Reszta taka biedniutka, ale spróbuję z tym bodziszkiem korzeniastym na wiosnę, może on da rady. Poza tym ta rabata pod orzechem jest obwiedziona tym paskudnym plastikiem, ale to tylko czasowe rozwiązanie, żeby trawa mi tam nie właziła. Marzy mi się taka cegła rozbiórkowa, ale nie wiem gdzie ją dorwać. Może uda mi się gdzieś kupić. Synuś chory, a ja wzięłam od dziś do końca tygodnia opiekę i siedzę w domku, bo nie miałam Go z kim zostawić. S wiesz jak to jest z chorym dzieckiem, muszę mieć inwencję za trzy przedszkolanki
Moje "Ranczo Akapulko" 19:47, 01 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Poradzisz! Jesteś zaprawiona w bojach!
Na zwyżkę sił - kwiatek ode mnie.

Witaj hanka_andrus Dziękuję za słowa otuchy i z apiękne lilie które bardzo lubię.
Ogród w skali mikro :) 08:52, 01 paź 2013

Do góry
Coś sie tu działo przed naszym przybycie... ale poczytam potem..

Zgadzam sie z Anią..... osiedle śliczne i ślicznie położone, Ela przesympatyczna.. mąż bardzo wyrozumiały, nawet się nie skrzywił na tej jazgot i rejwach Ogród Eli pełen roślinek... nawet malutkie lilie wodne .... i ......
Wypunktuję co mi się najbardziej podobało (kolejność przypadkowa):
- przedogródek (bardzo, bardzo fajny, estetyczny i nie nudny)
- hortensja która już jest figą
- lustro do krainy czarów
- hortensja gigant na pniu.... no takiego okazu to bym w żadnym sklepie nie przepuściła. .. Ela jak ci sie znudzi, ale nie zmieści sie w mikrokosmosie.. to pamiętaj.. ja ją odkupię

I zapomniałam zobaczyć zielony dach...... mus wrócić
W cieniu - zacieniona 21:53, 30 wrz 2013

Do góry
...jeszcze kwitną białe lilie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:46, 29 wrz 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu tez dzis w koncu popracowałam z taką przyjemnościa w ogrodzie, już wczoraj po szpitalu dla relaksu w towarzystwie mojejj psiuni robiłyśmy nową rabate a dziś dosadzałam cebulowe by na wiosne pięknie kwitło. Tez tak mysle nad staeym pieciornikiem by go wykopac bo taki duzy i w tą susze to taki brzydki jest, Tylko dzis musiałam pojś na rodzinne urodziny więc niestety musialam to sloneczko i ogrod ukochany zostawić z żalem zresztą. Aniu te lilie jak najszybciej z powrotem do ziemi) A te badyle zielone utnij ale nie wyrywaj bo uszkodzisz cebulke. Też lubie takie "szczesliwe zmęzenie"

Dziękii Danuś za odpowiedź w sprawie lilii. O Twojej nowej rabatce oczywiscie czytałam Sądząc po Twoim ogrodzie będzie cudnie. Buziaki
Piaskownia na zakręcie 10:12, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać

Ja żadnych cebul nie wykopuję, muszą sobie radzić
Piaskownia na zakręcie 10:05, 29 wrz 2013

Do góry
Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać
Liliowo i kolorowo:) 21:06, 28 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Nie wiem co doradzi Danusia ale ja jak lilie przesadzam to od razu daje na nowe miejsce,pare dni mogą poleżeć aż znajdziesz dla nich miejsce ,ale musisz to wsadzisz do ziemi.

No dokładnie tak Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:05, 28 wrz 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Danusiu pięknie Ci jeszcze kwitnie... cudne zdjęcia - i te cynie z werbeną - śliczne... I czytam, że robótka w toku to dobrze, bo przecież to Cię odpręża i daje przyjemność...
Ja dzisiaj też kilka godzin sobie pracowałam w ogródku - pogoda nareszcie była ładna...
I Danusiu mam pytanko... bo ja - wykopałam te lilie co to je wiosną sadziłam.... no ne wiem czy ja to powinnam robić ale mnie nie pasowały miejsca w których były... no i na razie nie posadziłam i z powrotem - niektóre to same cebule (z korzeniami), niektóre mają jeszcze zielone badyle. Dałam do koszyka i chwilowo do garażu i... Danuś - jak mam z nimi teraz postępować... Proszę poradź, plisss, plisss, plissss Jakbyś mogła napisz u mnie - mniejszy tam ruch to szybciej znajdę
Buziaki Danusiu i dużo siły... i ciepłych dni, żebyś mogła jeszcze w ogrodzie przebywać

Aniu cieszę się, że Ci się podoba a kwitnie jeszcze bardzo wszystko i jest pięknie kolorowo no i mam bardzo dużo winobluszczu i teraz mam w barwach już jesienny. Dziś w kkoncu posadziłam cebulowe i jeszcze moze cos dokupie ale pracy bardzo dużo jeszcze mam. W dodatku dziś musiam pójsc na rodzinne urodziny wiec z żalem musiałam zostawic prace ogrodowe. Co do lilii odpowiedziałam u Ciebie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:43, 28 wrz 2013

Do góry
Aniu tez dzis w koncu popracowałam z taką przyjemnościa w ogrodzie, już wczoraj po szpitalu dla relaksu w towarzystwie mojejj psiuni robiłyśmy nową rabate a dziś dosadzałam cebulowe by na wiosne pięknie kwitło. Tez tak mysle nad staeym pieciornikiem by go wykopac bo taki duzy i w tą susze to taki brzydki jest, Tylko dzis musiałam pojś na rodzinne urodziny więc niestety musialam to sloneczko i ogrod ukochany zostawić z żalem zresztą. Aniu te lilie jak najszybciej z powrotem do ziemi) A te badyle zielone utnij ale nie wyrywaj bo uszkodzisz cebulke. Też lubie takie "szczesliwe zmęzenie"
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:22, 28 wrz 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Bogdziu, lilia od powstania oczka rośnie w doniczce, mija jej już chyba 7 roczek, a co się tam dzieje na dnie to nie wiem, ale napewno zbiera mi piasek, ze strefy brzegowej, bo mi go ubywa. Krwawnica to łąkowa roślina wszędobylska, traktowana jak chwast, to raczej jej nie kupisz, ale może zdążę jeszcze pozbierać nasiona, to mogę Ci wysłać

Jeśli Ci się uda bede wdzięczna bo nie widziałam jej w okolicy.Ja lilie mam posadzone w workach i na jesieni wyciagam i obcinam liście i przy okazji obrywam wystające przyrosty więc nie sa az tak wielkie ale Twoje sa wyjątkowo piękne.Miłej niedzieli życze.
Liliowo i kolorowo:) 20:07, 28 wrz 2013

Do góry
Nie wiem co doradzi Danusia ale ja jak lilie przesadzam to od razu daje na nowe miejsce,pare dni mogą poleżeć aż znajdziesz dla nich miejsce ,ale musisz to wsadzisz do ziemi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies