Alu Lai urodziła się w lutym 2013, hmm moja raczej nie przeprasza jak coś nabroi, raczej zachowuje się jakby nigdy nic, to nie ona i właściwie to co ja od niej chcę. Fakt faktem mało niszczy w domu nic mi nie pogryzła, tak samo na podwórku.
Co do magnolii, kupiłam ją w tym roku i mi kwitła ma piękne kwiaty szkoda że nie mam zdjęć
Ja bym tak szybko się jej nie pozbywała ona ma śliczne liście, kwiaty również i są takie aksamitne w dotyku, grube płatki mi osobiście się podobają. Na wiosnę daj jej papu, czyli obornik. Moja pewnie w przyszłym roku nie zakwitnie, bo ją mi huragan złamał i jest malutka, zobaczymy. A i podsyp korą i to sporo.
Mam też drugą magnolie Genie tak samo kupiona co 1 i mi nie zakwitła, a szkoda, bo ma piękne purpurowe kwiaty i podobno kwitnie 2 x w roku. W tym roku została trochę zniszczona przez grad, powybijał ją i to porządnie.
http://poradnikogrodniczy.pl/dlaczego-magnolia-nie-kwitnie.php
czosnki jak nie są drogie nasiona to można kupić 1-2 paczki i spróbować wysiać, ja tak też robię chociaż z marnym efektem

I tak jak pisała Iwka trzeba będzie poczekać na kwitnienie i na początku nawet nie pozwalać im kwitnąc, trzeba wzmocnić cebulę. Ja przynajmniej bym tak zrobiła.
Aaa i zapomniałam czosnek odstrasza krety i nornice więc warto go sadzić