Czytam i płaczę i dalej już nic nie widzę przez łzy. To najlepszy tekst, jaki przeczytałam. Kradnę ci go i wklejam do siebie, jako ostrzeżenie przed stipowaniem , hi, hi.
Ela, ty powinnaś to wkleić jako instrukcja pikowania stipy. Jesteś cudowna
Ps. Już ci lepiej ?
Łzy ocieram z policzków, brzuch mnie boli
Na froncie. Az tyłu chyba Ania chciała nawiązać do tego. Tylko mi sie wydaje, ze tego będzie za dużo: Z przodu hortensje i taki sam układ z tyłu po obu stronach?
piszę tak bo już bardzo często zmieniałam tutaj zdanie i dopóki nie kupię drzew i wciąż piszę na tym forum czyli znów mogę zauroczyc sie czyms nowym to wolę napisać "podobno".
zobacz ustaliłam te graby powiedzmy tydzień temu z Twoją pomocą na plan frontu a dzisiaj oglądam u Bogdzi 15letnie serby i zastanawiam się czy nawet z tymi grabami nie zrobię lasu...
nic nie jest pewne, pewne by było gdyby Danusia zrobiła mi projekt ale niestety nie stać mnie na to..
Mi w zeszłym roku po moich ogrodowych szaleństwach M podliczył rachunek. Szczęka mi opadła i dobrze, że krzesło na tarasie było. W tym roku muszę się pilnować, skromnie musi być, choć ciii... M myśli, ze zamówiłam róże raz, a ja w dwóch szkółkach poszalałam.
Ania, patrzę na ten obrazek i dochodzę do wniosku, ze te drzewa podsadzone sa chyba cisem?
Nie ma to dla ciebie znaczenia z wyjątkiem tego, jak ładnie cis się wkomponował w ten ogród
Ania, o drzewach na przodzie piszesz, jakby ci się nie widziało, jakby to było na zasadzie: tak mi kazali. Jeśli tego nie czujesz, to zostaw. Zrób tył, to co ci sie podoba. Nie muszisz robić czegos na przekór sobie, bo tak wypada. Do pewnych decyzji długo się dojrzewa.
Mi kiedyś Danusia narysowała kilka kresek na rabacie. Wymieniła roślinki, jakimi miałam podsadzić rabatę. Na początku na te roślinki nie było mnie stać, posadziłam żurawki, stipę, jeżówki i teraz cięgle wracam do projektu Danusi, do tych jej kresek i jeszcze nadal nie dojrzałam. Są ważniejsze rabaty do zrobienia, poprawienia. Ale wiem, ze w końcu na tej rabacie będzie wszystko tak, jak Danusia mi narysowała. Wcześniej, czy później dorosnę do tej rabaty Jestem na dobrej drodze
Iwonko pooglądałam sobie u ciebie na pin różne inspiracje i chyba tak lekko poszaleję, coby nie było nudno
Ciekawe kiedy szkółki otworzą
I chyba muszę napad na bank zrobić, bo te rośliny i drzewa cholernie drogie jak się chce większe ilości kupić...
Bożnice tez gdzieś upchnę
Wczoraj wybrałam się do Obi z nadzieją, ze coś ciekawego się już pojawiło. Ogród zewnętrzny jeszcze nie istnieje. Kupiłam małe doniczki z terrakoty. Planuję je przemalować na biało. Będą do bratków i kwiatków sezonowych
Ja mam faktycznie gliniastą.
Iwonko a co ty na to zestawienie miskantem z różą bonica?
Czy ta róża rozrośnie sie tak żeby pokryć zbocze w stronę płotu, ok. 1,2m, strona południowa. Mam tam ze 25 m.
U Gosi Malkul doczytałam ze miskanty co 70 cm.
Ale czy to zestawienie sie sprawdzi?
Same pytania. Jak ktoś ma pomysł, help me.
Zdjęcie na stronie 20