Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Kondziowy Ogród :) 19:39, 09 mar 2014

Do góry
Wiosna na całego cały ogród świetnie się prezentuje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 09 mar 2014

Do góry
Jak ty Aniu poczułaś wiosne to przyszła już na 100% i nawet przymrozki i ochłodzenia jej nie przegonią
Gdybym twoje krokusy przeniósł na mój trawnik to nie dałoby się chyba wejść cudowne są tak samo donice z ciemiernikami
Co ty mówisz, że program naprawczy nie działa pismo obrazkowe jest, zbędnych komentarzy brak, odpowiedzi na konkrety obecne, a nam tylko pozwól sobie powzdychać do pięknych widoczków.
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 14:38, 09 mar 2014

Do góry
Moje tawuły mają już bardzo widoczne pączki, więc jak widać, że rośliny żyją to mozna brać i sadzić
Jeżeli chcesz mieć 100% pewnośc to chyba będzie trzeba z tydzień lub dwa poczekać, a rośliny będą miały już listki
Ogród cioci 14:16, 09 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu cóż za okrutne zdjęcia
Cudowny widok, teraz tylko czekać na realizacje

Łukaszu nie chciałam cię torturować tym widokiem A za info o liliach dzięki wielkie
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:24, 09 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja z wysokimi donicami postępuje na dwa sposoby:
układam jakiś kamień lub kostke na dno aby troszke dociążyć i na nie daję doniczke z roślinami,
lub na dno wsypuje ziemie lub piasek z kawałkami styrobianu, pół na pół objętościowo, donice są stabilne i dają się przenieść

jest już tyle pomysłów , że prawie wiem jak to ugryź .... dzięki Łukasz
Szmaragdowy Zakątek 00:14, 09 mar 2014

Do góry
Policzyłam głosy, na razie prowadzi wersja nr 7, ale ostateczny wynik głosowania podam jutro.

Domi, Agnieszka_B, pani przyroda, Luki, Marzena2007, Sebek - dzięki za oddanie głosów, bardzo mi pomogliście

monteverde – dzięki za cenne rady i sugestie, na pewno skorzystam

Bogdzia – odpozdrawiam bardzo, bardzo życząc słonecznej niedzieli

ana_art – Aniu oczywiście , że to dwie różne rabatki, szczegóły wyjaśniam na str.64
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 23:13, 08 mar 2014

Do góry
O coś takiego mi chodziło plus coś dodatkowego w miejscu sezonowych cebulowych np. żurawki
Za bukszpanem też można by się pokusić o wsadzeni trawek bo na oko 40 centymetrów tam bdzie
Trzeba się jednak liczyć, że na wiosne w miejscu miskantów będzie pusto, ale to chyba nie jest ogromny problem bo widzę, że jakoś specjalnie nie ma w planach odgradzania frontu ogrodu od drogi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 08 mar 2014

Do góry
Jestem zadowolony z dzisiejszego dnia Wywiozłem kolejne 10 taczek ziemi, darni, chwastów i innych skarbów z warzywnika, przygotowałem prawie całośc terenu po żywopłot grabowy, drzewka owocowe przesadzone w nowe miejsce. Co mnie cieszy jest miejsce na 4 krzewy borówki amerykańskiej. Zrobiłem porządek ze stertą doniczek i ich zawartością.

Planów na przyszły tydzień aż się boje ale zapisze sobie, żeby za tydzień się rozliczyć.
- ciachnąć wierzbe mandzurską,
- wyciąć sumaka i pozbyć się jego korzenia,
- wyczyścić żurawki,
- zamówić i posadzić żywopłot grabowy, będę zamawiał przez all.. bo nie mam czasu szukać po szkółkach,
- w sobote coenieco ponawozić,
- wysprzątać ostatnią rabate,
- przesadzić da jałowce i berberysa,
- ciachnąć berberysa i dużego bukszpana,
- zacząć przerabiać rabate i chyba będzie trzeba zamówić bukszpan na żywopłocik.

Jak jakimś cudem uda mi się to wszytsko zrobić to będę musiał wystosować jakiś wniosek do rodziny o nagrode i wyróżnienie Czyli to chyba będą prace na najbliższe dwa tygodnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 08 mar 2014

Do góry
Jolu z grzeczności nie śmiem zaprzeczyć

Marzenko cieszę się, że pomysł przypadł do gustu. Pozostaje tylko etapm realizacji, ale dam rade.

Agato buksiki widziałem i dumny jestem, że wjakimś małym procenciku się do nich przyczyniłem Teraz wypadałoby, żebym ja sobie przynajmniej jednego stożka sprawił. Jutro muszę nad tym popracować w końcu mam 3 markety Obi w promieniu 35km

Nikita Dobrze powiedziane, wizualizacja bardzo techniczna Twój wątek odwiedziłem i głosik zostawiłem.

Magda w sprawie lili nie było to czasem u Pana Bodalskiego?
Opinie o buksiku zostawiłem już w twoim wątku
Szmaragdowy Zakątek 22:38, 08 mar 2014

Do góry
Byłem już wczoraj i zastanawiałem się nad propozycjami, ale zapomniałem napisać . Od razu wykreśliłem sobie propozycje z jałowcami bo bardzo ich nie lubie. Najbardziej spodobała mi się wersja numer 7, a widze, że większość za nią głosuje
Jak będzie potrzebna porada o żurawki to podaj tylko jaki kolor najbardziej będzie Ci odpowiadał
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:35, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
układam jakiś kamień lub kostke na dno aby troszke dociążyć i na nie daję doniczke z roślinami,
lub na dno wsypuje ziemie lub piasek z kawałkami styrobianu, pół na pół objętościowo, donice są stabilne i dają się przenieść

Ja też styropian wkładałam
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:33, 08 mar 2014

Do góry
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 22:26, 08 mar 2014

Do góry
Widze dodatkowe ujęcia i podobnie da się bukszpana wyciąc na pożądany kształt kuli.
Teraz poczekać jeszcze z tydzień jak napisałaś i nożyce w dłoń
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 22:24, 08 mar 2014

Do góry
Tak jak napisałem tnij tak aby już teraz nadać jak najdokładniej kształt kuli, mocnych cięć nie ma się co obawią, byle nie nie przesadzić i nie zostawić suchych gałązek bez liści
Taka moja luźna propozycja

Powiedzmy, zę tak bym zrobił patrząc tylko na zdjęcia. Na żywo zapewne trzeba by troszke pokombinować. Po przyszłorocznym cięciu powinna już mieć świetny kształt
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 22:14, 08 mar 2014

Do góry
Kawał pracy i wierze, że przesadzenie było wysiłkiem. Jak przesadzałęm swojego jesienią to chciałem go już wyrywać samochodem bo nie chciał się ruszyć
Idealnie symetrycznej kuli z tego buksika nie otrzymasz, ale to może nawet lepiej.
Nie ma się co bać mocnego cięcia, tnij tak aby jak najbardziej nadać już kształt kuli. Byle nie zrobić łysych plam. Braki po lewej (patrząc od domu) najlepiej czymś uzupełnić.
Wiotkie środkowe gałązki przez 2-3 lata mogą być problemem bo śnieg może go rozłamywać i psuć wycięty kształt. Swój bukszpan, który ma ten sam problem przez 3 lata wiązałem na zime, teraz jak się zagęścił nie ma takiej potrzeby
Zaraz spróbuje namazać jakieś kreski na zdjęciu jak ja bym go ciachnął
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:08, 08 mar 2014

Do góry
Cudności te buksiki Coraz bardziej zaczynam się martwić, że dla mnie braknie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 08 mar 2014

Do góry
Widzę, że sekator nie tylko mnie prześladował Strasznie wygodny, a jeszcze w jakiej okazji udało mi się go zdobyć Prezent idealny.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:33, 08 mar 2014

Do góry
Wszytkim Paniom składam najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Kobiet
Dużo sił i energi do spełniania ogrodowych marzeń i najpiękniejszych kwiatów przez cały rok.

Nie mogłem się zdecydować

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:20, 08 mar 2014

Do góry
BaRa napisał(a)

Rzeczywiście piękny piątek i piękna wizualizacja. Dobrze, że te zajęcia odwołali

Dziękuje Szkoda tylko, że wczoraj było zimno i z prac w ogrodzie nic nie wyszło, a nie ma co na siłe ryzykować chorobą

Pola napisał(a)
Widzę łukasz że tyż kombinujesz nad ustawieniem stożkowo-kulkowym no tylko ja takich przestrzennych zdolności to nie mam....

Kombinuje, kombinuje, wolałbym jednak kombinować na twój sposób już z roślinami , a jak na razie mam w porywach dwie z tej rabaty
Zdolności to ja nie mam, gdyby było trzeba zrobić coś innego to nie ma szans no jeszcze problemu z kostkami by nie było
admete napisał(a)
Łukasz Witam się u Ciebie w nowym sezonie ogrodowym .
Gratuluję inżyniera!!!!

Rany ale świetne wizualki poczyniłeś

Idę pospacerować po Twoim ogrodzie

Pozdrawiam Aga

Witam
Dziękuje bardzo za gratulacje.
Będę się cieszył jak wizualka stanie się w tym roku rzeczywistością
Na spacerek zapraszam, cociaż inspiracji to u mnie się nie znajdzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:02, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Piątki jednak mogą być piękne Odwołali mi wykłady, jakoś trzeba było zimny poranek wykorzystać.

Uprasza się nie śmiać, ale nie używam zbyt często cada do trójwymiaru
Tak mniej więcje mogłaby ta rabata wyglądać. Trawki i żurawki w 3d to już dla zaawansowanych
Pierwszy widok jaki się ukazuje przy wejściu.

Widok patrząc od wejścia do domu.

Idąc z garażu do domu

I patrząc od strony trawnika

Między buksikami planowane są trawki Starałem się, aby z każdej strony większość krzewów była widoczna.

Rzeczywiście piękny piątek i piękna wizualizacja. Dobrze, że te zajęcia odwołali
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies