Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja codzienność - ogród Oli 08:47, 02 lis 2015

Do góry
ślicznie Olu u Was.
Cudne donice cortenowe, obsadzone na spokojnie,nieprzegadane.
Oczkowa piękna, sprawia wrażenie jakby dawno tu była,a przecież młodziutka jest.

Dobra robota!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:41, 02 lis 2015

Do góry
przyjęcie śliczne!I z lekkim dreszczykiem.
Stół czarno-pomarańczowy mnie zauroczył i papier toaletowy i talerz pianek z pająkami.
Ogrodowe rzeczywiście jakby z sesji na sesję coraz piękniejsze.Chyba polujesz na najlepsze światło.
Gracki w kolorach jesiennych są mega, molinie powalają. Zachwyciły mnie rosplenicowe foty- te, gdzie jest tylko mgliste tło i one- beżowe,perliste, rozmydlone....
I jeszcze zdjęcie z warzywnika z dłuuugą perspektywą.
I jakość Waszego trawnika
I beatlesowe łebki z lekka zardzewiałe jesiennie... ech, pięknie.

Moje małe królestwo 07:57, 02 lis 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Wczoraj popracowałam w ogrodzie ach jak miło wyjść i pomęczyć szpadel częściowo ogarnęłam warzywnik, posadziłam maliny. Więcej nie zdązyłam bo jechałam na szkolenie do końca października będę się dokształca. Wczoraj przyjechała moja magnolia parasolowata a myślała, że dopiero wiosną ją dostanę.Nie wiem gdzie mam ją upchnąć może zadołuję ja w doniczce i wiosną znajdę jej miejscówkę.
pani róża jeszcze chce zakwitnąć :

szałwia to chyba jeszcze o jesieni i zimie nie słyszała i zachwyca na rabatach :

trochę korali :

mam dużo pomysłów na ogród wiosną ale najpierw muszę zdać egzamin z kosztorysowania w piatek 29 października bo to teraz dla mnie w tej chwili priorytet.
Cudną masz jesień
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:32, 01 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ogród spowity jesienną mgłą wygląda niesamowicie, tajemniczo, pięknie. Te leśne zakamarki są fantastyczne. Z rodkami super pomysł. Ja muszę sobie na tygodniu wyznaczyć ostateczny kształt rabaty i oczka, żebym mogła zrobić kolejny krok do przodu . Wciąż mnósteo pięknych jesiennych kolorów u Ciebie, nawet mimo pochów sumaków . Ta magnolia Susan mnie zachwyca. Ciekawe jakiej odmiany jest ta moja na rabacie pod murkiem. Szkoda, że już łysa. Rozpłynęłam się kolejny raz nad Twoim ogrodem KAsiulka .

Kasiula - zimy ma nie byc - zobaczysz jak się wtedy kształty fajnie robi

No co zrobić z tym sumakiem, za to azalki cudnnne...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:43, 01 lis 2015

Do góry
Ogród spowity jesienną mgłą wygląda niesamowicie, tajemniczo, pięknie. Te leśne zakamarki są fantastyczne. Z rodkami super pomysł. Ja muszę sobie na tygodniu wyznaczyć ostateczny kształt rabaty i oczka, żebym mogła zrobić kolejny krok do przodu . Wciąż mnósteo pięknych jesiennych kolorów u Ciebie, nawet mimo pochów sumaków . Ta magnolia Susan mnie zachwyca. Ciekawe jakiej odmiany jest ta moja na rabacie pod murkiem. Szkoda, że już łysa. Rozpłynęłam się kolejny raz nad Twoim ogrodem KAsiulka .
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:32, 31 paź 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu ,ale masz dobra ,kobietka to zawsze sobie poradzi nawet kompostownik potrafi postawić ha,ha,ha .Wiesz ,że ja mam jeszcze cebule i kilka roślin do posadzenia ,ale mam lenia ,totalnego .

Reniu, wiesz jak jest....mój mąż wie, że ja sobie ze wszystkim poradzę (prawie) więc nie czuje presji, żeby być na każde maje zawołanie Nie takie rzeczy już robiłam...
Ja mam jeszcze hiacynty nie posadzone

kasiek napisał(a)
Nie przejmuj się że magnolia szybko gubi liście, bo od momentu kiedy je wypuści - nie ma sobie równych. A jeszcze jak zakwitnie to jest po prostu zachwycająca!

Właśnie myślę tak zrobić Nie mozna mieć wszystkiego. Dzięki za piekną fotkę, która utwierdziła mnie w decyzji. Stwierdzam, że im u mnie ciaśniej, tym bardziej mi się podoba. Ale pracy jeszcze sporo

sylwia_slomczewska napisał(a)
Właśnie nad nią myślę

Nie myśl, tylko kupuj

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:26, 31 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Graby w złocie coś pięknego

Chyba pierwszy raz odkąd mam graby są tak złote. Ale magnolia , ktora cieszyła mnie takim samym złotem dzisiaj zgubiła wszystkie listki....
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:27, 31 paź 2015

Do góry
Nie przejmuj się że magnolia szybko gubi liście, bo od momentu kiedy je wypuści - nie ma sobie równych. A jeszcze jak zakwitnie to jest po prostu zachwycająca!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:12, 31 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Po mojej krzewuszce też nie widać jesieni. Moja magnolia Aleksandrina też jeszcze cała w liściach
Dam szansę mojej parasolowatej, bo chyba nie można mieć wszystkiego; )

Czyli każda inaczej, a parasolowata i tak jest cudna, nawet jeżeli ma chwilę przestoju.
Tu moje ulubione trio jesienne - parasolowata, brzoza i metasekwoja
Moja bajka 19:08, 31 paź 2015

Do góry
Tydzień temu z rabatki pod murkiem wywaliłam wreszcie szmatę i ten paskudny brudno-szary żwir. Niby rabatka mała, a trochę tych wiader ze żwirem się uzbierało.

potem magnolia postanowiła zrzucić kiecę i było ogólnie dziś duuuużo grabienia. A tą rabatkę muszę sprzątać w kucki, żeby w te wszystkie zakamarki wejść

Ale za to już jest ok . Wiosną dosadziłam tu sporo zimozielonych roślin, więc ta rabata już nie będzie zimową porą zionąć pustką. Już nie będę jej nazywać koszmarkiem

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:00, 31 paź 2015

Do góry
Po mojej krzewuszce też nie widać jesieni. Moja magnolia Aleksandrina też jeszcze cała w liściach
Dam szansę mojej parasolowatej, bo chyba nie można mieć wszystkiego; )
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:51, 31 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo Super foty porównawcze. Trochę się zmartwiłam, że magnolia parasolowata gubi szybko liście, bo własnie ją pasadziłam jako soliter...

Reniu parasolowata uroda nie ma sobie równych! Ale i późno wiosną rusza i wcześnie opada - taki jej urok.
U mnie są 3 magnolie - Susan - całkowicie z lisciami i jako jedna z ostatnich drzew które gubi liście

A także gwieździsta i parasolowata która gubi liście teraz

I zostaje piękny dywan...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:44, 30 paź 2015

Do góry
Ale u Ciebie kolorowo Super foty porównawcze. Trochę się zmartwiłam, że magnolia parasolowata gubi szybko liście, bo własnie ją pasadziłam jako soliter...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:21, 30 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasia korzeń super, przypomina trochę poroże jelenia . Muszę Ci do kompletu tego biało-zielonego bluszcza podarować, fajnie rozjaśni leśne zakamarki. Ogromnie się cieszę, że mogę inspirować moim zdaniem - ogrodniczkę doskonałą .
U Ciebie jeszcze magnolia świeci, a moja łysa jak kolano

W zeszłym roku magnolia zrzuciła liscie jako jedna z ostatnich. Parasolowata gubi szybko.
Za bluszcza będę wdzięczna, juz mi na studni rośnie

U Ciebie jest mnóstwo cudnych zakątków - ale ten zapadł mi w pamięć

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:30, 30 paź 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Z jeziorka przywiozłam korzonka Katko to inspiracja od Ciebi - tak mi się ten korzeń u Ciebie z bluszczem spodobał!

To tez Twój wpływ - dorwałam drugi dzwonki

Kasia korzeń super, przypomina trochę poroże jelenia . Muszę Ci do kompletu tego biało-zielonego bluszcza podarować, fajnie rozjaśni leśne zakamarki. Ogromnie się cieszę, że mogę inspirować moim zdaniem - ogrodniczkę doskonałą .
U Ciebie jeszcze magnolia świeci, a moja łysa jak kolano
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:31, 29 paź 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
moja magnolia mnie dzis zadziwila. W zyciu nie widzialam takiego cudu.

dzis chcialam zobaczyc czy sa juz paczki kwiatow i tak mnie zaskoczyla mile
Pierwsze zdjecie sprzed kilku tygodni, drugie dzis.

Też mam magnolię, ale u mnie nic nie widać, może jeszcze za mała.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:56, 29 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)
ja dzisiaj też przesadzałam...trzy metasekwoje posadzone wiosną, ktorym zmieniłam jednak miejsce, myślę , że na lepsze z róznych względów

liście...pełno ich wszędzie...też będę kompostować, ale myślę, że nie dam rady wszystkich zebrać...

Zmiany prowadzą do lepszego
U Ciebie to jest dopiero pracy z liśćmi. W ubiegłym roku wycieliśmy 5 drzew i wcale tego nie czuję, żeby było mniej liści

Jana napisał(a)
Jak Ci się nie spodoba magnolia jako soliter to sobie wymienisz dobrze wiedzieć, że miłorząb nie nadaje się jako soliter...

Jana, chodzi o to, że soliterem powinno być coś pod czym można chodzić, w formie piennej. Może być miłorząb z takim pokrojem
Zobacz sobie do wątku z miłorzębem, Danusia tam linki umieściła z przykładami.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/162-milorzab-dwuklapowy-ginkgo-biloba

Sylwio, po części się z Tobą zgadzam, po części nie. Nie przesadzam wszystkiego za każdym razem jak coś kupię... Szukałam dobrego miejsca dla nowo kupionego grujecznika, przesadzałam go kilka razy Uważam, że lepiej poprzesadzać zanim się ukorzeni, niż przesadzać każdej wiosny w nowe miejsce. Zgadzam się z Tobą, że ciągłe przesadzanie nie służy roślinom.
Z drugiej strony, jeżeli wiem, że mam jakieś błędy to lepiej je naprawić póki można. A ciągną się za mną jeszcze błędy, które zrobiłam na samym początku, m.in. taki, że kupowałam rośliny karłowe, kompaktowe, które do mnie się raczej nie nadają, bo giną w przestrzeni.
Cieszę się, że chciało Ci się napisać coś więcej Doceniam to. Odściskuje
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 18:09, 29 paź 2015

Do góry
Jak Ci się nie spodoba magnolia jako soliter to sobie wymienisz dobrze wiedzieć, że miłorząb nie nadaje się jako soliter...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:14, 29 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)
marta nie dochodzą do Ciebie emaile. coś mi ciagle wraca.

oj, znowu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:53, 29 paź 2015

Do góry
ja też dołączam do gratulacji!!! Buziaki Gosiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies