Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:00, 14 lip 2021

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Dorotko, dobrze widzę i liczę, doliczyłam się trzech synów?
Zgadza się

Zieleń, drewno i antracyt 10:58, 14 lip 2021

Do góry
April napisał(a)

Jakie bajeczne
Jak je ustrzegłaś przed ślimakami? bo u mnie wszystkie czubki zjedzone, nie zdążą zakwitnąć. Obiecuję sobie że ostatni raz kupiłam, ale jak widzę takie okazy to kolanka miękną

U mnie nie ma nadmiaru ślimaków, są za to hordy mszyc, ale walczę z nimi dopiero wtedy, kiedy pąki przestają się rozwijać, albo chcę kwiaty do bukietu ciąć. Może spróbuj z uprawą w donicy, łatwiej je chyba obronić przed ślimakami?
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:52, 14 lip 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotko przepiękne. Czy ta róża na pierwszej i ostatniej focie to kiss me
... . U mnie zakwitła też jest piękna.

Widzę, że wesele robiłaś. A wiesz że byłam przekonana że masz tylko jednego syneczka. A tu chyba 3 synowe. Ja tam o swoich syneczek nie mówię bo mi za skórę zaszli. Na szczęście mam dobre synowe wnuki też.

Dorotko dekoracje jak zwykle oko się nie zawiedzie takie ładne. Skąd u ciebie się to bierze. Ja nie mam czasu żeby się takimi cudenksmi zajmować.
Temperatury nie do zniesienia..O 19 była taka ulewa że cała Wawe zalało drogi nie przejezdne. Z garażu wodę żeśmy zbierali.

Młódka jesteś piękne zdjęcie z tym krzaczkiem
Elu ta róża u mnie to Leonardo, bardzo je lubię mam 2 duże krzewy.
Mam 3 synów. Teraz żenił się najstarszy, u średniego mam wnuki, a najmłodszy to taki rodzinny słodziak. Każdemu miły komplement powie, chętnie pomoże, pięknie za wszystko dziękuje. Synowe też mam bardzo fajne, a najważniejsze, że się między sobą dogadują. Przyszła synowa też bardzo fajna dziewczyna, nieprzeciętnie ambitna i bardzo zdolna. Z naszej okolicy jest, ale mieszkają z synem w Warszawie.

Dekoracje to ja tak na poczekaniu robię. Powyrywałam trochę ostróżek i maruny, szkoda było kwiatków na kompost wyrzucać, więc zrobiłam wianuszki. Ot tak od niechcenia, chwila, moment i są gotowe.
U nas też była burza, na szczęście u mnie bez szkód, ale w sąsiednie miejscowości piorun uderzył w dom i ten dom spłonął.

W ogródku mało działam, dla mnie jest za gorąco. Jaka ze mnie młódka, skoro syn ma 34 lata.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:51, 14 lip 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Budowlany bałagan, ale donice muszą być!!!
Prawdziwa ogrodniczka

Tarasik wypasik!

He he he, donice stały wcześniej na starej części, wszystkie trzy części razem i podczas prac wylądowały na trawniku. No to poprzenosiłam . Rozchodniki powinny wytrzymać totalną lampę i gorąc od ściany.

Catalinasdiary napisał(a)
Zdrówka dla mamy Kasiu! I tak dużo działasz jak na okoliczności, a taras super.

Dzięki Kacha .

malgol napisał(a)
Zycze zdrówka i mamie i Tobie. Rozumiem z czym się zmagasz. Dobrze,że masz brata, to zawsze pomoc i wsparcie. Ja jestem jedynaczka , mój mąz też więc wszystkie problemy rodziców spadają wyłącznie na nas. A z opiekunkami w mojej okolicy jest straszny problem, wiecznie kogoś szukamy bo nawet jak się trafi to z różnych względów sa rotacje.

Dzięki Gosiu! I wzajemnie!!!
U nas opiekunek niby dużo, ale trudno jest znaleźć kogoś sensownego za normalne pieniądze i właśnie na dłużej. A brat... z jednej strony pomoc, oczywiście, a z drugiej kłopot...

tulucy napisał(a)
Kasia, tak wyglądają w pełnym słońcu

Biorę!

Magleska napisał(a)
Kasiu
dołączam się do zachwytów tarasowych

i dla Twojej Mamy -Zdrówka ,jak najwięcej

Dzięki Magda!
Cmok!
Zieleń, drewno i antracyt 10:49, 14 lip 2021

Do góry
Renata, u mnie nie rosną szeroko, ale jak przekwitają to zaczynają się pokładać. Zobacz, na zdjeciu to jedna roslina(ta część leząca i stojąca), sięga mi do biodra. Wydaje mi się, że u mnie takie rosną bo dostaje im się sporo dobra przy okazji podlewania dalii. Czy się sieją, tak dość mocno, ale mi to nie przeszkadza, łatwo się pozbyć nadmiarów.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 10:43, 14 lip 2021

Do góry
Dzień dobry, na jesień 2020 posadziłem buki które miały bardzo ładne przyrosty. Jeszcze wczesną wiosną tego roku nie było żadnych problemów, w Maju zauważyłem białe naloty na wewnętrznej stronie liści, oraz jakby całkowity zastój w rozwoju buków. Wertując forum stwierdziłem ze jest to Zdobniczka bukowa zrobiłem oprysk z Karate i chwilowo pomogło ale problem wrócił po 3 tyg, 2 sztuki buków chyba już całkiem padły . Proszę o porady co robić dalej. Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie

Mam 2 rodzaje buków - czerwone oraz zielone problem dotyczy obu gatunków.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies