Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

malgol 14:16, 12 lip 2021

Zycze zdrówka i mamie i Tobie. Rozumiem z czym się zmagasz. Dobrze,że masz brata, to zawsze pomoc i wsparcie. Ja jestem jedynaczka , mój mąz też więc wszystkie problemy rodziców spadają wyłącznie na nas. A z opiekunkami w mojej okolicy jest straszny problem, wiecznie kogoś szukamy bo nawet jak się trafi to z różnych względów sa rotacje.
tulucy 10:12, 14 lip 2021

Kasia, tak wyglądają w pełnym słońcu
Magleska 10:29, 14 lip 2021

Kasiu
dołączam się do zachwytów tarasowych

i dla Twojej Mamy -Zdrówka ,jak najwięcej
mrokasia 10:42, 14 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)
Super wygląda taras MIałaś niespodziankę, że gotowy jak wróciłaś?

Pytałam się znajomej, która przyniosła Twój parasol o jakiejś namiary, ale niestety nikogo nie jest w stanie wskazać do pomocy

Taras jest faktycznie super. EM tez zadowolony, bo stare płyty go denerwowały więc nie tylko dobudowaliśmy ten kawałek pod nowymi drzwiami z kuchni ale też wymieniliśmy płyty na starej części. Więc mam zupełnie nowy taras .
Niespodzianki dużej nie miałam bo eM mi wysyłał zdjęcia a i byłam na 1 dzień w domu w czasie, gdy taras powstawał .

Dziękuję, że popytałaś .

antracyt napisał(a)
To taras przy kuchni? Podoba mi się

Tak, to przedłużenie tarasu - pociągnęliśmy go pod nowe drzwi wyjściowe z kuchni .

Kasya napisał(a)
Wow, super ze taras się powiększył
Fajne przejście wyszło

I bardzo wygodne .

inka74 napisał(a)
Super wyszło! Dobrze się było dziś spotkać. Szkoda, że tak krótko i w sumie nie udało się pogadać. Mus nadrobić.

Dzięki Iwonka .
Taaak, spotkanie było super tylko faktycznie krótkie. Nadrobimy! Jak tylko zyskam więcej czasu .

Gosiek33 napisał(a)
Takie niespodzianki lubię
Cieszę, się że mamę mniej boli

Mama czuje się coraz lepiej, na szczęście.

Johanka77 napisał(a)
O! Tarasik!

Helen napisał(a)
Tarasik super, i to taki przy wyjściu z kuchni, poezja.

Jestem bardzo zadowolona .

Basieksp napisał(a)
Podoba mi się ładny kolor

Dzięki Basiu .

Agatorek napisał(a)
Fajnie wygląda ten taras

Taras dziękuje .

ajka napisał(a)

Ech, co za życie Niestety nie umiem pomóc.

Za to tarasik pewnie cieszy.

Ano, życie...
Tarasik cieszy bardzo .
mrokasia 10:51, 14 lip 2021

Juzia napisał(a)
Budowlany bałagan, ale donice muszą być!!!
Prawdziwa ogrodniczka

Tarasik wypasik!

He he he, donice stały wcześniej na starej części, wszystkie trzy części razem i podczas prac wylądowały na trawniku. No to poprzenosiłam . Rozchodniki powinny wytrzymać totalną lampę i gorąc od ściany.

Catalinasdiary napisał(a)
Zdrówka dla mamy Kasiu! I tak dużo działasz jak na okoliczności, a taras super.

Dzięki Kacha .

malgol napisał(a)
Zycze zdrówka i mamie i Tobie. Rozumiem z czym się zmagasz. Dobrze,że masz brata, to zawsze pomoc i wsparcie. Ja jestem jedynaczka , mój mąz też więc wszystkie problemy rodziców spadają wyłącznie na nas. A z opiekunkami w mojej okolicy jest straszny problem, wiecznie kogoś szukamy bo nawet jak się trafi to z różnych względów sa rotacje.

Dzięki Gosiu! I wzajemnie!!!
U nas opiekunek niby dużo, ale trudno jest znaleźć kogoś sensownego za normalne pieniądze i właśnie na dłużej. A brat... z jednej strony pomoc, oczywiście, a z drugiej kłopot...

tulucy napisał(a)
Kasia, tak wyglądają w pełnym słońcu

Biorę!

Magleska napisał(a)
Kasiu
dołączam się do zachwytów tarasowych

i dla Twojej Mamy -Zdrówka ,jak najwięcej

Dzięki Magda!
Cmok!
mrokasia 10:56, 14 lip 2021

Jutro wracam na chwilę do domu, mam nadzieję, że mimo upałów ogród żyje dzięki regularnym opadom. Obawiam się tylko, że nornice mi wszystko zryły a eM nie wszędzie udeptał... No nic, zobaczymy.
Widzę w prognozach, że przyszły tydzień ma być trochę chłodniejszy, może ciut odpoczniemy.
Wiolka5_7 11:08, 14 lip 2021

Przyszłam pochwalić tarasik też się cieszyłam ze swojego
Pogoda dopisuje ,co chwilę pada,więc będzie dobrze...

Wspólczuję nornic,mi w zeszłym roku dużo zeżarły... w tym tffu tffu spokój...
Brzozowadzie... 11:50, 15 lip 2021

OOO, jaki fajny tarasik, zawsze marzyłam, żeby sobie z kuchni wyjść na kawkę na tarasik i nie mam Przyjadę do Ciebie
mrokasia 14:22, 15 lip 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszłam pochwalić tarasik też się cieszyłam ze swojego
Pogoda dopisuje ,co chwilę pada,więc będzie dobrze...

Wspólczuję nornic,mi w zeszłym roku dużo zeżarły... w tym tffu tffu spokój...

Tarasik dziękuje . Jeszcze cały zapiaszczony ale się sprzątnie i będzie super .

Nornice grasują niestety, jedna rabata cała poryta...

Brzozowadziewczyna napisał(a)
OOO, jaki fajny tarasik, zawsze marzyłam, żeby sobie z kuchni wyjść na kawkę na tarasik i nie mam Przyjadę do Ciebie

Ten tarasik pełni przede wszystkim rolę komunikacyjną - pomiędzy kuchnią a ogrodem i pomiędzy kuchnią a tarasem właściwym - to o połowę krótsza droga niż przez dom . To faktycznie fajne - móc wyjść z kuchni prosto do ogrodu .
Ty masz blisko z kuchni na taras, nie narzekaj .

A kawkę już parzę, kiedy wpadasz?

mrokasia 14:43, 15 lip 2021

Przyjechałam do domu, rzuciłam w przedpokoju torbę i poleciałam na szybki obchód ogrodu. Trochę pada więc obchód był naprawdę szybki .
Nie jest źle, dzięki deszczom ogród ma się całkiem nieźle, chwasty niestety również - w niektórych miejscach ziemi nie widać, tak zarosło jakąś niby trawą... Jedna rabata jest całkiem zryta przez nornice, jak przestanie padać muszę założyć pełne buty i udeptać.