Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:08, 08 mar 2014

Do góry
Cudności te buksiki Coraz bardziej zaczynam się martwić, że dla mnie braknie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 08 mar 2014

Do góry
Widzę, że sekator nie tylko mnie prześladował Strasznie wygodny, a jeszcze w jakiej okazji udało mi się go zdobyć Prezent idealny.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:33, 08 mar 2014

Do góry
Wszytkim Paniom składam najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Kobiet
Dużo sił i energi do spełniania ogrodowych marzeń i najpiękniejszych kwiatów przez cały rok.

Nie mogłem się zdecydować

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:20, 08 mar 2014

Do góry
BaRa napisał(a)

Rzeczywiście piękny piątek i piękna wizualizacja. Dobrze, że te zajęcia odwołali

Dziękuje Szkoda tylko, że wczoraj było zimno i z prac w ogrodzie nic nie wyszło, a nie ma co na siłe ryzykować chorobą

Pola napisał(a)
Widzę łukasz że tyż kombinujesz nad ustawieniem stożkowo-kulkowym no tylko ja takich przestrzennych zdolności to nie mam....

Kombinuje, kombinuje, wolałbym jednak kombinować na twój sposób już z roślinami , a jak na razie mam w porywach dwie z tej rabaty
Zdolności to ja nie mam, gdyby było trzeba zrobić coś innego to nie ma szans no jeszcze problemu z kostkami by nie było
admete napisał(a)
Łukasz Witam się u Ciebie w nowym sezonie ogrodowym .
Gratuluję inżyniera!!!!

Rany ale świetne wizualki poczyniłeś

Idę pospacerować po Twoim ogrodzie

Pozdrawiam Aga

Witam
Dziękuje bardzo za gratulacje.
Będę się cieszył jak wizualka stanie się w tym roku rzeczywistością
Na spacerek zapraszam, cociaż inspiracji to u mnie się nie znajdzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:02, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Piątki jednak mogą być piękne Odwołali mi wykłady, jakoś trzeba było zimny poranek wykorzystać.

Uprasza się nie śmiać, ale nie używam zbyt często cada do trójwymiaru
Tak mniej więcje mogłaby ta rabata wyglądać. Trawki i żurawki w 3d to już dla zaawansowanych
Pierwszy widok jaki się ukazuje przy wejściu.

Widok patrząc od wejścia do domu.

Idąc z garażu do domu

I patrząc od strony trawnika

Między buksikami planowane są trawki Starałem się, aby z każdej strony większość krzewów była widoczna.

Rzeczywiście piękny piątek i piękna wizualizacja. Dobrze, że te zajęcia odwołali
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:22, 08 mar 2014

Do góry
To może jeżeli nie jesteś przekonana nie przesadzaj na razie bukszpana lub znajdz mu również reprezentatywne miejsce w ogrodzie Derenie nie są kosztowne, a i ewentualnie jego przesadzenie nie będzie wielkim problemem, gdy jednak stwierdzisz, że bukszpan lepiej będzie wyglądać.
Bukszpany dobrze znoszą przesadzanie ja w pażdzierniku przesadzałem 17 letnią kule i żyje
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:17, 08 mar 2014

Do góry
Tak jak już wcześniej napisałem bardziej podoba mi się wersja druga, plus moje uwagi
Z tym dereniem to problem, bo w sezonie ładne liście w zimie ładne gałązki. Bukszpan również cały rok jest efektowny. Trudna decyzja, ale obok będą tawuły, więc w zimie też będą tylko patyczkami i ja osobiście posadziłbym bukszpana i nie bałbym się go mocno ciachnąć
Ogród cioci 00:17, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu cóż za okrutne zdjęcia
Cudowny widok, teraz tylko czekać na realizacje

Jakby Sebek zawołał, jak żyć, gdzie miłosierdzie?
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:16, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i kwadracik z wiśnią i lawendą, sadziłbym bez żadnego zastanawiania, bo wygląda to bardzo ładnie i wiadomo gdzie można zobaczyć już istniejącą kompozycje

Wiadomo
Ta rabata będzie na pewno. Ale chcę znależć łądną wiśnię więc szukam. Jedna była śliczna duża i odpowiednio kosztowna oczywiście Chwilowo spasowałam i Mąż szuka dalej. Jest specjalistą od szukania okazji
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:07, 08 mar 2014

Do góry
Luki głowa mi opada, spać się chce, ale siedzę i czekam
Właśnie czekałam na takie konkrety. Wielkie dzięki
Co do ilości tawuł w rzędzie. NO cóż ze wstydem przyznaję. Projekt niedopracowany Kiepski ogrodnik ze mnie
Ta ilość kółek oznaczających gatunek rośliny nie równa się ich ilości w rzeczywistości Upsss....
Skupiłam się raczej na rodzaju roślin ich sasiadowaniu ze sobą i kolejności.
Tam nie ma miejsca na tyle roślin. Tak sobie machnęłam z rozpędu
Jak myślisz czy z lewej strony rabaty dać tego derenia sibirica variegata czy walczyć z tym bukszpanem. Nie ukrywam, że dereń jest opcją mniej skomplikowaną, ale samochód czeka o 12 jutro....tzn już dzisiaj i mogę jechać do teściów po te bukszpany.Co będzie lepiej wyglądało w tym miejscu? Która koncepcja podoba ci się bardziej z tych rysunków?
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 23:55, 07 mar 2014

Do góry
No i kwadracik z wiśnią i lawendą, sadziłbym bez żadnego zastanawiania, bo wygląda to bardzo ładnie i wiadomo gdzie można zobaczyć już istniejącą kompozycje
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 23:53, 07 mar 2014

Do góry
To abyś mogła iść spać przedstawie moją opinie Zaznaczam, że się nie znam i tylko napisze co sądze
Na pierwszym planie dla mnie stanowczo za dużo tawuły szarej, wersja druga bardziej do mnie przemawia, ale...
Dałbym o 1-2 tawuły szare mniej w miejscu gdzie planujesz miskanta, i własnie dodałbym więcej Gracimulusa.
W miejscu gdzie cebulowe dałbym szałwie lub żurawki, a za nimi posadził ewentualnie cebulowe. Po przekwitnięciu cebulowych byłby pusty 'placek' na rabacie
Buksiki, Ice Cream i trzmielina jak najbardziej
Po prawej perovskia na tle bluszczu bardzo ładnie z tawułami GP, ale jak dla mnie troszke za dużo jej na tej całej rabacie.
Dwa pasy bym zostawił, ale coś innego posadził przy skosie, Może właśnie trawki Morning Light.
Tyle teraz przyszło mi do głowy.
I podkreślam, że to tylko moje luźne propozycje i opinie
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 21:38, 07 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Witam
Domek masz piękny, a styl ogrodu, który tworzysz bardzo mi się podoba. Prace ruszają więc będzie co podziwiać
Co do dużego bukszpna on po rozdzieleniu na 100% będzie łysy (jeżeli to są dwie rośliny).
Zrobiłbym ta: wykopać osobno i posadził ciasniej tak jak napisałaś a już po przyszłorocznych przyrostach będziesz miała piękną kulę wartą krocie A gdyby gdzieś u dołu pokazał się jakaś wyrwa lub dziura co może się zdarzyć wystarczy podsadzić jakimś innym bukszpanem i będzie cudnie

Witaj
Dziękuję, tylko właśnie mam problem z tym stylem. Nie wiem, na który z dwóch wskaznaych na poczatku wariantów się zdecydować, nikt nie podejmuje się kompleksowej oceny moich koncepcji, weryfikacji czy dobrane rosliny będą dobrze się razem komponowały, jak bedą wyglądały w różnych porach roku.
Dziś w ciagu dnia powiedziałam ze bedzie ten duży bukszpan, samochód przygotowany do wyjazdu...a teraz się waham, czy to na pewno dobry pomysł. Czy ten duzy bukszpan nie zdominuje przodu, czy jednak nie powina tu byś symateria na całym froncie i jednolity rząd krzewów.
Nie wiem co robić!!!
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 18:33, 07 mar 2014

Do góry
Witam
Domek masz piękny, a styl ogrodu, który tworzysz bardzo mi się podoba. Prace ruszają więc będzie co podziwiać
Co do dużego bukszpna on po rozdzieleniu na 100% będzie łysy (jeżeli to są dwie rośliny).
Zrobiłbym ta: wykopać osobno i posadził ciasniej tak jak napisałaś a już po przyszłorocznych przyrostach będziesz miała piękną kulę wartą krocie A gdyby gdzieś u dołu pokazał się jakaś wyrwa lub dziura co może się zdarzyć wystarczy podsadzić jakimś innym bukszpanem i będzie cudnie
Ogród cioci 13:03, 07 mar 2014

Do góry
Rada dotycząca tych lili Sadzić przy południowej ścianie jak ktoś ma możliwość. U mnie tylko w takim miejscu wszelakie lilie orientalne nie marzną, w innych przy gorszych zimach zanikły
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 13:02, 07 mar 2014

Do góry
Jakie cuda, jak tak dalej pójdzie to dla mnie zabraknie Czekam na fotki z ustawiania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:35, 07 mar 2014

Do góry
Piątki jednak mogą być piękne Odwołali mi wykłady, jakoś trzeba było zimny poranek wykorzystać.

Uprasza się nie śmiać, ale nie używam zbyt często cada do trójwymiaru
Tak mniej więcje mogłaby ta rabata wyglądać. Trawki i żurawki w 3d to już dla zaawansowanych
Pierwszy widok jaki się ukazuje przy wejściu.

Widok patrząc od wejścia do domu.

Idąc z garażu do domu

I patrząc od strony trawnika

Między buksikami planowane są trawki Starałem się, aby z każdej strony większość krzewów była widoczna.
Ogród cioci 10:04, 07 mar 2014

Do góry
O mamuniu cóż za okrutne zdjęcia
Cudowny widok, teraz tylko czekać na realizacje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:00, 07 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Leć do Obi po stozki, mają dobrą cenę!

Śmigam po najmniejszego stożka Następny będzie 80-90cm, na końcu 100-110cm. O tym ostatnim na razie nie myśle
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:59, 07 mar 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Pomyliłam opcje, chodziło mi o ta wersję ze stożkami ... zakręciłam się .
Dobrze, że trzymasz się planu ... powoli zgromadzisz rośliny .

No jakoś 3 kule mi nie odpowiadają, a żeby dobrze wyglądały musiałby być bardzo duże, a stożki wtedy wymiękają z problemem ceny
Teraz to najbardziej powstrzymuje się od zakupów internetowych. Kilka razy w tygodniu 'koszyk' wypełniony, ale wiadro wody na głowe i czekam aż sam znajde w szkółce dane rośliny. Nie ma się co śpieszyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies